Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Od Fiesty k Aston Martinu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Jeremy Main, hlavní inženýr vývoje nového Fordu Fiesta byl jmenován šéfem vývoje Aston Martinu.

Ford Fiesta se podle všeho zdařil lépe, než se vůbec čekalo. Jak jinak si totiž vysvětlit fakt, že byl vedoucí vývojového programu tohoto automobilu nižší třídy jmenován šéfem vývoje jedné ze značek prestižní Fordovy Premier Automotive Group, a to zrovna toho nejcennějšího rodinného stříbra, Aston Martinu. U něho bude v sídle technologického centra AM v Gaydonu vést 150-ti členný tým techniků.

Jeremy Main, přestože se to nezdá, jde i k britské značce s cílem vytvořit znamenitý malý vůz. Tedy "malý" s ohledem na postavení AM v hierarchii světového automobilového průmyslu. Jeho hlavním úkolem totiž bude vyvinout nový model značky Aston Martin, který by měl stát méně než 80 000 liber, tedy o poznání méně, než současný automobil DB7. Tento chystaný vůz s kódovým označením AM305 by se měl stát konkurentem vozů Ferrari Modena a Porsche 911 Turbo.

Proslýchá se též, že by měl Main připravit automobilku na opětovný vstup do motoristického sportu. Vzhledem k image značky to nebude nic jiného, než účast v závodě 24 hodin v Le Mans, kam AM zamíří s největší pravděpodobností již v příštím roce.

Michal Fokt
Diskuze (0)