Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Online chat se Zdeňkem Gruntem, ředitelem značek Renault a Dacia v ČR, skončil ve 13:00

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)

Zdeněk Grunt se v srpnu 2013 stal generálním ředitelem českého zastoupení značek Renault a Dacia. V online chatu na Auto.cz jste mu mohli pokládat dotazy.

Jména Bernard Chrétien a Eric Basset nejsou českým příznivcům značky Renault neznámá. První zmiňovaný vedl tuzemské zastoupení plných šest let, druhý od 1. září 2012 do srpna 2013. To jej ve funkci nahradil Zdeněk Grunt, který se tak stal historicky prvním českým ředitelem této francouzské značky. Zároveň zodpovídá také za značku Dacia.

Zdeněk Grunt není pro Renault neznámý pojem, u firmy působí téměř dvacet let. Za tu dobu vystřídal několik pracovních pozic, začínal jako manažer fleetového prodeje. Postupně se vypracoval až na místo obchodního ředitele a v posledních letech vedl tuzemskou dealerskou síť značek Renault a Dacia. Nové funkce generálního ředitele Renaultu a Dacie v Česku se ujal v srpnu letošního roku.

Online rozhovor se Zdeňkem Gruntem probíhal dnes, tedy ve čtvrtek pátého prosince od 9:00, kdy pan ředitel dorazil přímo k nám do redakce Auto.cz. Bavili jsme se tentokrát především o značce Dacia, Renaultu se s panem ředitelem budeme více věnovat v příštím roce, kdy jsme se již domluvili na dalším setkání.

Vážení čtenáři !

Děkuji za spoustu otázek , které jste odeslali. Velice si cením vysoké úrovně naší diskuze. Doufám, že se mi podařilo zodpovědět vaše dotazy. Já osobně si odnáším několik podnětů k zamyšlení i několik témat, která určitě předám "dál" jako podnět k dalšímu vývoji našich vozů a naší obchodní politiky . Děkuji Vám za přízeň značkám Renault a Dacia.

Přeji hezkého Mikuláše a hezké vánoční svátky Vám i Vašim blízkým.

