Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo: V Česku již v listopadu

Aleš Jungmann
Diskuze (146)
Dlouho (opravdu dlouho) očekávaná nová generace Mondea se v Evropě představí před koncem roku.

Z Anglie k nám putuje dobrá zpráva, v rozhovoru pro server Autoexpress se šéf tamního zastoupení Fordu Mark Ovenden vyjádřil, že Mondeo dorazí i na starý kontinent a to konkrétně v posledním čtvrtletí letošního roku. No sláva, konečně budou moci i evropští zákazníci vyzkoušet auto, které pod názvem Fusion představil Ford již na autosalonu v Detroitu v roce 2012. V Česku bychom se prvních kusů mohli dočkat v listopadu.

Na otázku, zda do Evropy přijde již faceliftovaná verze, čímž by se potvrdily naše dřívější předpoklady, Ovenden neodpověděl. Faktem však je, že evropská verze se jistě bude v určitých ohledech od té americké odlišovat. Cena v Anglii by se podle Autoexpressu měla pohybovat na úrovni končícího modelu, možná dokonce lehce pod ní. S tím úzce souvisí i nabídka motorů, Mondeo bude pohánět mimo jiné také přeplňovaný litrový tříválec.

Nové Mondeo, dlouhé 4.869 mm, široké 1.852 a vysoké 1.476 milimetrů, budou dále pohánět benzinové čtyřválce o objemu 2,0 a 1,6 litru, novinka o zdvihovém objemu 1,5 litru plus naftové agregáty o objemu 2 litry (v několika výkonových verzích) a nový čtyřválec 1.5 TDCi. Standardem bude šestistupňový manuál, za příplatek dostanete dvouspojkovou skříň Powershift či (konečně) pohon všech kol. Dočkají se také zastánci „zelené“ koncepce aut, Mondeo by mělo být i v Evropě nabízeno jako hybrid (Mondeo Hybrid) a plug-in hybrid (Mondeo Energi), u obou bude mít špinavou práci na starosti atmosferický dvoulitrový benzin.

Mondeo bude nabízeno také jako kombi, vzhledem k posouvání termínů si však budeme muset počkat nejspíše až na rok 2015.

Aleš Jungmann
Diskuze (146)
Avatar - Ham.
1. 2. 2014 14:01
Re: Tři malá piva
Jj, bude rvát kusy asfaltu a gumy usmaží na požádání. A ten zvuk, ten budou fajnšmekři zbožňovat.
[odkaz]
:-)
Avatar - Ja Prvni 123
1. 2. 2014 12:36
Re: Chosé (v Mondeu) nepřijel
přesně tak... i stávající Mondeo je pořád nejlepší volbou ve své třídě na trhu - tak o co jde?
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
1. 2. 2014 12:33
Re: NO HÁDEJTE KOMU ASI TAK JE PODOBNEJ :-)
on bude "novej" Passat?
A dostane aspoň jiný světla.. nebo jen jiný odstíny čalounění vevnitř?
;-)
Avatar - trapid
1. 2. 2014 11:51
Re: Nová generace?
Vždyť ty linie, na které si dal odkaz, nejen že jsou velice podobné, ale pokud přivřu oči tak jsou téměř stejné. Stejně tak tvar zadních světlometů.
U těch si konkrétně všimni spodní rovné linie, horního zakřivení a směru zkosení vnitřní i vnější části. A dále čirého středu v červeném obvodu. Dále stejná kontura zadního víka kufru - horní prohnutí. To i klasický facelift bývá mnohdy odvážnější.
Navíc, pokud si oba obrázky otevřeš a střídavě si je prohlížíš, tak těžko říct, který vůz je novější a který starší. Samozřejmě znalec Fordů v tom má hned jasno, ale jiní budou dost tápat.
Jinak - technickou stránku tady nikdo neřeší. Bavíme se o designu.
Avatar - Ozzman
1. 2. 2014 11:33
Re: Dilema spokojeného majitele
To byla Japonská stíhačka za 2.SV ne?:D