Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW 3 Touring za dveřmi! Chystaný kombík prozradily patentové snímky

David Bureš
Diskuze (1)
Mnichovská automobilka postupně promění svoji nabídku ve střední třídě. Po trojkovém sedanu přijde odvozená verze kombi.

BMW na letošním pařížském autosalonu představilo klíčovou novinku svého portfolia, novou generaci svého nejprodávanějšího modelu, řady 3. Novinka se v Paříži představila ve formě sedanu, BMW však pracuje také na odvozeném kombíku, jehož podobu prozradily patentové snímky z brazilského úřadu národního průmyslového vlastnictví.

Není velkým překvapením, že kombi, jako již tradičně opět nazvané 3 Touring, bude opticky navazovat na již představený sedan. Příď s opticky propojenými ledvinkami masky chladiče, vykousnutými světlomety nebo nárazníkem s motivem ležatého písmena T přímo navazuje na tříprostorovou verzi, největší rozdíly tak najdeme na zádi.

I ta však využije detaily představené na sedanu. Koncová světla budou mít podobný tvar, také u kombíku se pak objeví „téčková“ ozdoba v zadním nárazníku odkazující na stejný motiv vpředu. Výsledkem tak je velice dynamicky laděné kombi, jehož sportovní styl zdůrazňuje i silueta s klesající střechou směrem vzad.

Interiér patentové snímky neukazují, v tomto ohledu ale lze tvrdit, že bude stejný jako v sedanu. To bude znamenat hodnotnější materiály než dnes, nové rozmístění některých ovladačů nebo možnost digitálního přístrojového štítu.

Také nabídka motorů bude převzata ze sedanu. Ten sází primárně na čtyřválce. Benzinové dvoulitry 320i (135 kW) a 330i (190 kW) doplňují turbodiesely 318d (110 kW) a 320d (140 kW). Šestiválce jsou zatím v nabídce dva, naftový 330d (195 kW) a vrcholný zážehový model M340i xDrive (275 kW). Až na vznětové dvoulitry budou všechny jednotky standardně spárovány s osmistupňovým automatem.

Jestliže BMW 3 Touring bude navzdory některým spekulacím pokračovat i v nadcházející generaci trojky, liftback 3 Gran Turismo s prodlouženým rozvorem a vyšší stavbou karoserie skončí.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
11. 10. 2018 14:01
Kutululu
Betonová kola, super! Člověk by řekl, že už není co inovovat a hle! >:D >:-[]