Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novozélandští policisté budou jezdit ve škodovkách. Nahradí holdeny

Diskuze (0)

Novozélandská policie koupí nové vozy pro své hlídky od firmy Škoda Auto. Nahradí jimi automobily značky Holden, která letos zanikne.

Podle novozélandského zpravodajského serveru Stuff policie Nového Zélandu dnes ráno oznámila, že si jako nový vůz vybrala model Škoda Superb.

Novozélandští policisté desítky let jezdili v autech značky Holden či Ford. Americká společnost General Motors, jejíž je Holden divizí, ale oznámila, že tato značka letos skončí. Tender na nové vozy vyhrála Škoda Auto.

Video se připravuje ...

Policejní komisař Andy Coster uvedl, že jedním z důvodů pro výběr vozu Škoda Superb byl jeho ekologičtější provoz ve srovnání s většinou dalších používaných policejních aut. Policie zvažovala i nákup elektrických či hybridních vozidel, ale nakonec tuto možnost zamítla kvůli problémům spojeným s výkonem.

"Společnost Škoda Auto dodá novozélandské policii během pěti až sedmi let přibližně 2800 vozů modelu Superb Combi, přičemž první dodávky jsou plánovány již v druhém čtvrtletí příštího roku. Všechny vozy budou vyrobeny v závodě v Kvasinách," řekl dnes ČTK vedoucí komunikace podniku Škoda Auto Tomáš Kotera.

"Policisté říkali, že se jim tyto vozy při testech dobře ovládaly a že se při řízení cítili sebevědomě a bezpečně," uvedl Coster. "Líbily se jim velké dveře se širokým otevíráním, dobře čitelné přístroje, dobrá viditelnost dopředu i dozadu a velký prostor pro cestující na zadních sedadlech," dodal.

Server Stuff připomíná, že vozy Škoda Superb a Octavia využívají záchranné služby i v řadě evropských zemí, včetně Rakouska, Francie, Nizozemska či Británie.

Hlídková auta novozélandské policie se budou obměňovat postupně, jak bude končit jejich životnost. Ta je stanovena na šest až sedm let či 120.000 najetých kilometrů. Ročně to bude kolem 400 vozů, sdělila policie.

Diskuze (0)

Doporučujeme