Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obytná Lada přináší svěží vítr do světa kempování, překvapí i cenou

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Cestování s obytnými vozy a karavany je v poslední době opět módní záležitostí, ovšem ne každý má doma místo na obytnou dodávku, nebo velký karavan. Zajímavým řešením se tak stávají nástavby na užitková auta, jako je třeba Lada Granta.

Novinka od ruské společnosti Lux-Form, která sídlí v Moskvě, je postavena na základech vcelku nezajímavého modelu Granta, který však nabízí jednu specialitu. Dá se totiž pořídit i v užitkové verzi, která je postavena na rámovém podvozku. A zatímco vpředu je maska městského automobilu, dozadu můžete naložit prakticky vybavenou obytnou kabinu.

Ta je dimenzována pro dvě osoby a podle výrobce by měla poskytovat veškerý komfort, jaký si můžete na cestách přát. Kabina s rozměry 2178 mm na délku, 1 648 mm na šířku a s vytaženou střechou 1 980 mm na výšku (v případě složení je střecha vysoká jen 1 580 mm) nabízí kuchyň s jedním plynovým hořákem, dřez, šatnu i koupelnu se sprchovým koutem a toaletou.

Pro delší pobyty mimo civilizaci je vůz osazen 70litrovou vyhřívanou nádrží na pitnou vodu a další 45litrová nádrž je připravena na odpadní vodu. Nechybí ani nádrž s propanem a přípojka ke klasické síti.

Zatím jsme se však bavili pouze o plně vybavené nástavbě, výrobce však slibuje i varianty s nižšími stupni výbavy, které by měly být šetrnější k peněžence. A tím se dostáváme i k ceně, která zatím nebyla oficiálně oznámena. Podle webu Lada Online se však bavíme o částce asi 17.500 až 27.500 dolarů – tedy cca 405.000 až 637.000 Kč.

Na první pohled to sice není žádná láce, nicméně u renomovaných výrobců byste za podobnou nástavbu zaplatili podstatně více. Termín zahájení výroby sice ještě není oficiálně známý.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
7. 6. 2019 21:31
Re: Nápad...
nové Lady nehnijou o nic víc než jiná moderní auta. Tuhle sem jel za dvojkovou Oktávkou a shnilé páté dveře pod SPZ a docela hezky...o japoncích vůbec nemluvě.

A motory sou u Lady osvědčené držáky...
4. 6. 2019 17:49
Re: Nápad...
Souhlas, mě se to také líbí, ale jak říkáš - jaká bude kvalita. Za ty prachy dobrý počin pro nenáročné cestování Evropou pro 2 ;-)
4. 6. 2019 09:51
Re: Káámoooo to NEEEEE
Jak se dá v novém formátu nastavit aby se nezobrazovaly příspěvky některých diskutérů ?
3. 6. 2019 22:29
Nápad...
Nápad zajímavý a za ty peníze - proč ne. Otázkou je ale kvalita provedení - jak nástavby, tak i auta samotného - aby se to za pár let nerozpadlo nebo neshnilo, jak mají Lady ve zvyku.