Zdeněk Grunt

Online rozhovor - Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR

Pavel Šlagorský
Dobrý den, neplánuje Dacia vztoupit do segmentu dodávek a malých náklaďáčků? Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, bohužel malý náklaďáček není v současné době v naší nabídce. Nejmladší modelová řada v Evropě ovšem nabízí i dodávku do 3,5 tuny, vůz Dacia Dokker Van. Ten byl u nás uveden na jaře a těší se velkého zájmu i významných firemních klientů. Doporučuji se zastavit u Vašeho nejbližšího prodejce Dacia, kde si Dokker Van budete moci vyzkoušet.
Pavel Štěrba
1/ Kdy bude Duster 1,2 TCE s pohonem 4x4?
2/ Kdy dostane Logan MCV vhodný motor 1,2 TCE?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, vždy nabízíme takovou výbavu a motorizace, abychom vyhověli požadavkům většiny našich klientů a nabídli jim prostorný nový vůz za příznivou cenu. V současné době není znám žádný termín, ale v budoucnu to není zcela vyloučené. Nabídka Dacie Duster 4x4 s novým motorem 1,2 TCe 125 koní samozřejmě záleží na zájmu klientů. To je odpověď zároveň i na Vaši druhou otázku, vše se odvíjí od zájmu našich klientů.
Stanislav
Neuvažuje se o Dacii Logan MCV 4x4? Určitě by si našla spoustu zákazníků.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, o novém Loganu MCV ve verzi 4x4 se zatím neuvažuje. Nejmladší modelová řada v Evropě nabízí Dacii Duster ve verzi 4x4, která má univerzální použití díky variabilitě interiéru a zavazadlovému prostoru o objemu, který patří mezi nejlepší ve své kategorii. Proto si Dacii Duster zvolilo již více než 6 000 českých klientů.
Sith
Pěkný den. Jak se našincovi povede dostat se na post, který tradičně zastávali francouzští manažeři? Znám francouzské firmy dobře a nejde mi do hlavy, že by nechali plebs (jak o nás smýšlejí) řídit jejich slavnou filiálku. Gratuluji a přeji hodně úspěchů, rozhodně budete pod drobnohledem mnohem víc než jejich borci ;)
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Pěkný den i Vám! Spolupracoval jsem s řadou generálních ředitelů, ať už jsem byl na nejrůznějších pozicích. Vždy se naštěstí podařilo nakonec cestu dobré spolupráce najít. V každém případě to beru po 20ti letech u firmy jako velikou výzvu a důvěry si velice cením. Děkuji za přání a i Vám přeji hodně úspěchů!
Quick
Jak vnimate agresivni a rekneme trochu hloupou politiku Hyundaie vymezujici se vuci domaci Skode? Chystate neco podobneho?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Quicku,nehodnotím obchodní a reklamní politiku konkurenčních značek, soustředím se na svoji práci, která by měla přinášet co nejlepší výsledky pro značku Renault a Dacia. Nic podobného není v plánu, osobně to nepovažuji za optimální, ale to je věc názoru.
rohYpnol
Nemyslíte si, že nasazování moderních motorů jako je 1.2 TCe nebo nové dCi do Dacie je krok špatným směrem? Zákazníci si na Dacii oblíbili levný provoz a údržbu a nízkou cenu. Nasazování moderních (a drahých) motorů je však něco, co podle mého názoru od Dacie typický zákazník nežádá. Nebudou tedy do bodoucna emisní normy katem na úspěch Dacie?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, motory 1,2 TCe a 1,5 dCi jsou ověřené bestsellery skupiny s velmi nízkou spotřebou, protože i náklady na provoz vozidla jsou pro zákazníky Dacia jedním z hlavních nákupních kritérií. Důkazem spolehlivosti je navíc záruka na 3 roky nebo 100 000 km u všech modelů značky Dacia a roční servisní prohlídky za příznivou cenu Dacia, již od 2 280 Kč.
Jacques
Renaultu chybi napadite reklamy, ktere by mely vyzarovat francouzskost. Proc pro marketingovou kampan nevyuzijete napr. Belmonda, Deloina? Lide se radi stotoznuji s necim co jim orijde sexy a cool, Renault je sexy a uz mene cool ackoll muze byt. Proc tolik upozadujete Lagunu Coupe, slusela by ji dustojnejsi kampan nez nekolik bb v minulosti. Soustredte se na viralovou kampan. Preji vam hodne zdaru, Vasi znacku mam opravdu moc rad.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Bonjour Jacques ! Děkuji za otázku a vztah k naší značce. Souhlasím s Vámi, že využití francouzského šarmu ve spojení s našimi vozy je trend, který bych chtěl v budoucnu posílit. A to především u určitých modelů ...Můžete se těšit na novou reklamní kampaň k uvedení modernizovaného modelu Mégane na začátku příštího roku. A pro zajímavost - tato reklama se bude natáčet v České republice... otázku
pavukmichal
Prosím Vás kedy plánujete zaviesť možnosť objednať si Dokker a Lodgy vo verzii LPG priamo z výroby - aby sme prerobením nestratili záruku. Predpokladám, že termín bude rovnaký pre SR aj ČR. Ďakujem
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, jsem rád, že je poptávka po pohonu LPG i u dalších modelů. Na českém trhu prodala Dacia v roce 2013 88% z veškerých aut prodaných s pohonem LPG přímo z výroby. U modelů Dokker a Lodgy se jej dočkáme začátkem příštího roku, samozřejmě se zárukou na 3 roky nebo 100 000 km.
microracer
Dobrý den,
objeví se také Dokker na LPG?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, ano objeví. Začátkem roku 2014 budeme mít pohon Dacia LPG přímo z výroby u kompletní nejmladší modelové řady v Evropě.
4x4DCiSilver
Dobrý den
Jak vypadá vývoj typů el.Hamster,Citadine a sportovní Dacia ?,děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, sportovní Dacie jsou tvořeny zatím pouze jako předváděcí vozy, například prototyp Duster „No Limit“ o výkonu 850 koní, který se účastnil závodu v Pikes Peak a skončil na 3. místě. Více informací k dnešnímu dni zatím nemám.
Bára M.
Dobrý den, uvažujeme o koupi nového vozu a ve hře je i jeden z modelů Dacie. A proto mě zajímá, zda plánujete po novém roce nějaké slevy nebo zajímavé akce. Děkuji za reakci.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Váš zájem o značku Dacia mě těší. U nás máte jistotu konečné ceny již při pohledu do ceníku. Značka Dacia nabízí všechny své modely za jasnou a příznivou cenu, navíc s prodlouženou zárukou. Navštivte jednoho z prodejců Dacia (máme jich téměř 50) a věřím, že si vyberete.
Arno
V cem je dle Vas lepsi Renault nez Peugeot? Proc Renault a ne VW a naopak? Dekuji a hodne uspechu.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Renault je průkopníkem segmentů,které sám vytvořil s modely jako Renault 16, Twingo, Scénic či Espace. Renault je též referencí v oblasti bezpečnosti (např. Laguna II byla 1. vozem, který obdržel 5* v testech EuroNCAP). Renault nabízí zaměření na rodiny a komfort. Děkuji za přání, i Vám hodně úspěchů.
Prak
Bude někdy Dacia vyrábět automobil velikosti Laguny? Auto této velikost, a klasicky příznivé ceny Dacie by jistě bylo velmi zajímavé.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, uvádění nových modelů závisí vždy na poptávce trhu. Proto bylo v nedávné době uvedeno hned několik zcela nových modelů. Aktuálně máme nejmladší modelovou řadu v Evropě a i v příštím roce se můžete těšit na novinky v podobě limitovaných sérií. Pokud jde o automobil velikosti Laguny, o takovém projektu nemám k dnešnímu dni informace.
Ferda
Dobrý den, můžu se zeptat kolik továren a ve kterých státech Dacia má a jaké mají výrobní kapacity. Taky by mě moc zajímalo zda jsou v plánu další továrny.
Za odpověď předem děkuji a přidávám velké poděkování za Dustera se kterým jsem náramně spokojený. 
Ferda
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Ferdo! Jsem rád, že jste s Vaší Dacii Duster spokojen! Například Duster se celkově vyrábí v 5 továrnách na několika kontinentech a pod značkou Dacia se jej prodalo již více než 450 000 ks za 3 roky jeho prodeje. Pro český trh dovážíme vozy Dacia z moderních závodů skupiny v rumunské Pitesti a marockém Tangeru. Co se týče výrobních kapacit, o vozy Dacia je tak vysoký zájem, že závody pracují na plné obrátky.
klient
Dobrý den pane Grunte,
zajímalo by mě vysvětlení, proč nevydáváte na požádání COC listy klientům. Proč toto podmiňujete registrací v ČR? COC list dle legislativy je rodným listem vozu. Všichni dovozci vozů do ČR toto dělají, proč tedy na Dacie tak tomu není. Navíc po poslední informaci i to, že vůz u nás zaregistrujete, tak ho neobdržíte. Prosím o solidní odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, naše prodejní sít je v rámci evropské legislativy oprávněna prodávat koncovým klientům. Všichni koncoví zákazníci našich vozů dostanou na vyžádání COC list.
Štefan
Dobrý deň, dostane Lodgy v budúcnosti plnohodnotný tempomat? Zatiaľ je v ponuke iba obmedzovač rýchlosti. Ďakujem
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Štefane. Snažíme se modely Dacia přizpůsobovat požadavkům klientů, které se samozřejmě vyvíjí. Tempomat v kombinaci s omezovačem rychlosti je nyní v novém Dusteru a u modelu Lodgy se objeví začátkem roku 2014.
Pája
Dobrý den. Některé generace Dacií oproti minulým verzím udělaly obrovský skok kupředu. Čeho se v tomto směru dočkáme třeba v příštích dvou letech? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, děkuji za Váš komentář, určitě se máte na co těšit. Dacia se neustále vyvíjí v závislosti na pozitivních reakcích svých zákazníků a tím vstupuje stále do nových segmentů, takže se nechme překvapit. V příštím roce uvedeme na trh moc pěkné limitované série.
Jarek
Dobrý den, Duster 4x4 se nám všem hodně zamlouvá, nechtěl byste jeden v červené barvě poslat do služby hasičům do Davle?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Jarku! Určitě moc chtěl…… Bohužel ale nemáme k dispozici červenou barvu. Ale to by byl problém nejmenší, barevné folie dnes vyřeší všechno. O vozu pro hasiče ještě nevíme, ale Duster už mají jako vozidla záchranky v regionu Liberec a někde Městská policie. Pokusím se Vám zařídit zapůjčení vozu. Můžete, prosím, poslat kontakt na Vás na infocentrum@renault.cz?
Vojta
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat: plánuje se někdy do Dacií automatická klimatizace? Myslím, že by to pomohlo prodejům. Díky a zdravím!
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Vojto! Filozofií značky je nabízet výbavu, kterou využije většina našich klientů, a to stále za velmi příznivou cenu Dacia. Není tudíž vyloučeno, že se tak jednou nestane. V nejbližší době nic takového nechystáme. Ale naše vozy neustále zlepšujeme, příkladem je nový Duster, který přináší více výbavy a drobných vylepšení, která byla zákazníky požadována. Parkovací senzory by před třemi lety u Dusteru nikdo nečekal.
Kamil Hradecký
Dobrý den,
mám otázku, která se tu již trochu zmínila. To tiž jak to je s antikorozní ochranou vašich vozů. Jinak technika od RENAULTU je jistě prověřená, design velmi dobrý a ceny lákavé.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Kamile, Renault i Dacia mají velmi dobrou antikorozní ochranu zahrnující veškeré moderní technologické postupy (pozinkované plechy, kataforéza, ochrana dutin i svarů, které umožňují záruku 6 let. Velice si cením Vaší poznámky o zlepšení designu, který posouvá Dacii k zavedenějším značkám. Pokud jde o ceny, jsem velice rád, že nové modely jsou lépe vybavené a současně se nám daří zachovávat velice příznivý poměr cena/užitná hodnota.
Magnetofon
Dobry den.

Z Indie sa dovazaju do EU auta za nizke 10% clo ale naopak dovozne clo z EU do Indie je 100%. Je to podla Vas spravodlive?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, cla jsou daná, je to věc, kterou nemáme možnost ovlivnit. Je třeba takové informace pouze respektovat. Jsou rozhodnutí, kde slovo spravedlnost není na místě.
Miroslav Stříška
Dobrý den, plánuje se EDC či jiná automatická převodovka i pro 1.6 dCi?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Miroslave, v současné době se automatická převodovka ani EDC pro 1,6 dCi neplánuje. Nicméně je k dispozici pro motor 1,5 dCi a v první polovině příštího roku také pro motor 1,2 TCe 130k.
Michal
Dobrý den, není náhodou v plánu během dvou let nový Trafic?
Děkuji, Michal

Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den , máte pravdu. Náhodou je :)
Jozef
Píšou, že jste první český ředitel v čele Renaultu a Dacie. Bez urážky, jak dlouho myslíte, že tenhle stav Francouzi připustí?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Jozefe, to není otázka pro mne… Ale když si vezmeme stav, kdy na českém zastoupení bývalo osm „nečeských“ manažerů, tak se situace pomalu ale jistě mění… A pokud vím, tak je to tendence i v jiných filiálkách nejen Renaultu a nejen ve světě automobilového obchodu.
M.B.
DOBRY DEN.

