Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Titan se začíná odhalovat (+video)

David Bureš
Diskuze (1)
Nový velký pick-up pro Ameriku bude nabízen s pětilitrovým turbodieselem.

Nissan zahájí příští rok prodej nové generace full-size pickupu Titan. Automobil určený primárně pro americký trh začíná prezentovat pomocí série krátkých videí, kterou nazývá Truckumentary.

Série bude čítat více než 12 videí. Ty představí probíhající vývoj automobilu a nechají nahlédnout pod pokličku amerického vývojového týmu, který má vznik Titanu na starosti.

První video lehce zmiňuje techniku novinky. O zavěšení konstruktéři tvrdí, že bude velice robustní. Nabídka motorů pak bude zahrnovat nový turbodiesel Cummins. Bude se jednat o pětilitrový vidlicový osmiválec, který má disponovat výkonem přes 221 kW a točivým momentem okolo 750 N.m.

Nissan dříve potvrdil, že nový Titan rozšíří nabídku nabízených pohonných ústrojí. Velký pickup by tak vedle nového vznětového pětilitru mohl být nadále k dispozici i se zážehovým 5,6litrovým osmiválcem ze stávající generace.

Série videí bude zveřejňována postupně během letošního prosince. Vzhled auta by tak mohl být odhalen ještě před výstavní premiérou, která je naplánována na lednový autosalon v Detroitu. Nissan Titan má už na mezigenerační výměnu nejvyšší nárok, stávající provedení je na trhu již od roku 2003.

David Bureš
Diskuze (1)
28. 11. 2014 14:18
pětilitrový diesel?
Mhm, to zní dobře, jestli to budou dávat i do Patrolu, který se prodává třeba na Ukrajině, tak by se to teoreticky mohlo dostat i na náš trh... nebo individuálně dovézt z USA: