Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třetí generace Dacie Duster se pomalu blíží. Klidně by mohla vypadat nějak takto

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Třetí generace Dacie Duster zřejmě dorazí v příštím roce. Jak by mohla vypadat?

Odpověď na tuto otázku nabízí grafik motoristického webu Kolesa, který přichází s vlastním návrhem podoby nástupce oblíbeného SUV. Jeho vize je samozřejmě výrazně inspirována konceptem Bigster, představeným na začátku roku 2021. Vedle toho však zahrnuje prvky, které už stihly prozradit fotografie maskovaných prototypů zachycených při testování.

Video se připravuje ...

Grafik si novou generaci Dusteru představuje s podobnými proporcemi, jaké nabízí současné provedení, typická je pro rumunské SUV také zvedající se spodní line oken. Jinak ale design můžeme považovat za nový. Zaujme nová čelní maska s navazujícími světlomety, výrazný je přední nárazník. Za zmínku jistě stojí vzhled blatníků, jako nejkontroverznější však vidíme zpracování zadních partií se světly připomínajícími "položené" písmeno Y.

Do představy třetí generace Dacie Duster se kdysi pustil také náš kolega a grafik Honza Lušovský, jeho návrh si můžete prohlédnout v galerii a porovnat s novou "konkurenční" vizí.

I když do premiéry vozu ještě zbývá několik měsíců, už nyní víme, že nový Duster využije platformu CMF-B, známou z modelů Sandero, Logan či Jogger.

Základem v paletě motorizací zřejmě bude přeplňovaný benzinový tříválec 1.2 TCe doplněný 48V mild-hybridní technologií. Tento agregát má být dostupný ve dvou výkonnostních variantách a rovněž v provedení na LPG. Kromě toho nabídne výběr mezi manuální a samočinnou převodovkou, hovoří se i o verzi s pohonem všech kol. Dorazí také hybridní Duster E-Tech. Chybět však budou vznětové jednotky, s naftovými motory se totiž Dacia zcela loučí.

Třetí generace Dacie Duster by měla dorazit v příštím roce. A v roce 2025 přijede její větší příbuzný, až sedmimístné SUV, pro které se zatím užívá jméno Bigster. Jestli toto označení ponese i produkční automobil, však zatím potvrzeno nebylo.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 4. 2023 21:26
Re: Nevíte někdo komu ty
Však už tu není ani šéfredaktor, což se ani nenamáhali čtenářům oznámit... Otázkou je, jestli odešel sám, protože cíttil tu beznaděj, nebo byl odejit právě pro tento neutěšený stav. :-( :no:
Avatar - kari.laz
8. 4. 2023 13:16
Re: Nevíte někdo komu ty
Mě udivuje, že sem pořád redakce cpe cokoli od teroristického státu, od někoho, na jehož preidenta je vydán mezinárodní zatykač a od šmejdů, od kterých se každý distancuje.
Chodím sem čím dál méně a a jak vidím, nejsem jediný a má návštěvy budou ještě menší. Nějak tu není co číst, diskutovat se nedá, není ani skoro k kým a ještě sem pořád cpou tyhle ruSSký sra..čky
Avatar - KANKUNEN
8. 4. 2023 12:52
Nevíte někdo komu ty
obrázky ti rusáci kradou? Oni nevymyslí jak to udělat, ale jak to ukrást.