SOM PREKVAPENY ZE RENAULT CAPTUR JE LEN DVOJKOLKA. SOM PRESVEDCENY ZE 4X4 SA URCITE LEPSIE PREDAVALA V TOMTO REGIONE.
OTAZKA:
NEUVAZUJE-RENAULT "CAPTUR" S POHONOM 4X4. (AKO NISSAN JUKE)
DAKUJEM ZA ODPOVED.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, v současné době se o pohonu 4x4 pro Renault Captur neuvažuje. V tomto segmentu reálná poptávka po pohonu 4x4 je zanedbatelná, což ukazují prodeje u Vámi zmiňovaného Nissanu Juke.
Bořek
Od kdy se budou prodavat vozy s normou Euro 6
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Bořku, povinnost splňovat normu Euro 6 platí pro nové typy osobních vozidel od 1. 9. 2014 a pro všechna osobní vozidla přihlášená od 1. 9. 2015. Dacia bude tuto regulaci samozřejmě dodržovat.
Jirka
Neplánujete prodloužit záruku na neprorezavění z 6 na 12 let? Jestli je karoserie z pozinkovaného plechu , jak uvádíte na vašich stránkách , není důvod jen 6 let. Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Jirko, v tuto chvíli neplánujeme prodloužení záruky neprorezivění, ačkoliv jsme udělali maximum pro to, aby byla protikorozní ochrana na té nejvyšší úrovni.
Mirek
Dobrý den, uvažuje se u Dacie s automatem? A druhá otázka, Dacia prý nemá pylový filtr, je to pravda? Děkuji za odpovědi.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den. U modelů Clio nabízíme motorizaci 1,2 TCe o výkonu 88kW / 120 koní výhradně ve spojení s dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovkou EDC. O uvedení varianty s manuální převodovkou se v současné době neuvažuje.
Marek Býma
Dobrý den, uvažuje se ve voze Renault Clio o spojení motoru 1.2 TCe s manuální převodovkou? Děkuji a přeji pěkný den.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den. U modelů Clio nabízíme motorizaci 1,2 TCe o výkonu 88kW / 120 koní výhradně ve spojení s dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovkou EDC. O uvedení varianty s manuální převodovkou se v současné době neuvažuje.
Dix
Dobrý den,mám dotaz.U nového Loganu u verze LPG není palubní počítač.Verze s motorem 1.2 55 KW má palubní PC.Jaké jsou důvody,že není palubní počítač u verze LPG ? Děkuji za odpověď.


Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, zajistit, aby údaje palubního počítače byly u dvoupalivového systému korektní, je obtížné, proto ho v této verzi nenabízíme. Nicméně zákazník je o množství obou paliv informován nezávislými ukazateli.
Pan Zvědavý
Prozradíte prosím, co nás čeká v příštím roce? Nové modely, změny ve firmě, vaše plány a představy.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den pane Zvědavý, v příštím roce nás na jeho začátku čeká modernizovaná řada modelu Mégane a ke konci roku pak nový model Trafic a nové Twingo. U značky Dacia si budeme užívat prvního roku kompletní nové modelové řady, která je nejmladší v celé Evropě. Pokud jde o prodejní síť, budeme pokračovat v rozvoji našeho pokrytí značky Dacia – budeme mít více než 50 partnerů. Navíc dojde v řadě případů ke značnému rozšíření stávajících výstavních ploch. U značky Renault zavedeme ve velkých městech celoevropský koncept, který je určen firemní klientele pod názvem Renault PRO .
iggy pop
Dobrý den, upřímně, nemáte pocit, že Renault totálně zaspal s modely Megane a Laguna?
Mám pocit, že si člověk už ani nevzpomene, jak vůbec tyto modely vypadají. Rovněž v technických parametrech tyto modely nijak nevynikají. Děkuji za odpověď
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! Obnova modelových řad je postupná a každá automobilka má v tomto ohledu lepší i trochu horší časy. Proto opravdový úspšch lze hodnotit pouze v delším časovém úseku. Modelová řada Mégane právě prodělala radikální omlazení a neustále si nachází svojí klientelu. V České republice je letos Mégane ne 8.místě v segmentu a zůstává to náš nejprodávanější model. Navíc prodeje posledních měsíců jsou velice povzbudivé.
Patrik Jirsa
Dobrý den. Sedm modelů v nabídce Dacie, to není zrovna málo. Ale třeba právě Lodgy bych z toho úplně vynechal. Cožpak nevidíte, že se tohle auto (nejen) designově do té sbírky nehodí? Kdo to proboha navrhoval? A kdo schválil?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Patriku, design vozidel je samozřejmě subjektivní záležitostí. Vzhledem k velkému zájmu o všechny modely Dacia si myslím, že se klientům vozy líbí. Od začátku roku jsme prodali 701 vozů Dacia Lodgy, což je vynikající výsledek a je to vice prodaných vozů než u většiny konkurentů v této kategorii.
Zeek
Dobrý den, 
proč nový Logan MCV dostal pouze 5ti stupňovou převodovku když Lodgy má 6ti? Zlepšila se kvalita laku? Mám faceliftované MCV a příplatková metalíza je tak tenká že každej sebemenší škrábanec je vidět (prosvítá základovka) 
Jinak přeji moc štěstí. S Dáčijkou jsem spokojen! Jen tak dál.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Zeeku, jsem rád, že jste s Dacií spokojen. Typ převodovky se pojí s nabízenými motory a ty jsou u Vámi zmiňovaných modelů jiné. Lodgy má 6st. převodovku u silnější výkonové varianty 1,5 dCi 107 koní, která u nového Loganu MCV není nabízena. Tloušťka vrstvy barevného laku není ukazatelem jeho kvality. Důležité je, aby splňoval estetické hledisko. Zastavte se u některého z našich partnerů při příležitosti příští prohlídky, kde Vám pomohou najít optimální řešení.
Čendoslav
Dobrý den, budou se vozy Dacia v dohledné budoucnosti nabízet s automatickou převodovkou? Díky a přeji hezký den.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, značka Dacia nabízí nové vozy s funkční výbavou za příznivou cenu, což občas znamená drobné kompromisy. Snažíme se nabízet motorizace, které vyhovují většině našich klientů. Pokud by byl velký zájem o automatickou převodovku, je možné, že se příjemného překvapení v budousnu dočkáme. I Vám přeji hezký den.
Mirek
Dobrý den, uvažuje se u Dacie s automatem? A druhá otázka, Dacia prý nemá pylový filtr, je to pravda? Děkuji za odpovědi.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Mirku, v Evropě je u našich klientů poptávka po automatické převodovce velmi malá, v současné době se o jejím uvedení neuvažuje, ale mužete se dočkat příjemného překvapení. Ve všech vozech Dacia vybavených klimatizací je dnes pylový filtr standardem.
Haos?
Vypadáte nic moc. Vám špatné na pozice ředitele značky renault/dacia nebo tak vypadá taky vozy.

