Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Jensen Interceptor je na cestě, finální podoba příští rok

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
Výrobou znovuoživeného Interceptoru byla pověřena společnost Coventry Prototype Panels Global Holdings (CPP).

Finální podobu vozu, který hodlá vlastník automobilky Jensen, Healey Sports Cars Switzerland Ltd., prostřednictvím CPP vyrábět, bychom měli mít možnost spatřit na konci příštího roku.

Jensen Interceptor bude vyráběn v Browns Lane (Coventry), tedy bývalém výrobním závodě Jaguaru. Pochlubí se ručně vyráběnou karoserií z hliníku, ze stejného materiálu bude i šasi. První exempláře se k zákazníkům dostanou během roku 2014, detaily týkající se počtu vyrobených kusů či ceny nebyly zatím zveřejněny.

Stejně jako původní Interceptor z let 1966 až 1972 i jeho nová podoba nabídne v luxusním interiéru místo pro čtyři cestující jakož i dvojici dveří a elegantní splývavou záď. O motorizacích zatím žádné detaily neznáme, první Interceptor spoléhal na velkoobjemové osmiválce od Chrysleru.

Spolumajitel firmy CPP, Brendan O’Toole, dodává “Začal jsem svou profesní dráhu restaurováním karoserií a dílů pro klasické britské sportovní vozy, takže je pro CPP a pro mne osobně tato klíčová úloha v oživení ikonické značky opravdu vzrušující.“

O technickou vyspělost Jensenů se rozhodně bát nemusíme, CPP Global Holdings ruského bankéře Vladimira Antonova totiž vlastní například značky Bowler a Zagato, navíc nedávno byla podepsána předběžná smlouva o odkoupení automobilky Spyker.

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
21. 9. 2011 22:54
Re: Snad to vyjde
Ano, toto je auto pro opravdove induvidalisty, ani tak nejde o ty penize, jez nejsou zase tak zavratne, ale spise o to, ze chces neco uplne jineho nez je soucastnem trhu.

Vyhodou tohoto vyrobce lepe receno upravce je, ze jeho preziti nezavysi na aute samotnem, je to jen jedna z moznosti jez se firma pro majetne v soucastnosti zabyva.

Avatar - gld
21. 9. 2011 21:46
Re: Snad to vyjde
Nuž jensen ani vo svojej dobe nebol ľudovým autom. Prečo začínať teraz ;-)

Osobne by som to ale na veľký tresk nevidel. Trh je manufaktúrnymi športiakmi zaplavený, v anglicku je pomaly každá druhá stodola automobilkou. Nový interceptor by musel byť naozaj dobrým autom aby mal šancu na úspech.
21. 9. 2011 16:27
Re: Snad to vyjde
Gama Cars Limited in Banbury je firma jez ti udela ze stareho srotu novy Interceptor, jenz 100vky hodin prace kompletne novy motor treba 6.2l srychleni kolem 5s, jenze takova sranda te prijde pres malo 100 000 liber.... toto je pro lidi jez toto bude jen dalsi jedno z aut v garazi vetsi nez bezny byt v CR.

Avatar - Pekelná Micinka
21. 9. 2011 12:17
Re: Druhý pokus o oživení značky
To si budu muset najít... ovšem ty skici vypadají velice dobře. :yes: :yes:
Avatar - euro89
21. 9. 2011 10:04
Snad to vyjde
Počítačová skica vypadá dobře, snad se oživení podaří. I když já mít dostatek fin. prostředků, tak si radši pořídím "nový-starý" Interceptor. Nedávno jsem četl v nějakém časopise, že lze koupit nový remake legendárního Intercetoru, který měl moderní techniku a vypadal jak originál. :yes: