Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové logo automobilky Kia už se objevilo na prvním autě. Jak se vám líbí?

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Jak jsme vás před pár dny informovali, korejská značka připravuje zbrusu nové logo, které se postupem času objeví na všech nových vozech. Ten první už jej dostal.

Za poslední roky ušla automobilka Kia obrovský kus cesty. Jedna z mála věcí, které jsou už od devadesátých let stejné, je její logo. To současné totiž vzniklo roku 1994 v rámci oslav padesáti let od založení společnosti. Od té doby si vystačilo jen s drobnými korekcemi, tedy až do dnešních dní. Kia se totiž nyní připravuje na zcela nový znak.

Emblém si Kia nechala registrovat už před časem a z ochranné známky nebylo těžké vyčíst, jak že to bude nové logo společnosti vypadat. Zcela nový je styl písmen, která nejspíš i nadále zůstanou v oválu podobnému Fordu. Tento styl se objevil už na konceptu Imagine By Kia představeném na ženevském autosalonu, tady však písmena nebyla spojena a chyběl i onen ovál.

Snímky produkčního auta s novým logem ale ukazují finální realitu, kterou si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Fotky se prvně objevily na korejských webech před pár dny, teď už vesele kolují sociálními sítěmi a (zatím stále neoficiálně) potvrzují, že Kia lehce pozmění svou image.

Se znaky si Kia celkově ráda hraje. Jak jsme připomínali v dřívějším článku, kupříkladu model Mohave má na severoamerickém trhu do jisté míry unikátní logo. Stejně tak Stinger má doma, tedy v Jižní Koreji, v symbolu písmenko E.

A jak se zbrusu nové logo líbí vám? Je to pro značku další krok kupředu?

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

20. 12. 2019 01:52
Pro mě naprosto nepodstatné...
...protože auto korejské značky si stejně nikdy nekoupím! Jsem totiž Evropan! ;-)
19. 12. 2019 23:50
Nové logo kia
Shitty car má shitty logo...Korejec je korejec...
19. 12. 2019 22:03
Nové logo KIA
Mám v pořadí již 5 vozidlo značky KIA, ale nové logo se mi tedy vůbec nelíbí :no: .
Avatar - white label
19. 12. 2019 17:32
Re: dfg
Tím hůř pro něj, nové je lepší, ale to nebyl zrovna těžký úkol...
Avatar - _Karel_
19. 12. 2019 16:09
Re: Nové logo
Máš nějaký odkaz? Dik
Edit:už nic, našel jsem si.