:(
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, to se bohužel nedá nic dělat, to je mi lito! Ta auta jsou na tom mnohem lépe, přijde facelift a pak za několik let i nový model... U mně bohužel se nic takového nestane o)...
Jirka888
Dobrý den. Kdy bude možná podpora a aktualizace map v R-link?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, podpora je možná již dnes a aktualizace map bude k dispozici na přelomu roku. V případě dotazů se prosím obrattě na infocentrum@renault.cz.
Tomáš Koukal
Dobrý den : Co si myslíte o KARCINOGENNÍCH RAKOVINOTVORNÝCH PEVNÝCH ČÁSTICÍCH z výfuků 'nových' benzínových motorů jako jsou třeba přidušená TSI ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Tomáši, automobilové odvětví je pod drobnohledem, co se týče jeho dopadů na životní prostředí. Je dobře, že se tak děje, i když to automobilky stojí astronomické částky. Konkrétně emise jemných částic nových benzínových motorů jsou ostře sledované a již jsou připraveny technologie k jejich odstranění, které zajistí, že výfukové plyny budou mít stejnou kvalitu, jako okolní vzduch.
Lubos
Zdravim vas
Renault bol vzdy na okraji mojho zaujmu ale po vydani Capturu uznavam ze pre manzelku to bola schodna alternativa aj napriek tym nepodarenym fukanym benzinovym motorom. Ake vsak bolo rozcarovanie ked sme prisli do autosalonu a sadli si do auta. Za ten pristrojovy panel by si zasluzil zhuleny pan dizajner klepnut po prstoch. Okrem obludneho dizajnu tam este pouzil tolko lesklych plastov ze ochytane to vyzeralo ako keby to niekto "oblil" Zabavna bola reakcia predajcu ze nie som prvy kto kvoli tomu odmietol to auto. Takze otazka je planuju nieco s tymto frantici urobit?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den . Model Captur odráží po designové stránce budoucí směr značky. Pokud jde o motory, jedná se o nejmodermější technologie, které přinášejí zákazníkům velice dobrý poměr spotřeba/výkon. Pokud jde o interiér, to je vždy velice individuální záležitost. Máte pravdu, že na černém lesklém laku zůstávají otisky prstů. Tento materiál je současně využíván většinou automobilek. Je to asi věc jakési momentální módy. A móda někdy bohužel není praktická...A to nejen u automobilů. Doma máme kuchyňskou linku ve vysokém lesku a také to není úplně nejpraktičtější, ale líbí se nám to i přesto:)
Honza
Dobry den,
chtel bych se zeptat jaky jiny duvod nez cenu bych mel hledat proc si koupit Duster a ne Yetiho?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Honzo, v reálných podmínkách je cena vždy důležitým kritériem k výběru vozu. Nicméně nová Dacia Duster nabízí například vyšší světlou výšku, větší nájezdové úhly a nižší hmotnost, čož jsou skvělé offroadové vlastnosti. A i když Váš dotaz není na cenu, je potřeba i tak podotknout, že například u benzínových verzí 4x4 má Dacia příznivější nabídku.
Pepa
Dobry den, bude k mani Duster z automatatem? Hodne by to pomohlo
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Pepo, zatím se Dacia Duster s automatickou převodovkou v Evropě neplánuje kvůli nízké poptávce. Můžeme se jí ale v budoucnu dočkat, naše vozy se neustále přizpůsobují požadavkům klientů.
Karel
Dobrý den, obecně se dnes již ví, že vozy Dacia jsou vozy s výborným poměrem užitná hodnota, cena. Proto mě celkem zaráží, že si Dacia (pokud jí to tedy Francouzi dovolí) nepohlídá takové drobnosti,jako že v Lodgy chybí ukazatel venkovní teploty, což je v období námraz k nezaplacení. Proč v novém MCV není moderní benzínový čtyřválec? Proč v Dokkeru nejdou vyjmout sedadle druhé řady? I drobnosti rozhodují o koupi auta.Prostě je to škoda a přicházíte pravděpodobně o dost zákazníků. Hezký den a ať se Vám daří.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Karle, jak sám říkáte, Dacia nabízí kompletní řadu nových vozů za příznivou cenu. Proto v nich naleznete výbavu, která je požadovaná našimi klienty. Ukazatel venkovní teploty je krásný příklad, že Dacia svým klientům naslouchá a své vozy neustále vylepšuje. U právě představené nové Dacie Duster jej již naleznete, stejně tak u modelu Lodgy bude začátkem příštího roku. Hezký den i Vám.
Dix
Dobrý de.Neuvažuje se o motoru 1.2 TCE 85 KW do Loganu MCV ? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Dixi, u nové Dacie Loganu MCV jsou nabízeny motorizace, které vyhovují velké většině našich klientů. Pokud by byl zájem, je možné že se do nabídky dostane.
Marek
Dobrý den pane řediteli, 
Renault jsem nikdy neměl. Teď mám Corsu OPC, přemýšlím o novém autě od Vás, Cliu RS. Chtěl bych znát Váš (ne korporátní) názor na toho malého ďáblíka. Děkuji, přeji hezký den ;-)
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Clio RS jsem osobně testoval během jednoho týdne. Kombinace každodenního užívání a sportovní jízdy činí toto auto bezkonkurenčním z hlediska rozsahu schopností. Určitě bych Vám tohoto ďáblíka doporučil osobně vyzkoušet. Mužete kontaktovat infocentrum@renault.cz k objednání zkušební jízdy. Hezký den.
Anonym
Dobrý den, máme Dacii Logana rv. 2010 1.6 už z výroby na ethanol. V čem se liší vaše tovární přestavba od klasické z eshopu? Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, vozy s tovární úpravou na ethanol mají upravený celý palivový trakt (potrubí, těsnění, vstřikovače), navíc řídicí jednotka je schopna průběžně vyhodnocovat složení paliva (poměr ethanol/benzín)a upravit podle toho dávku paliva.
fiero
Dobry den,

na akom konkretnom aute jazdite Vy a preco ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den , v současné době jsem moc rád, že jezdím modelem Laguna Coupé Monaco. Nicméně od příštího týdne stejně tak rád přesednu do nové Dacie Duster 1,5 dCi 4x4 ve stříbrné barvě. Netěším se na to sám, syn je zcela nadšen:), neboť sezona začíná a občasné víkendy na horách se blíží...
Pavel
Dobrý den,
bude opět na našem trhu dostupný Renault Megane RS, případně kdy?
Přeji hezký den.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Pavle, objednávky na modernizovaný Mégane RS jsou již otevřeny, vůz bude k dodaní na jaře příštího roku. Hezký den i Vám.
Petr
Dobrý den,

bude k dispozici u benzínového motoru 1.2 TCE u Renaultu Clio a Captur místo EDC také manuální 6 stupňová převodovka? Popřípadě kdy?

Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, u modelů Clio a Captur bylo rozhodnuto nabízet motorizaci 1,2 TCe o výkonu 88kW / 120 koní výhradně ve spojení s dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovkou EDC. O uvedení varianty s manuální převodovkou se v současné době neuvažuje.
Maroš
Dobrý deň, neplánuje sa LPG verzia Dacie Dokker, pripadne aj Lodgy? Motor 1.6 by mal takejto prestavbe vyhovovať. Podobne ako má Logan MCV motor 1.2 LPG.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Maroši, Vaše otázka je na místě. U těchto dvou modelů bude možné objednat pohon LPG přímo z výroby začátkem příštího roku. S tímto pohonem tak bude nabízena kompletní modelová řada značky Dacia, která je v této kategorii leaderem na českém trhu.
Daniel
Dobry den, pane rediteli,
chtel bych se zeptat, zda-li je ci bude mozne si koupit Dacii Duster 4x4 na LPG (samozrejme tovarne predelany motor). V pripade, ze ne, tak by me zajimalo, jestli je motor 1.6, ktery jinak na LPG predelavate, nejak upraven oproti standardni verzi bez LPG upravy (napriklad ma ventily a sedla ventilu z tvrdokovovu)?
Mockrat dekuji za odpoved a preji Vam hodne uspechu!
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Danieli, Dacii Duster 4x4 na LPG v tovární přestavbě nemáme v nabídce a ani ji neplánujeme. Nicméně motor 1.6, kterým je 4x4 verze osazena, má stejnou specifikaci, jako jeho LPG verze. Děkuji za přání, i já Vám přeji hodně úspěchů.
david
Dobrý den prajem, ako je to teda s tým peľovým filtrom ? a má sa zákazník báť, že mu to auto prehrdzavie po určitom čase alebo ako je to s tým ? Inak velmi fandím vasej znacke a jej cenovej politike.. a hlavne modelu Duster, konecne si môže aj bežný človek kupiť auto tejto kategorie.. veľa uspechov zelam.. :)
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den,pylovým filtrem jsou dnes standardně vybaveny všechny Dacie vybavené klimatizací. Antikorozní ochraně je věnována největší péče. Vozy Dacia mají speciálně ošetřen podvozek a u karoserie jsou použity oboustranně pozinkované díly. Děkuji Vám za Vaši podporu a přízeň značce Dacia.
Jan
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli podporujete sportovní aktivity a které sporty jsou Vám bližší?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! V oblasti podpory jiných než automobilových aktivit se v CR dlouhodobě zaměřujeme na podporu v oblasti kultury. Nicméně v příštím roce máme některé nové projekty , které jsou v přípravě, se spotrem souvisejí a nerad bych je této fázi zakřiknul...Jinak mně osobně jsou nejbližší individuální sporty jako lyžování nebo tenis.
Martin
Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať či má Dacia v pláne montovať automatické prevodovky od Renaultu napr. do modelu Dacie Dusteru? Po modernizácií Dusteru pri ktorej sa objavil v ponuke prvky ako tempomat, vstavaná navigácia, parkovacie senzory a nový motor TCe 125 od Renaultu som očakával, že pri výbavách Arctica a Exception si bude možné doplatiť automatickú 6 stupňovú prevodovku EDC.

