Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obyvatelé New Yorku ztratí 48 minut denně dojížděním do práce

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Obyvatelé New Yorku stráví ze všech Američanů nejvíce času dojížděním do práce. Cesta do zaměstnání trvá 48 minut, což je o 13 minut více než celostátní průměr.

Přestože má New York nejrozsáhlejší síť metra na světě, obtížná dopravní dostupnost některých míst obyvatele města trápí. Kvůli problémům s dopravou se New York řadí k městům, kde se lidé nejčastěji za prací stěhují. Podle místní radnice se například za posledních deset let počet lidí stěhujících se kvůli zaměstnání z ostatních čtvrtí do Brooklynu zvýšil hned o čtvrtinu.

Nejvíce živo je na Manhattanu, kam denně za prací míří 1,5 milionu lidí z ostatních newyorských obvodů či z nedalekého státu New Jersey. Lepší veřejná doprava by podle expertů pomohla uvolnit i chronické dopravní zácpy. Více než polovina lidí, kteří například denně při cestě do práce a zpět domů pendlují mezi Brooklynem a Queensem, používá vlastní automobil.

Výjimkou je čtvrť Staten Island ležící stranou rušnějších newyorských obvodů. Víc než tři čtvrtiny obyvatel Staten Islandu za prací nikam nejezdí a zaměstnání si našli v dosahu domova.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
29. 8. 2013 07:46
.....
Sakra, to zas je správa dňa....v takej maličkej Bratislave sa dá na cestu do práce a z práce zabiť ešte viac času, a nejak sa nad tým nikto nepozastavuje...
Potom nech sa niekto diví, že na Auto.cz človek zájde zriedka, keď sa musí prehrabávať v takomto odpade, kým narazí na niečo zaujímavé na čítanie... :no:
28. 8. 2013 11:52
Brooklyn
Do toho Brooklynu bych rekl, ze se nestehuji kvuli dopravni dostupnosti, ale spise proto, ze ty lepsi casti Brooklynu jsou jednim z mala mist siroko daleko, ktere pripominaji mesto alespon na nejake urovni a ne stoku. Ono tech mist, kde se v NYC a okoli da bydlet jako clovek zas tak moc neni.
27. 8. 2013 09:47
Re: presne
Ani cena benzínu či nafty 8-s
26. 8. 2013 00:04
Hodně nebo málo?
Pokud je to počítáno tam i zpět, což předpokládám, tak to se nemají špatně :-)

Mně cesta do práce trvá cca 20min (čili strávím 40min na cestě) a to jen díky tomu, že jezdím autem. MHD by to bylo 2x tolik..