Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Colt čeká česká premiéra. A vy můžete být u toho

Ondřej Šámal
Diskuze (9)

Japonská automobilka se díky partnerství s Renaultem dostala k zmodernizovanému hatchbacku Clio, které Mitsubishi bude prodávat pod léty ověřeným názvem Colt.

Evropa není pro Mitsubishi jedním z hlavních trhů, přesto jeho existenci neignoruje. Zcela svébytných novinek se zatím nedočkáme, místo toho nám Japonci připravili dvojici menších modelů, které zcela nepokrytě vycházejí z Renaultů Captur a Clio.

První zmíněný francouz poskytl základ nové generaci Mitsubishi ASX, jehož předchozí provedení si v Česku díky příznivé ceně vysloužilo obrovskou popularitu. Novinka už ovšem míří spíše do městského a příměstského provozu, kdežto s minulým ASX jste se nemuseli bát ani do lesa.

V případě nové generace Mitsubishi Colt zase automobilka sáhla po jednom z nejlepších malých aut na trhu, navíc ještě v osvěžené podobě. Základ v podobě Renaultu Clio slibuje vynikající dílenské zpracování, atraktivní design a pestrou škálu pohonných jednotek. Ty začínají atmosférickým tříválcem 1.0 MPI s výkonem 49 kilowattů a točivým momentem 95 Nm, který je kombinován s pětistupňovým manuálem.

Alternativou je přeplňovaný tříválec 1.0 MPI-T, jež se díky 67 kW a 160 Nm lépe hodí do stále hustšího, zároveň ale rychlejšího provozu. Ve srovnání se základní jednotkou se můžete těšit na šestirychlostní manuál, s nímž bude jízda po dálnici příjemnější a ekonomičtější.

Video se připravuje ...

Třetím do party je klasický hybrid spojující atmosférickou šestnáctistovku s 69 kilowatty s trakčním elektromotorem s 36 kW a 205 Nm. Díky systémovému výkonu 105 kilowattů představuje hybridní colt velmi svižný vůz, který navíc ve městě zapíná spalovací motor jen sporadicky.

Nové Mitsubishi Colt si budete moci prohlédnout ve dnech 9. až 12. listopadu na výstavě e-Salon v Letňanech, kde si vůz odbude českou premiéru.

Ondřej Šámal
Diskuze (9)

Doporučujeme

5. 11. 2023 07:45
Re: Proboha, proč by si někdo kupoval...
Mitsu svou základnu fandů v Evropě už dávno ztratilo. Nic zajímavého (jiného) totiž nenabízí a badge modely to nezachrání… :no:
4. 11. 2023 19:34
Re: Proboha, proč by si někdo kupoval...
Problém Mitsubishi je, že takových bláznů do jejich značky jako jsi ty, kteří si toto přebastlené Clio koupí, bude v celé Evropě jen pár... :-)
Avatar - Markus1
4. 11. 2023 16:09
Re: V januari
Ty si cely paradny…..obdivovat tu prezlecene clio a v europe mrtve mitsubishi a roky tu velebit haraburdu menom asx….pred tym tu roky mudrovat ake su auta koncernu h/k uzastne (nic proti nim nemam) a nakoniec sam kupit polo, a cely cas hodnotit automobilovy priemysel na zaklade toho co vam jazdi okolo cinzaku na sidlisku…vo svojom zivote si sedel v 4 autach…. Ach boze sranda s tebou
Avatar - 3_diamanty
4. 11. 2023 15:44
Re: Proboha, proč by si někdo kupoval...
Vzhladom na jeho momentalne viac mimoeuropske zameranie by som to nevnimal ako potupu ... ale naopak ako prinos pre mitsu v eu .... a nakoniec aj mu ten look aj sedi... urcite ho omrknem ... je paradne :yes:
4. 11. 2023 13:17
Re: Proboha, proč by si někdo kupoval...
Taky bych řekl, že tohle fungovat nebude. Tohle není a nikdy nebude Mitsu, jen Clio s jiným znakem na kapotě a proč si jednoduše nekoupit originál? ;-)