Vopred ďakujem za odpoveď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Martine, značka Dacia svým klientům naslouchá a své vozy neustále vylepšuje podle jejich požadavků, příkladem je vámi uvedená výbava u nové Dacie Duster. Uvedení automatické převodovky do modelové řady Dacia se bude odvíjet od její poptávky na Evropském trhu.
Petr Pitr
Dobrý den, chci si pořídit Duster 4x4x a předělat na LPG v nabídce chybí. Příjdu o záruku. Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Petře, záruka na vozidlo zůstává v platnosti i po přestavbě, kromě částí, které jsou přestavbou bezprostředně dotčeny. Záruku na tyto části obvykle přebírá subjekt, který vozidlo přestavěl.
Wojtek
Dobrý den!
Mám otázku, ať už v Evropě, Dacia bude vybavit své nové modely, Logan a Duster s automatickou klimatizací, i když je to na brazilském trhu. Je v Evropě nový Logan bude mít elektrické ovládání oken na dveřích řidiče, jak je verze pro brazilský trh? Má Duster bude k dispozici narynku evropskou automatickou převodovkou?
Je Dusterze se uloží vzduch na zadní sedadlo s kontrolou, jak je to v indickém trhu?
Velice vám děkuji za vaši odpověď a informace
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Wojtku, naše modely jsou nabízeny globálně. Například Duster se prodává ve více než stovce zemí světa, pod značkou Dacia se prodává v Evropě a regionu Euromed, pod značkou Renault pak na ostatních trzích jako Indie nebo Brazilie. Specifikace a nabídka verzí se samozřejmě liší podle regionu, zvyklostí trhu a požadavků klientů, a proto můžete nalézt tyto rozdíly.
Honza
Hezký den, kdy počítáte s uvedením na trh nové generace Laguny a letos představeného cross-overu Espace? Můžete prozradit nějaké informace k těmto modelům? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Honzo, nástupce modelu Espace opravdu vzejde z cross-overu Espace představeného na podzim ve Frankfurtu. Uvedení těchto modelů je mimo krátkodobý plán.
Havránek
Dobrý den,měl jsem zájem o vůz Duster 4x4 s motorem 1.2 TCi,můžu se zeptat,proč tato kombinace není možná? děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den pane Havránku, motor 1,2 TCe 125 koní ve verzi 4x4 zatím není nabízen. Ale je možné, že se jej se zájmem klientů v Evropě dočkáme, tak jak neustále naše vozy vylepšujeme a přízpůsobujeme požadavkům většiny klientů.
Arese
Velice mě zaujala nová generace Dacie Logan MCV. Podle mého názoru je to auto šité přesně na míru skromnějšímu typu českého zákazníka. Jak jste spokojen s dosavadním zájmem o tento vůz? Nemyslíte si, že mu velice chybí nepřeplňované benzinové čtyřválce o objemu 1,4 a popřípadě i 1,6 l? Ty by podle mého názoru cílovou skupinu tohoto vozu oslovovaly mnohem více, než turbočtyřválec 0.9 TCe...
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, jsem rád, že Vás nový Logan MCV zaujal. Nejste jediný, o tento model registrujeme opravdu velký zájem, který se projevil již před jeho uvedením na náš trh. Zákazníci příchod tohoto modelu očekávali s nadšením. Současná nabídka nových motorizací odpovídá požadavkům našich klientů a užívání vozu, ale také současnému technologickému vývoji. Tím hlavním motivem, který vedl značku k nabídce nových motorizací je zejména kritérium nízké spotřeby a nízkých nákladů na údržbu vozidla.
David
Dobrý den, proč Renault tak otalí s novým modelem rodinného MPV? Měli jsme předchozí generaci, přestože všichni nadávali na kvalitu, nám běhal bez potíží 12 let. Bohužel současný model zaostává za konkurencí a proto jsem musel oblíbenou značku opustit.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! Máte s tím otálením máte bohužel trochu pravdu...Já osobně jsem měl s modelem Espace tu nejlepší zkušenost stejně jako vy , ale vím , že byly i opačné zkušenosti. Pokud jde o nový model, jeho koncept jsme měli možnost vidět ve Frankfurtu. Z tohoto konceptu vyjde i definitivní verze. Její uvedení na náš trh zatím není v krátkodobém horizontu.
Mirek
Dobrý den, co Dacia a účast na Dakaru, nebo ve světové rallye? Neplánujete? V minulosti jste s tím myslím koketovali.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Mirku, o účasti na Rally Dakar nemám informace. Dacia vyvýjí sportovní vozy vždy na unikátní příležitosti jako například závod v Pikes Peak s Dustrem "No Limit" o výkonu 850 koní nebo ledový závod Trophée Andros, kde byl pilotem speciální Dacie Lodgy legendární jezdedc Formule 1 - Alain Prost.
Oldrt11
Zdravím, jak hodnotíte prací pana Ptáčka a jak na ni chcete navázat? Diky za odpověd. o11
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! S kolegou Honzou Ptáčkem zůstávám v kontaktu i když už je velice dlouhou dobu pracovně mimo ČR. Naše spolupráce byla vždy skvělá . Velice si ho vážím , nejen profesně , ale i lidsky. Jen těch osobních setkání vzhledem k pracovní vytíženosti nás obou, ubývá...Přeji mu určitě hodně úspěchů a pokud vím , že přijede zase na Vánoce do Prahy.
iggy pop
Dobrý den, můžete se vy jako zastoupení značky nějak angažovat ve srovnávacích testech časopisů a motoristických magazínů. Dá se zvýšenou péčí o vozy (volba motorizace, výbavy, barvy) pro redakční srovnávací testy dosáhnout lepších výsledků v očích čtenářů a potenciálních kupců? Věnuje se tomu u vás některá pozice?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, pro redakčni srovnánací testy se davaji do vyroby stejne vozy jako i pro nase zakazniky, péče o vozy existuje jen jedna. Novinářský testovací vozový park je závislý a aktualizuje se dle poptávky jednotlivých redakcí ale i naší aktuální nabidky, co chceme nabidnout a na co chceme prostřednictvím redakcí upozornit. Komunikaci s redakcemi apod má na starosti tiskové a public relations oddělení.
David
Dobrý den, mrzí mě nedostatek opravdu kvalitních multimediálních systémů u Vašich vozů. Propracovanost obdobných systémů od VW či BMW se nedá s tím co nabízíte vůbec srovnávat - iDrive považuji za absolutní špičku. Levný panel od LG, který neumí ani přehrávat DVD a nemá ani pevný disk považuji za pravěk, poučte se a zaměřte se tímto směrem. Vaše klientela je podobná té co kupuje Volvo, Hondu, zapracujte na tom. Děláte hezká auta a mám vás rád.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, děkuji za Váš názor. Těší mne, že Dacii porovnáváte s BMW či VW, ale očekávání našich zákazníků se přece jen liší. Media Nav, který je k dispozici na Dacii, je velmi intuitivní a nabízí špičkový poměr ceny a užitné hodnoty. Systém R-Link uvedený na trh s Cliem IV představuje to nejlepší, co je v tomto segmentu k dispozici a směle konkuruje navigačním systémům prémiových značek.
Tomáš Novák
Dobrý den, rád bych se zeptal na důvod poklesů prodejů u značky Renault za poslední minimálne dva roky a s tím plynoucí ubytek dealeru..? Myslite, ze se situacfe zlepsi, stejne tak, jako image znacky Renault?
Dekuji za odpoved.. Tomáš
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Tomáši, český trh se za poslední období dosti změnil, tak jako značka Renault respektive skupina Renault Groupe, která zahrnuje značku Dacia. Pokud jde o trh, přibyla konkurence, modelová řada Renault se po řadu let "překrývala" se znovuvznikající značkou Dacia. Od letošního roku se naše modelové řady zcela oddělily a Renault zastavil prodej modelu Thalia. V současné době značka Renault prochází počátkem obměny - Nové Clio a příchodem nových modelů - Captur. Tento trend v dalších letech výrazně posílí, což mě ujišťuje v tom, že Renault bude v ČR opět atraktivnější značkou a najde si spoustu nových spokojených klientů. Uzemní pokrytí naší dealerské sítě prošlo minimálními změnami. Děkuji.
Martin Beneš
Dobrý den, jaký je plánovaný další nový model značky Dacia? Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Martine, modelová řada Dacia je v současnosti nejmladší v Evropě a nepřestává se rozvíjet. I nadále reagujeme na poptávku našich klientů a vozy jsou neustále vylepšovány, příkladem je i nový Duster. I v příštím roce se můžete těšit na několik novinek.
Wojtek
Dobrý den!
V souvislosti s tím, že mi předchozí příspěvek nebyl hit na ponownieproszę fórum pro informace nebo nový Daci Logan určena pro evropský trh budou k dispozici automatické ovládání klimatizace, ovládání oken, loketní opěrka ve dveřích - stejně jako je tomu v Renault Logan (Dacia jiné než v Evropě trhy) jsou k dispozici na brazilském trhu?
Je Daci Duster lze objednat kontrolu a vzduchu k zadním sedadlům - stejně jako verze je k dispozici na indickém trhu?

