Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky u modelů Chevrolet: Nové motory a bohatší výbava

David Bureš
Diskuze (0)
Nové motory pro Cruze, parkovací kamera pro Aveo nebo hlídání mrtvého úhlu v Orlandu, to jsou novinky Chevroletu pro letošní Frankfurt.

Nejdůležitější autosalon letošního podzimu – IAA ve Frankfurtu nad Mohanem – se blíží, a tak automobilky postupně odhalují, co zde představí. Chevrolet velké novinky nechystá, zatím pouze potvrdil upravenou nabídku výbavy u stávajících modelů.

Spark bude dostupný v nové edici Bubble. Ta nabídne sportovnější nárazník, 15palcová hliníková kola nebo koženková sedadla. Standardem je nově elektronická kontrola stabilizace a u vybraných variant nové rádio s Bluetooth.

Malý model Aveo se nově dočká zadní parkovací kamery. Ta bude dodávána spolu s multimediálním systémem MyLink, obraz kamery bude promítán na sedmipalcový displej. Nejvyšší výbava LTZ se pak dočká diodových směrových světel ve zpětných zrcátkách.

Cruze čeká rozšíření nabídky motorů. Novinkami budou atmosférická benzinová čtrnáctistovka o výkonu 75 kW a turbodiesel 1.7D o výkonu 81 kW. Druhý z nich má vypouštět 99 gramů oxidu uhličitého na kilometr jízdy, což je nejméně v modelové paletě Cruze.

Pro Cruze tak budou nabízeny čtyři zážehové a tři vznětové motory. Ty stávající v nabídce zůstávají, pro připomenutí se jedná o 1.4 Turbo (103 kW), šestnáctistovku o výkonu 91 kW, osmnáctistovku se 104 kW, 1.7D (96 kW) a 2.0 VCDI (120 kW).

Výbava vrcholné verze LTZ bude rozšířena o hlídání mrtvého úhlu. Řidič bude varován oranžovým světlem u vnějších zpětných zrcátek, které se rozsvítí v případě, že se rozhodne zahnout a v mrtvém úhlu bude mít nějaký objekt.

Varováním před objekty v mrtvém úhlu bude vybaveno také Orlando. Vedle toho se toto MPV dočká pokročilého parkovacího asistenta, který najde volné místo v souběžné řadě a následně udává řidiči pokyny, jak s autem zaparkovat.

Standardem bude u Orlanda nově multimediální systém MyLink, který v závislosti na výbavě bude doplněn o navigaci nebo parkovací kameru. Pasažéři na zadních sedadlech pak ocení vyhřívání sedaček dodávané pro vybrané verze.

Novinkám se nevyhne ani malé SUV Trax. Sourozenec Opelu Mokka bude od podzimu možné objednat v kombinaci motoru 1.4 Turbo, šestistupňového manuálu a pohonu předních kol. Tento motor byl totiž pro Trax zatím výhradně dodáván s pohonem všech kol.

David Bureš
Diskuze (0)