Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Yaris: oficiální fotografie

Libor Zezulka
Diskuze (36)
Evropská premiéra Nové Toyoty Yaris se rychle blíží, a tak není divu, že se objevily první oficiální snímky evropské verze.

Na frankfurtské autoshow Toyota představí novou generaci modelu Yaris, který se již od února letošního roku v Japonsku prodává pod názvem Vitz. Na nový Yaris čekají tisíce motoristů s velkým napětím, neboť právě tento automobil v roce 1999 položil základní kámen evropského úspěchu Toyoty. Nyní Toyota vypustila první oficiální snímky.

Druhá generace malého vozu ztratí některé ostré hrany předchůdce a vsadí spíše na kulatější tvary, o tom, jaký automobil nahrazuje, však nebude na rozdíl od některých sourozenců pochyb. Toyota bohužel zůstává na další informace skoupá, a tak vás zatím můžeme pouze odkázat na náš starší článek, v němž naleznete podrobnosti o japonské verzi.

Připomeňme snad, že na délku nový yaris ztratil 5 mm, na šířku a výšku ovšem povyrostl. Rozvor nyní měří 2460 mm, to znamená nárůst o 90 mm. Vnitřní rozměry s šířkou 1695 mm (+35 mm) a výškou 1520 mm (+35 mm) napovídají, že druhá generace vozu bude v rámci své třídy opět velmi prostorná.

Libor Zezulka
Diskuze (36)