Děkuji za informace a odpovědi na mé otázky.
S pozdravem
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Wojtku, specifikace jednotlivých modelů a nabídka výbavy z jiných regionů se nemusí v Evropě nabízet třeba vůbec, vzhledem k požadavkům většiny našich klientů. Automatická klimatizace se zatím u modelů Dacia v Evropě neplánuje, ale el. ovládání oken na dveřích už naleznete nového Dusteru. Nabídka se tedy neustále vyvíjí a přizpůsobuje.
Zdeněk
1. Co říkáte na nekorektní vyjadřování gen.ředitele Hyundai pana Vošického vůči všem automobilkám jejiž zastoupení je v ČR ?
2.Domníváte se že ten dlouhodobý vzrůstající trend prodeje vozidel Dacia, povede ke stagnaci vozidel Hyundai ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Zdenku, já osobně se soustředím na vlastní práci a snažím se dělat maximum pro naše obě značky - Renault a Dacia. Nemám čas, ani potřebu, komentovat činnost jiných. Pokud jde o vzrůstající trend prodejů vozů značky Dacia – zde je nejdůležitější, aby se každý model Dacia našel své klienty. Našim cílem je ale především spokojený klient, který najde auto podle svých představ. A může to být třeba i klient, který se zatím domníval, že si nemůže nový vůz dovolit. Naším cílen tedy není určitá konkurenční značka. Já jsem rád, že Dacia je značkou, která má potenciál jednoznačně vzrůstající. Prostoru na trhu je ještě relativně dost…
Jirka888
Dobrý den. Mohu výměnou reproduktoru v autě a vytlumením dveří přijít o záruku?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Jirko, o záruku na vůz nepřijdete, mimo záruku budou jen případné dopady Vaší úpravy (porušení utěsnění, antikorozní úpravy či elektrických systémů vozidla). Nejjistějším řešením by v tomto případě bylo obrátit se na naši autorizovanou síť.
Mirek
Dobrý den, jako generální ředitel českého zastoupení Renaultu/Dacie k nim musíte mít i určitý vztah. Co na nich obdivujete? Proč zrovna francouz?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! Ano , máte pravdu - vztah ke značce opravdu mám. A to nejen jako ředitel. Chtěl jsem u Renaultu dělat ještě jako student gymnázia, kdy jsem začal se studiem francouzštiny. Francouzský životní styl jako celek je mi velice blízký. Na našich vozech obdivuji určitý "šmrnc" a jejich přívětivý rodinný aspekt. Ale současně i úspěchy v automobilovém sportu, které jsou neodiskutovatelné , ale nadáváme je na prvoplánově odiv. I například toto přiměřená skromnost je mi velice blízká...
Stanislav
Dobrý deň, Plánuje Dacia niekedy v dudúcnosti vyrábať miniauto ? - napr. veľkosti Škoda Citigo, alebo Fiat Panda.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den Stando, toto není v současné době uvažováno.
Pandrhola
Otázka trochu víc na tělo: Šéfujete Renaultu a Dacii, kam chcete tyhle značky v příštím roce dostat? Plán prodeje už určitě máte stanovený. Místo zbytečných řečiček mě zajímají předpokládaná čísla. Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, asi Vás překvapím, ale zcela popravdě: v současné době jsou ještě definitivní plánovaná čísla na příští rok v jednání. Prodejní cíle veřejně nekomunikujeme, omlouvám se Vám. Jsem radši, když se mluví o realitě a ne o představách…
meganista
Dobry den, zaujimalo by ma preco sa na SVK renault megane II grandtour 1.6 16V nachadza medzi autami do ktorych sa neda oficialne namontovat LPG? Je mozne ze sa to zmeni?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, motor Meganu II 1.6 16V není na rozdíl od současných motorů u Dacie z výroby upraven na LPG. Už se to asi nezmění.
jarda
Dobrý den,chci se zeptat jestli se u Dokkeru neuvažuje o verzi Stepway a šestistupnové převodovce?Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Jardo, na Dokker Stepway se můžete těšit v druhé polovině roku 2014. O šestistupňové převodovce se v současné době neuvažuje.
Igithegreat
Dobrý den, bude se v budoucnosti v rámci sítě Renault-Dacia prodávat také Lada? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, zatím takovou informaci nemáme. V současné době všechny vozy, které se vyvíjejí pro značku Lada, jsou výhradně určeny pro tamní trh. Ale jak se říká „nikdy neříkej nikdy“… Dacia také ještě před 10ti lety nebyla určena pro trhy v západní Evropě a v ČR jsme tehdy testovali, zda a jak by to případně šlo/nešlo u nás. A jak skvěle to dopadlo u nás a i v jiných zemích jako Francie a Německo.
Roberttt
Dobry den.

Je pravda ze dacia sa sklada z vacsieho mnozstva repasovanych renault dielov?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, při montáži nových vozidel se repasované díly v žádném případě nepoužívají. Všechny komponenty vozů Dacia jsou zcela nové a prověřené skupinou Renault. I proto můžeme na celou modelovou řadu nabízet se zárukou na 3 roky nebo 100 000 km.
Jindrous
Dobrý den,

