Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra – první fotografie a informace

Ondřej Láník
Diskuze (60)
Letošní podzim bude bohatý na velké premiéry. Automobilka Opel právě zveřejnila první informace o novém Opelu Astra. Nová 5dveřová Astra, která dosud nebyla k vidění ani jako studie, bude mít světovou premiéru ve Frankfurtu.

Letošní podzim bude bohatý na velké premiéry. Automobilka Opel právě zveřejnila první informace o novém Opelu Astra. Nová 5dveřová Astra, která dosud nebyla k vidění ani jako studie, bude mít světovou premiéru na autosalonu ve Frankfurtu letos v září a prodávat se začne příští rok na jaře.

Na fotografiích je nová Astra v provedení pro Velkou Británii, kde se Opely prodávají pod značkou Vauxhall. Astra vyrostla do každého směru o několik centimetrů - 14 cm do délky, 2 cm do šířky a 4 cm do výšky-z čehož těží především posádka. Z prvních fotografií je patrná jistá podobnost s velkým hatchbackem Signum. Astra bude mít jako každá novinka několik nových příplatkových položek. V této třídě je zajímavá možnost zakoupení adaptivního odpružení IDSPlus (Interactive Driving System) a CDC (Continuous Damping Control) a adaptivní světlomety AFL (Adaptive Forward Lighting).

Na ženevském autosalonu představený prototyp 3 dveřového kupé je zřejmě dost blízký připravovanému sportovnímu hatchbacku Astra, který bude 5 dveřovou variantu následovat později.

Motorová paleta nabízí motory zdvihových objemů od 1,4 l do 2.0 l o výkonech 58 až 147 kW. Nový je diesel 1.9 CDTI (110 kW) a zážehový přeplňovaný dvoulitr (125 kW), který bude v roce 2005 doplňen o 200 koňovou výkonovou verzi. Přeplňované motory budou standardně dodávány s novou 6 stupňovou manuální převodovkou. Dále je k dispozici 5 stupňová manuální převodovka, automat a automatizovaná převodovka Easytronic. Poprvé bude do Astry možno objednat originální 18 palcová kola.

Jsme napjati jak na první informace o Astře zareaguje hlavní německý konkurent Volkswagen, od kterého se ve Frankfurtu očekává nový Golf.

Co říkate na design nové Astry ?

Ondřej Láník
Diskuze (60)