Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazenou Dacii Duster už můžete koupit i jako pick-up. Laciná však není

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Dacia Duster s upravenou maskou a novými logy rumunské automobilky je v prodeji už nějaký čas. Čerstvě ji ale můžete koupit jako pick-up.

Samotné dvoumístné provedení s korbou pro náklad není vyloženě novinkou, pick-up si zájemci mohli koupit už v předchozích verzích. V oficiálním ceníku Dacie ho ovšem nenajdete, automobilka v Evropě prodává jen klasické pětidveřové SUV.

Video se připravuje ...

Pick-up je přestavbou, za níž stojí rumunská společnost Romturingia. Ta výchozí model zbaví zadního páru dveří, odřízne část střechy, zadní sloupky a kus víka zavazadlového prostoru. A samozřejmě výrazně přepracuje zadní partie a přidá několik dalších úprav, zejména dodatečné výztuhy.

Úpravci se už pod ruce dostaly Dustery s novou tváří, což dokládá přítomnost exempláře u jednoho německého prodejce. Bílý kousek s 16palcovými černými koly, velkými nášlapy a zajímavým designovým prvkem nad zadními blatníky je k mání za 34.880 eur, což je v přepočtu asi 817 tisíc korun. Pro srovnání, nejdražší verze Dusteru v českém ceníku stojí 588.600 Kč.

Pod kapotou pracuje čtyřválcový turbodiesel o objemu 1461 kubických centimetrů, poskytující maximální výkon 84 kW a nejvyšší točivý moment 260 Nm. Auto má šestistupňovou manuální převodovku a pohon všech kol.

Výbava vychází ze základního provedení Expression, zahrnuje tak například tempomat s omezovačem rychlosti, palubní počítač, zadní parkovací senzory, LED světlomety, manuální klimatizaci či multimediální systém Media Display s 8palcovou dotykovou obrazovkou a 6 reproduktory.

Zvláštností pick-upu pak jsou kůží přečalouněná sedadla.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - kruskar
13. 4. 2023 12:41
Škoda, že tu nenabízejí
Oroch, ten vypadá zajímavěji.