bude popřípadě od kdy nabízet Renault možnost výbavy adaptivní tempomat, automatické pakrování, automatické navrácení do pruhu v případě nechtěného opuštění?Děkuji .
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, v současné době nemám o nasazení těchto výbavových prvků bližší informace.
_patrik
Dobrý den, pane Grunte. (1) Rád bych jako "veřejnost" hlasoval pro spřažení 1,2TCe a 4x4 v Dusteru, doufám, že se přidají i další diskutéři. Abyste mohli tento názor předat výrobci a dočkali jsme se v nějaké dohledné budoucnosti. Podle mého mínění se bude muset Renault rozhodnout, jestli využije vzestup Dacie i k oslovení náročnějších zákazníků, ochotných připlatit si za něco navíc. Jistě by to znamenalo i další popracování na výbavě, která by šla dál než současný facelift, ale "o tom potom". Cenový prostor je myslím jasně patrný. (2) Přijde do oblasti JV Prahy (především Praha 11) nějaký nový dealer+servis R+D, aby zalepil díru po dealerovi, který odtud odešel? I když se to možná nezdá, Krč nebo Říčany jsou z ruky. Děkuji a přeji Vám i R+D úspěchy.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den _patriku. (1) Těší mě Váš zájem o tuto verzi. Dacia věnuje pozornost názorům odborné i široké veřejnosti a své vozy jim také přizpůsobuje, príkladem je samotná modernizace nového Dusteru. Úspěch našich modelů i na trzích jako Francie a Německo dokazuje, že Dacia oslovuje širokou škálu klientů a jejich požadavkům věnujeme ozornost. Zájem o motor 1,2 TCe 125 koní ve verzi 4x4 evidujeme a k vývojovému týmu se dostane. Proto si myslím, že se můžeme v budoucnosti dočkat příjemného překvapení. (2) Ano. Máte pravdu. Zde je bohužel v současné době jedno z mála "volných" míst v územním pokrytí. Určitě na pokrytí hlavního města budeme pracovat. Současně se snažíme ve spolupráci s našimi dealery naše modely představovat i mimo naše salony. Děkuji za vaše přání ! Přeji úspěchy i Vám.
Sháněl
Dobrý den, 
chtěl bych se zeptat, kdy dorazí na trh nová Laguna a zda-li obsahovat hybridní technologie.

Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, uvedení nového modelu v segmentu vyšší třídy v příštím roce nebude. Nic méně blízká spolupráce s Aliancí hybridní technologie nevylučuje…
Martin Vybiral
Dobry den, cetl jsem, ze se zastoupeni Renaultu ma stehovat do ciziny. Co je na tom pravdy a pripadne jaky to bude mit dopad na zakazniky? diky
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! Ujištuji Vás, že se zastoupení do ciziny stěhovat nebude. Pouze se hledají možnosti užší spolupráce v rámci celé Evropy s cílem úspory některých nákladů. Tento proces se týká i nás. Tato opatření jsou čistě interní a v žádném případě se nedotknou klientů ani prodejní sítě.
MDP
Dobrý den, předně bych chtěl progratulovat k obrovskému úspěchu s projektem "Dacia", kdy jsem sám nevěřil, že lidi budou taková auta chtít a teď ho chci já sám :-) Můj dotaz směřuje k motorizacím pro Logan MCV. Proč Lodgy a Dokker můžou mít starou dobrou 1,6tku a Logan ne? Dacia není v 90% případů auto, co vyměníte za 3 roky. To auto má malou zůstatkovou hodnotu, takže musí mít hodně levný servis, aby oprava nepřevýšila cenu vozu. 1,5dCi tím pro soukromou osobu padá a 0,9TCe je silně nejistá. Jsem si jistý, že pokud by byla možnost, dost zákazníků by stále dalo přednost 1,6ce ze které si doslova a do písmene po 15 letech v autě udělají zahradní traktůrek. Samozřejmě chápu, že automobilka není charita, ale v Dokkeru a Lodgy to jde... takže? jsou v tom jen emise?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Váš zájem o vozy Dacia mě opravdu moc těší. Cílem značky Dacia je nabízet funkční a ověřenou techniku. Z motoru 0,9 TCe nemusíte mít strach, u Dacie se jej vyrobilo více než 100 000 ks a naleznete jej i pod značkou Renault. Také zůstatkové hodnoty Dacie jsou na výborné úrovni, protože jsou prodávány za jasně stanovenou cenu, při odkupu staršího vozu je cena stále na vyšší úrovni, tudíž stále zajímavá pro prodávajícího. Dalším faktorem je i to, že vozy Dacia téměř neexistují na trhu ojetých vozů. Motor 1,2 16V vyhovuje většině klientů modelu Logan MCV. Pro modely Dokker a Lodgy byl z podstaty jejich používání potřebný vyšší výkon.
Jirka888
Omlouvám se, jestli dotaz přišel víckrát. Kdy bude podpora multimedialniho systemu R-link? Aktualizace map atd? Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, podpora je možná již dnes a aktualizace map bude k dispozici na přelomu roku. V případě dotazů se prosím obrattě na infocentrum@renault.cz.
martin
Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor na trend downsizingu,myslíte si že je to správné?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Martine, když jsme uváděli motor 1.5dCi na modelu Scénic, kde jsme do té doby nabízeli 2.0 dCi, tak jsem měl pochybnosti, jestli je to dobrá volba. Osobní zkušenost a velmi příznivé přijetí u zákazníků mne přesvědčilo, že ano. Downsizing není jen cesta ke splnění emisních limitů, ve spojení s dalšími moderními technologiemi dává možnost výrazně snížit spotřebu při zachování výkonových charakteristik motorů.
Jiří Dolejšek
Dobrý den, 
chci se zeptat, kdy se začne prodávat Renault Alpine A110-50. V roce 2012 proběhla řada informací o tomto krásném autě a vypadalo to, že výroba je na spadnutí, letos nějak informace utichly. Po 25 letech by si Renault skutečný sporťák zase zasloužil.
Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, koncepční vůz Renault Alpine A110-50 byl představen na počest 50. výročí uvedení legendárního modelu A110. Velice pozitivní reakce veřejnosti na tento vůz přiměly značku Renault k rozhodnutí prostudovat možnost uvedení sériové verze tohoto sportovního modelu. Výsledkem je společný projekt s britskou automobilkou Caterham, jehož cílem je vývoj sportovních modelů.
Petr
Dobrý den, jaký bude vývoj modelů Scenic v roce 2014 ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, model Scénic prošel velkou změnou v roce 2013, kdy dostal novou identitu, nový motor Energy 1,2 TCe 130k a přibyl nový model Scénic XMOD. Tato modelová řada bude nabízena i v r. 2013.
Libor
Dobry den chtel bych se zeptat zda se da objednat Dacia Duster s logy renaultu - Renault Duster ktery se vyrabi na jine trhy??? Dekuji za odpoved
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Libore, Dacia Duster s logem Renault objednat v ČR nelze. V Zapadní a Střední Evropě se model Duster nabízí výhradně pod značkou Dacia.
Zdeněk
Dobrý den vážený pane řediteli.
1. Kdy se sám osobně domníváte, v jakém horizontu prodej Dacie předstihne v naší republice značku Hyundai.
2. Mám informace že jeden nejmenovaný koncesionář- dealer Vašich značek již více jak rok předělává všechny Vaše motory na LPG ( které ještě neděláte ve výrobě) a poskytuje na ně plnohodnotnou záruku jako výrobce.Tato firma je vyškolená v Německu a plnou certifikaci, aby to mohla provádět.Dělají to i pro jiné dealery. Zákazníci jsou s touto práci maximálně spokojeni. Přeji Vám noho úspěchů v této nelehké pozici.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den i Vám ! 1. Jak jsem již uvedl, my necílíme s Dacií konkurenční značky. Cílíme především klienty. A pak když budeme mít prodejní úspěch, tak někde jinde "ubyde". Ale to je následek, ne náš prioritní cíl. My budujeme dlouhodobě značku a ta spočívá na základech , které tvoří spokojení zákazníci. 2.Ano. Tuto informaci také mám a jsem velice rád , že takové dealery v prodejní síti máme ! Děkuji za přání úspěchů a Vám totéž přeji i já Vám !
Jan
Zdravím, proč má clio3 tak dlouhý chod spojky a zabírá nahoře, clio3 r.s. má spojku perfektní? To samé u aktuálního meganu - dlouhý chod, megane r.s. zase zabírá pár cm nad podlahou. Bude chod spojkového pedálu zase někdy normální?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, nastavení citlivosti a „záběru“ spojkového pedálu se liší nejen mezi jednotlivými automobilovými značkami, ale i mezi jejich modely i motorizacemi (např. v závislosti na přenášený točivý moment). Jedná se tak ve své podstatě o velice „individuální“ nastavení, kterého je dosaženo při vývoji modelu. Verze R.S. mají silné motorizace s velkým točivým momentem a jsou určeny pro zkušenější řidiče vyžadující sportovní reakce vozu, nehledě na odlišný způsob užívání těchto vozů. Proto jsou spojkové pedály u těchto verzí jinak nastavené, než v případě normálních verzí těchto modelů.
alonso
Dobrý den, posloucháte své zákazníky nebo čtete vůbec recenze na své produkty?
Jezdím totiž automobily značky Renault celý život a jediné co mně oproti konkurenci hrozně moc vadí, tak jsou to sedadla bez bočního vedení a ze špatného materiálu. Je to tak složité, změnit dodavatele a figuranta jež toto páchá již 30 let?

