Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi A6 allroad quattro: 142 objednávek od zákazníků, kteří auto ani neviděli

Ondřej Láník
Diskuze (121)
Odbytový výpadek vozu Audi A6 allroad quattro v českých statistikách registrací znamená zřejmě jen klid před bouří. I když cena základního modelu překračuje 1,5 milionu korun, našlo se 142 rozhodnutých zákazníků, kteří jej objednali i bez svezení...

Druhá generace Audi A6 allroad quattro se na českém trhu ani neukázala a přesto se během prvních týdnů od zveřejnění cen našlo více než sto zákazníků, kteří závazně automobil objednali, ještě před tím než byl vůz fyzicky k dispozici.

„Zákazníci si od zveřejnění cen na jaře letošního roku objednali již 142 vozů A6 allroad quattro nové generace, aniž by vůz byl k vidění u našich dealerů! To nasvědčuje tomu, že i nový model by měl být přinejmenším stejným bestsellerem, jako jeho předchůdce, který patřil k nejúspěšnějším modelům značky Audi na českém trhu,“ komentoval příznivé zprávy Petr Neústupný, vedoucí Divize Audi společnosti Import Volkswagen Group.

Současně s uvedením osobních verzí těchto vozů mohou k prodejcům zamířit i zájemci o verze N1, u kterých je možné uplatňovat odpočet DPH ve výši 19 % z ceny nového vozu.

Základní verze Audi A6 allroad quattro se vznětovým motorem 2.7 TDI o výkonu 132 kW a s automatickou převodovkou tiptronic se prodává za 1.511.200,- Kč (včetně DPH). Verze s motorem 3.0 TDI, výkonem 171 kW a automatickou převodovkou tiptronic přijde na 1.587.600,- Kč (včetně DPH). Nejvýkonnější model se zážehovým motorem 4.2 FSI o výkonu 257 kW je dodáván za 2.128.200,- Kč (včetně DPH) a cena modelu s motorem 3.2 FSI a výkonem 188 kW začíná na 1.575.700,- Kč (včetně DPH).

Díky možnosti odpočtu DPH potom základní cena dobře vybaveného Audi A6 allroad quattro N1 poháněného vznětovým šestiválcem o objemu 2,7 l o výkonu 133 kW, přijde bez DPH jen na 1.284.816,- Kč – to představuje úsporu více než 226 tisíc korun. U nejdražšího modelu A6 allroad quattro N1 4.2 FSI pak cenové zvýhodnění, dané odpočtem DPH, činí více než 320 tisíc korun.

Audi A6 allroad quattro ve specifikaci N1 se na pohled nijak neliší od svých ryze osobních sourozenců, jediným zřetelnějším rozdílem jsou bezpečnostní černé fólie na zadních bočních oknech v nákladovém prostoru. V interiéru vozu samozřejmě nechybí bezpečnostní přepážka, oddělující prostor pro cestující od zavazadelníku.

Ondřej Láník
Diskuze (121)
24. 7. 2006 17:06
Re: KUP SI UŠI
Je to proto, že zvukovou dokonalostí je zatím jen benzín. Ten je tak tichý, že ho neslyšíš takřka ani zvenku. Proto to vymezení. Nafta se dlouho potýkala s tvrdým, znatelným chodem... a proto dnes, kdy premiová nafta je velmi tichá... píši to, že bys ani nepoznal, že ti tam něco má chrochtat...