Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mini na prvních fotkách? Částečně ano

Diskuze (2)

Třetí novodobá generace Mini se ukáže 18. listopadu. Automobilka mezitím pustila do světa alespoň fotky z natáčení televizní reklamy.

Nové Mini se rozhodně nechystá na žádno designovou revoluci. Typické prvky jako střecha usazená na černých sloupcích, strmé čelní sklo, zpětná zrcátka „na stopkách“ nebo bezrámová okna ve dveřích se nezmění. Dokládají to i fotografie z natáčení televizní reklamy v Los Angeles.

Odhalení je naplánováno na 18. listopadu. To je den, kdy by Sir Alec Issigonis, tvůrce původního Mini, oslavil 107 let. Jeho počin je dodnes kultovní, zároveň se do dějin zapsal jako první opravdu masově vyráběný model s koncepcí „vše vpředu“ v dnešním slova smyslu. Ve výrobě vydržel od roku 1959 až na samotný přelom milénia – poslední kus s pořadovým číslem 5.387.862 opustil brány továrny v říjnu 2000. To už byla za dveřmi moderní reinkarnace, navržená Frankem Stephensonem a vyvinutá pod dohledem BMW. Aktuální model se odhalil přesně před sedmi lety, v listopadu 2006.

Po oficiálním debutu 18. listopadu v továrně v Oxfordu bude 20. listopadu následovat trojitá prezentace – na autosalonech v Los Angeles, v Tokiu a na speciální akci v Šanghaji. Prodej bude zahájen zkraje roku 2014, pod kapotou se objeví nová generace motorů, včetně přeplňovaných tříválců.

Diskuze (2)
Avatar - šmoula nešika
8. 10. 2013 21:25
Re: viac foto
Pořád neomylně známé. Nezačala mu trochu růst brada? >:D
8. 10. 2013 19:56
viac foto
tu : [odkaz]