Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang dostal pořádný tuning. Za rozumné peníze nabídne desítky vylepšení

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Balíček úprav nabízí hned 22 různých vylepšení pro nejnovější generaci Fordu Mustang.

Sedmá generace populárního Fordu Mustang dorazila na podzim v minulém roce. K radosti zákazníků si Mustang ponechal 5,0litrový osmiválec a ostré rysy inspirované téměř šedesátiletou historií.

RTR upravuje ještě před zahájením prodeje

Zatímco neautorizované osoby mají s úpravami nového Mustangu utrum, americká tuningová společnost RTR Vehicles založená profesionálním drifterem Vaughnem Gittinem Jr. si připravila balíčky RTR Spec 1 a 2. RTR Spec 2 se úpravce rozhodl ukázat světu ještě předtím, než se nový Mustang dostane k prodejcům.

Mustang RTR Spec 2 nabízí celkem 22 vylepšení a k tomu navíc tříletou záruku (nebo 36 tisíc mil). Paket lze kombinovat se všemi druhy Mustangu – od základní EcoBoost (v Evropě se nabízet nebude) až po ostrý Dark Horse. 

Na první pohled je nejzajímavější změnou nová mřížka chladiče, ve které jsou integrovány LED osvětlení a dávají přední masce zajímavý vzhled. Na vůz se dodávají dvacetipalcová kola RTR Aero 5 obutá do pneumatik Nitto NT555 G2. Design RTR Vehicles dále vylepšuje splittery, sacím otvorem v kapotě, bočními lištami nebo plaketami RTR.

Video se připravuje ...

Ne všechny úpravy balíčku se týkají designu. RTR Spec 2 nabízí takzvaný Tactical Performance Suspension, zahrnující nastavitelné tlumiče, vzpěry a nezávislé zavěšení vpředu i vzadu. Řidiči je tak umožněno doladit nastavení co nejvíce odpovídající jeho jízdním preferencím. 

Paket Mustang RTR Spec 2 společnost cení na 12.495 dolarů (277 tisíc korun). Pro paket Spec 1 tuner cenu neodhalil, obě verze nicméně budou k dispozici ve chvíli, kdy dorazí první Mustangy sedmé generace k autorizovaným prodejcům.

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Lonestarstate
31. 5. 2023 13:10
Padici zralok
Ta uprava celni masky s dodatecnyma svetlama se naramne povedla. Asi poprve bych ho ciste designove mozna i uprednostnil pred Challengerem.
31. 5. 2023 07:31
Nový Mustang cena
Koľko vlastne stojí nový Mustang? Viete niekto?
30. 5. 2023 21:03
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/