Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O nehodu Hammonda se už zajímá i FIA. Od Švýcarů žádá více podrobností

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Mezinárodní automobilová federace požádala vyšetřovatele nehody Richarda Hammonda o podrobnější informace a vysvětlení toho, co incidentu předcházelo.

Během víkendu jsme vás informovali o vážně vypadající nehodě Richarda Hammonda, moderátora automobilové show The Grand Tour. Jen o pár hodin později už sítěmi začalo kolovat video, na kterém Hammond posílá pozdravy z nemocnice a uklidňuje tak fanoušky, kteří si o něj dělali starosti.

Jeden z tria protagonistů populárního pořadu havaroval při jízdě s elektrickým sporťákem Rimac Concept One v kopcích nedaleko švýcarské vesničky Hemberg. Tamní tisk nyní potvrdil, že o kolizi se začala zajímat i Mezinárodní automobilová federace (FIA) a vyšetřovatele požádala o více podrobností.

Video se připravuje ...

„Tato nehoda zasahuje svět motorsportu, zejména závodů do vrchu. Proto jsme nuceni žádat o stanovisko Auto Sport Schweiz (švýcarskou národní organizaci sdružující disciplíny motorsportu),“ stojí v oficiálním prohlášení FIA.

V době nehody se ve švýcarských kopcích konaly závody do vrchu. Hammond ale nebyl účastníkem akce, společně s kolegy Jeremy Clarksonem a Jamesem Mayem se zde předvedl jen v rámci přehlídkových jízd. Krátce po nehodě byla oběma kolegům signalizována žlutá vlajka a ihned věděli, že je něco špatně.

Clarkson po dramatu na svém blogu vyloučil, že by za nehodu Hammonda mohl nedostatek zkušeností s autem. „Vůz během čtyř dnů řídil několikrát. Na dálnici, letišti i horských cestách. V ten den také absolvoval několik rychlých pokusů na této trase. Auto dobře znal a věděl, jak rychlé je. Věděl také, jak s ním pracovat v zatáčkách,“ uvedl Clarkson.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Re: No co, hořelo to. U elektromobilů je to normální.
Ado, ty uz se diskuse neucastni... diesel...
15. 6. 2017 03:05
Re: No co, hořelo to. U elektromobilů je to normální.
ne každej chlap musí nutně dělat řidiče bagru
14. 6. 2017 20:44
Vazne?
Vazne zase ta ista tema a tie iste hadky?
Avatar - Ada je zase tady
14. 6. 2017 19:51
No co, hořelo to. U elektromobilů je to normální.
Auto pro chlapy má pod kapotou diesel! :-!