Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová trasa kamionů skrz Prahu znamená dočasné uzavření Jižní spojky

David Bureš
Diskuze (1)
V souvislosti s přestavbou mostu v ulici Ke Garážím je během tohoto víkendu uzavřena část pražské Jižní spojky.

Část pražské Jižní spojky mezi křižovatkami s ulicí 5. května a ulicí Vídeňská je od pátku 3. května do neděle 5. května zavřena. Uzavírka je nutná kvůli demolici mostu v ulici Ke Garážím.

Důvodem demolice mostu je jeho špatný stav. V současnosti po něm mohly jezdit pouze osobní auta a autobusy, pro nákladní vozy byl tento most uzavřen.

S výstavbou nového mostu se to však změní, po dokončení mostu po něm nákladní vozy budou moci sjet z Jižní spojky a napojit se na ulici 5. května, odkud budou moci pokračovat na dálnici D1 nebo pražský okruh.

Nový most má řešit problémy se zvýšeným hlukem na Spořilovské ulici. Po ní totiž jezdí nákladní vozidla poté, co jim po dokončení části pražského okruhu mezi dálnicemi D5 a D1 byl zakázán průjezd přes Barrandovský most.

Magistrát se rozhodoval mezi postupnou demontáží mostu a jeho stržením. Nakonec se vedení Prahy rozhodlo pro druhou možnost, část Jižní spojky sice bude uzavřena, jelikož ale bude uzavřena v době svátečního provozu, měly by být dopravní komplikace minimální.

Nový most má být dokončen během letošního podzimu. Do té doby bude provoz na Jižní spojce v daném úseku částečně omezen.

Během uzavírky Jižní spojky jsou řidičům doporučeny tyto objízdné trasy: ve směru na Prahu 9 mají jet Brněnskou a Spořilovskou ulicí, v opačném směru se mají dát přes ulice 5. května, Vyskočilova a Michelská. Možností je i jízda přes ulice Olbrachtova a Na Strži nebo přes ulici Budějovická.

David Bureš
Diskuze (1)
5. 5. 2013 10:46
Nová trasa kamionů skrz Prahu znamená dočasné uzavření Jižní
další důvod proč opět nejet do Prahy, na rozdíl od ostatních NEMUSÍM >:D