Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O limitovaný Civic Type R Limited Edition je zájem. V Kanadě se vyprodala za 4 minuty

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Honda před několika měsíci představila speciální edici ostrého Civicu Type R. A jak se zatím zdá, mohla by zaznamenat úspěch.

Honda Civic Type R Limited Edition je zjednodušeně řečeno odlehčenou verzí japonského hot-hatche. Výrobce dokonce tvrdí, tahle specialitka byla od začátku navržena a zkonstruována jako nejdynamičtější hot hatch s pohonem předních kol.

Snahu o snížení hmotnosti odnesla klimatizace, infotainment s dotykovou obrazovkou a na některých místech auto přišlo o zvukovou izolaci. Honda díky tomu uspořila 47 kilogramů. Konstruktéři ovšem také upravili nastavení tlumičů a řízení tak, aby všechno ladilo s jinou hmotností vozu i novými lehkými dvacetipalcovými koly BBS obutými do pneumatik Michelin Cup 2.

Všechny exempláře limitky jsou zhotoveny v žluté barvě s kontrastní černou střechou a zrcátky. O pohon se stará turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitr o výkonu 320 koní a točivém momentu 400 N.m. Z 0 na 100 km/h žlutý Civic zrychluje za 5,7 sekundy.

Jak už napovídá název, lehčí Type R do prodeje míří jako limitovaná edice. Pro Evropu například bude k dispozici jen 100 kusů. Dvacet exemplářů dostane Velká Británe, kde se ovšem vůz vyprodal ještě před oficiální premiérou.

Úspěch Honda zaznamenala také v Kanadě, kde všech sto dostupných vozů našlo majitele za čtyři minuty od spuštění příjmu online objednávek. Každý ze zájemců přitom musel složit zálohu ve výši 1000 kanadských dolarů, což je v přepočtu asi 17.400 korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
5. 6. 2020 00:16
Honda
Nedivím se. Limitky jsou oblíbené a CTR je výborné auto.