Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obdiv šéfa VW k Muskovi trvá. Elon promluvil na setkání manažerů Volkswagenu

ČTK
Diskuze (98)

Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk o víkendu prostřednictvím videohovoru oslovil dvě stovky vedoucích představitelů konkurenční německé společnosti Volkswagen na jejich setkání v rakouském horském letovisku Alpbach.

Hovořil například o snaze Volkswagenu o přechod k elektromobilům, o svém manažerském stylu či o nynějších problémech v dodavatelských řetězcích a výrobě, napsala agentura Bloomberg.

Podle mluvčího koncernu Volkswagen pozval Muska koncernový šéf Herbert Diess. "Jako překvapivý host se k nám večer prostřednictvím videohovoru připojil Elon Musk. Rád slyším, že se i náš nejsilnější konkurent domnívá, že uspějeme v transformaci, pokud na ní budeme pracovat ze všech sil," uvedl Diess na sociální síti LinkedIn.

Cílem Volkswagenu je vystřídat konkurenta Tesla na pozici největšího výrobce elektromobilů na světě. Německý koncern chce do roku 2030 zvýšit podíl vozů s plně elektrickým pohonem na svém celkovém prodeji automobilů na minimálně 70 procent v Evropě a nejméně 50 procent v Severní Americe a Číně. Součástí koncernu je rovněž automobilka Škoda Auto.

Tesla nyní čeká na konečné povolení pro svou novou továrnu, kterou staví nedaleko Berlína. Automobilka chce ve svém prvním evropském závodě zpočátku vyrábět 150.000 elektromobilů ročně.

ČTK
Diskuze (98)

Doporučujeme

Avatar - .StenLi.
21. 10. 2021 14:05
Re: Zloději obdivují plácala a fanatika
Jasne, doma mas iba nevzdelanych bolsevikov.

Ty si pravdepodobne v zivot v ziadnej Tesle nesedel, to len troll ako ty vie dookola opakovat ako pokazeny verklik ze Tesla ma zlu kvalitu lebo neovladas fakty a zaspal si dobu a cital si nejaky clanok o odpadnutom narazniku, ale necital si o milionoch odpadnutych casti z inych aut a ich nasobne vacsi zvolavackach. Tesla Model 3 bola vyhlasena za najkvalitnejsie a najspolahlivejsie auto so skore 99,4%, ak by sa ratali aj neprmiove male auta tak len Yaris Hybrid dosiahol vyssie skore. Tesla Model S bola najlepsie auto ake kedy hodnotil Consumer Report s rekordnym skore 99 zo 100, ale len hlupy troll ako ty moze stale ospevovat svoje vymysly a stary Rolls :D
Chlapce (alebo hlupy dospelak), zacni sa vzdelavat.
https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Barrichello
20. 10. 2021 21:09
Re: Zloději obdivují plácala a fanatika
Doma nikdo zelený bolševik není, plácale.

Bezemisní výroba paliv jako je BIO LPG je realita.
Stejně tak zachytávání CO2 ze vzduchu a výroba syntetických paliv.

O bezemisním hoření nikdo nepsal.

Ten 40 let starej rolls je zpracováním a kvalitou materiálů o 10 námořních flotil dál než nová Tesla s kvalitou Chevy Matiz :-) :-) :-)
Avatar - .StenLi.
20. 10. 2021 15:16
Re: Zloději obdivují plácala a fanatika
To hovor svojim doma.. ale ani oni ta nemozu brat vazne a si im na smiech ako tu. Uz si im rozpraval tu o bezemisnom horeni paliv? :D Ja ti nebudem nadavat, ty si proste iba nevzdelany a nechapavy, to je iba konstatovnie na zaklade uplne zcestnych prispevkov zalozenych na tvojich pocitoch a nejakej silno emitivnej skusenosti so starym Rolsom :D
Avatar - .StenLi.
20. 10. 2021 15:06
Re: Tak už to dává smysl
Ak by si mal prehlad aj ty tak vies ze v 2020 skoncil VW v rebricku spolahlivosti znaciek na zahanbujucom 20tom mieste z 32. Takze nie, VW nevyrabal kvalitne auta ani pred 15-20 rokmi, ani dnes. Tesla predbieha VW v spolahlivosti, bezpecnosti, marzi na jednom kuse aj v spokojnosti zakaznikov. Ano Tesla urcite zije teraz v problemoch fatalnych zlihani pohonnych jednotiek lebo jej odchadzaju turba, vstreky, DPF, EGR atd co su aktualne problemy prave predavanych modelov :D . Jedine co vyriesili boli rozpadavajuce sa motory kvoli zlyhaniu rozvodovych retazov a pasov, co je miliardova kauza urcite porovnatelne s par odtrhnutymi plastovymi krytmi naraznikov ktorych oprava ako aj odstranenie dizajnovych problemov bola otazka par hodin pri najblizsej odstavke linky ale kvoli drobnohladu medii je kazda takato udalost nafuknuta. To ze VW mal zvolavacky milionov kusov kvoli ovela vaznejsim vyrobnym vadam si uz ako klasicky antiEV troll opat prehliadol ;)
Avatar - .StenLi.
20. 10. 2021 14:46
Re: Neplánuje se nakonec nějaký
Bolo ti to x-krat vysvetlene, tak este raz. To nie su dotacie, to su povolenky pre vsetky automobilky rovnake, to ci sa automobilka rozhodne zamorovat ovzdusie a minut si ich, resp. minut aj povolenky inych automobiliek, je uz na nej. Vsetky su na rovnakej startovacej ciare. VW dostal vo vsetkych krajinach kde posobi tolko dotacii ze Tesle sa o tom moze len snivat :) a pritom ma este mensiu marzu na svojich jednoduchych podvodnych spalovakoch ako Tesla na svojich drahych EV ktore su roky napred oproti rychlopecenym VW EV s nedotianutymi funkciami aj oproti vlastnym spalovakom.