Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Outlander může být poháněno motory od Nissanu

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Nástupce současné generace modelu Outlander by měl ve velkém spoléhat na alianční techniku, včetně některých motorizací.

Současná generace Mitsubishi Outlander se ve světě prodává již od roku 2014, takže se pomalu blíží chvíle, kdy bude nahrazena novějším modelem. Jeho příjezd, plánovaný na tento rok, už potvrdila i samotná automobilka, o detailech se ovšem oficiálně zatím příliš nemluví.

Příliš informací navíc nepřinesly ani zprávy našich zahraničních kolegů, kterým se již od září minulého roku občas podaří spatřit maskovaný prototyp během testování. Design vozu však bude s největší pravděpodobností vycházet z ještě ostřejšího pojetí masky Dynamic Shield, jakou již v minulosti poodhalil koncept Engelberg Tourer.

Mnohem zajímavější jsou ovšem zvěsti o technice, která by měla ve velkém sázet na výhody společného vývoje v rámci aliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Nový Outlander by tak dokonce mohl být postaven na stejných základech, jako nová generace Nissanu Rogue/X-Trail, jehož premiéra se rovněž očekává v tomto roce.

Na mnohem zajímavější informace ovšem s odkazem na japonský magazín Nikkei upozornil web Automotive News, podle kterého by měl mít nový Outlander pod kapotou spalovací motor z dílny Nissan. Podobná spolupráce dvou tradičních japonských značek je bezprecedentní, přesto s ohledem na všudypřítomné snahy snižovat náklady dává smysl.

Mitsubishi by však mělo využívat pouze spalovací motory Nissan, zatímco očekávaný plug-in hybridní pohon by měl pocházet z vlastní dílny a časem by se mohl na oplátku zabydlet i pod kapotou vozů značky Nissan. Prvním modelem Nissan s plug-in hybridní motorizací od Mitsubishi by se pak mohlo stát kompaktní SUV Qashquai, dodává zpráva Nikkei.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
9. 5. 2020 12:32
Re: Re: no neviem
ved prave... to uz by tam potom viac pasovala ta 1,5tka z eclipsu presne tak .... :yes:
Avatar - wakantanka
8. 5. 2020 17:30
Re: Re: no neviem
1,3 do tejto stodoly? To bude napriek jeho kvalitám fakt "ideál".
Avatar - 3_diamanty
7. 5. 2020 20:04
Re: no neviem
hlavne nech tam bude aj nadalej 4 valec ... ale snad ano :yes:
Avatar - xxc
7. 5. 2020 19:16
Re: no neviem
1,3 tce ma zaklad v 1,2 tce, ktory ma zaklad udajne v Nissane
Avatar - 3_diamanty
7. 5. 2020 17:20
no neviem
podla mna tam daju tu 1,5tku s eclipse crossu co som cital ... s patricnymi upravami a mozno este aj vyssim vykonom ako v mensom eclipse ... inak aky benzinovy motor od nissanu by tam vlastne dali ked uz aj by chceli? vie niekto? priznavam ze ma nijaky vhodny pre eu od nissanu ani nanapada...