Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Fiesta neočekávaně v předstihu

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Oproti avízovanému zahájení prodeje v průběhu podzimu roku 2002 dorazila nová Fiesta k prodejcům již teď. Prodává se u nás totiž již ode dneška!

Otázkou je, co donutilo dovozce začít s prodejem dříve. Jednou z možností je, že závod vyrábějící Fiesty již chrlí dostatečný počet vozů, druhým důvodem může být obava dovozce z pozdního načasování prodeje v ČR.

Nově řešený interiér má nabídnout nadmíru prostoru pro vůz dané třídy. Vysoká úroveň bezpečnosti plus vynikající jízdní vlastnosti dávají tušit, co všechno se pod kapotou malého Fordu změnilo oproti předchůdci.

Vozem budou přes přední nápravu hýbat tři benzínové agregáty o obsahu 1,3/51 kW, 1,4/58 kW a 1,6/74 kW. Vznětové jednotky jsou zastoupeny motorem 1,4/50 kW se vstřikováním Common Rail druhé generace.

Výbavy Fiesty jsou rozděleny do čtyř kategorií, ovšem již v základu se můžete těšit na airbag řidiče, tónovaná skla, posilovač řízení, otáčkoměr a stavitelný, kůží potažený volant. Doplňky nejvyšší výbavy Ghia jako klimatizace, elektricky ovládaná okna, zrcátka atd, budou u nižších verzí za příplatek.

Cena nové Fiesty začíná na částce 286.400 korun pro třídveřovou verzi. Nejlevnější pětidvéřová varianta přijde na 299.900 korun českých. Žhavá novinka má nyní velkou naději rozbouřit klidné vody segmentu malých vozů.

Libor Zezulka
Diskuze (8)