Děkuji za odpvěď.


Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, samozřejmě, že názory našich klientů a recenze pečlivě sledujeme a dáváme zpětnou vazbu našim vývojářům. Značka Renault působí na 4 kontinentech, tzn., že očekávaní našich zákazníků se samozřejmě liší. Sedadla jsou tedy jiná v každém modelu podle jeho používání. Boční vedení najdete u sportovních verzí jako Mégane a Clio RS, naopak komfort u rodinných vozů typu Mégane a Scénic. I přes Vaše výtky Vám děkuji za důvěru ve značku Renault.
Lukáš
Dobrý den pane Grunte, rádi bychom se stali dealerem značky Dacia, co pro to můžeme udělat?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Lukáši, děkuji moc za zájem o značku! Je potřeba samozřejmě splnit určitá stanovená kritéria, být na regionálním trhu tam, kde i my vidíme nevyužitý potenciál a mít zkušenost s prodejem vozů. Více asi při dalším jednání. Můžete, prosím, poslat kontakt na Vás na infocentrum@renault.cz?
lubos
kedy začne dacia vyrábat miniauto podobné ako skoda citigo alebo hyundai i10 a podobne. s cenou 5000 eur . to by bolo terno!
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den Lubosi, o voze v tomto segmentu Dacia v současné době neuvažuje.
Honza
Dobrý den,
chci se zeptat zda-li jezdíte v Dacii?

Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Honzo, zítra si přebírám nový Duster ve verzi 4x4. Po několika stech kilometrech na mezinárodních testovacích jízdách ve Francii se na to moc těším. Nový Duster mě upřímně ohromil pokrokem, který udělal od své první fáze. Je to plnohodnotné SUV pro nejširší využití, včetně rodinného, navíc se skvělou průchodností těžším terénem. Obrovský pokrok byl udělán oproti předchozí verzi v akustice a odhlučnění.
Mira Hruška
Dobrý den.Dacia Duster 2.0 ? Neplánuje se nějaká pořádná motorizace? Pro nás kterým nafta nesmí do baráku by to jistě byl konečně odpovidajicí motor,než příšerná 1.2Tci (zkoušel jsem jí minulý týden) nebo nedostačujicí 1.6,takhle se člověk -srdcař Renaultu (21,25,Espace I,II,III,VelSatis,Avantime) porozhlednou jinde.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den pane Hruško, velmi mě těší Vaše dlouhodobé sympatie ke značcce Renault. U nové Dacie Duster se zatím o motoru s objemem 2,0 v Evropě neuvažuje. Osobně se mi projev motoru 1,2 TCe 125 koní u novéhu Dusteru velmi líbí a v dnešní době bych z jeho objemu strach neměl, i když dříve by mi to přišlo také pomalu nemyslitelné. Musíme si uvědomit, že tento motor cílí především "rodinné" využití.
Emil
Dobry den,
bude v ponuce Renault Megane Grandtour GT 220 nebo s jinym silnejsim motorem? Jakou cenu bude mit.
Dekuji.
Emil
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Emile, verze GT220 bude v nabídce od počátku roku 2014. O silnější variantě se prozatím neuvažuje.
Miloš
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je na tom nová Dacia Duster a antikorozní ochranou. Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, veškeré vnější díly karoserie jsou vyrobeny z oboustranně pozinkovaných plechů a celá karoserie prochází po svaření kataforezní lázní. Ceková ochrana dutin a svarů je samozřejmostí. U všech modelů značky je záruka neprorezivění 6 let. Mnoho úspěchů i Vám.
Roman Bílek
Dobrý den, chtěl bych po 6 letech spokojeného používání Dacia MCV koupit novou. Rozhoduji se mezi novou Dacia MCV nebo Lodgy, ale váhám. Mám 3 děti a motor 1,2 u MCV se mě zdá málo a 0,9 je již cenově méně dostupný a 1,6 MPI u Lodgy už má svoje roky. Chtěl jsem se zeptat s jakými motory Renault uvažuje u těchto modelů pro rok 2014. Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den pane Bílku, jsem rád, že jste se značkou Dacia spokojen a zvažujete nákup nového vozu práve u nás. Model Lodgy, nabízí úchyty ISOFIX na všech zadních sedačkách a největší zavazadlový prostor ve své kategorii. Nabídka motorizací u obou modelů odpovídá potřebám našich zákazníků, o čemž svědčí i velký zájem klientů. Všechny tři Vámi zmíněné motorizace nabízejí dostačující výkon a skvělé náklady na provoz vzhledem ke svému použití. Doporučuji navštívit prodejce Dacia a osobně oba vozy vyzkoušet.
Mistr
V letošním roce se propouští kde může. Co u vás, českého Renaultu a Dacie se to netýká? A pokud ano, o kolik lidí/procent se zeštíhlí tým? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, máte pravdu. Situace v automobilovém průmyslu je složitá a to především v Evropě. Renault na tuto skutečnost samozřejmě reaguje. Hledáme proto i my na úrovni filiálky možnosti „optimalizace“, s cílem neřešit následky ale jít potencionálním problémům vstříct. Takže ano, týká se nás to. Důležité je, že tyto změny nemají a nebudou mít absolutně žádný dopad na vztah ke klientům ani k naší prodejní síti. To je můj cíl.
Fanda Renaultu
Vážený pane Grunte,
mohu se Vás zeptat proč současná situace Renaultu na našem trhu je tak žalostná? ( kdysi ze 4 místa na dnes 8?)??? Co plánujete pro návrat na výsluní ?? :-) děkuji za Vaší odpověď a přeji Renaultu a Vám mnoho štěstí. S pozdravem velký fanda Renaultu....

Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, děkuji za přání i tuto otázku, i když její obsah mě samozřejmě netěší. Zažil jsem roky, kdy Renault byl první značkou mezi dovozci. Od té doby se mnohé změnilo nejen na trhu v ČR , ale i u značky Renault respektive nyní u Renault Group, která zahrnuje značku Dacia. Pokud jde o trh, tak samozřejmě přibyla konkurence, modelová řada Renault se po řadu let částečně „překrývala“ se „znovuvznikající“ značkou Dacia. Od letošního roku se modelové řady zcela oddělily a Renault zastavil prodej modelu Thalia. Ve stejné době značka Dacia začala nabízet kompletní modelovou řadu. Současně jsme u značky Renault svědky začátku obměny zásadních modelů – Clio, Clio Grandtour a příchodu modelů nových - Captur. A tento trend v dalších letech výrazně posílí. V současné době jde tedy o to, najít novou rovnováhu mezi značkou Renault a Dacia, které se čím dál tím více doplňují v různých segmentech.
Adam Novák
Kdy se dozvíme technické údaje Twinga III? A na jakém autosalonu bude představeno? Předem děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, představení a zveřejnění technických informací o nástupci aktuálního modelu Twingo proběhne v první polovině příštího roku.
Kubax
Jak je to s Dusterem 1.2TCE 4x4. Bude? a pokud ano kdy bude v prodeji.
Kdy dojde ke zvýšení cen nových dacii a o kolik.
Proč není duster 4x4 na LPG, nadrž jde dávat i dovnitř vozu do prostoru pro rezervu nebo se pletu?
Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Kubaxi, Dacia Duster ve verzi 4x4 není nabízena s novým motorem 1,2 TCe 125 koní, ale pokud bude o tuto kombinaci zájem, můžeme se jí v budoucnu dočkat. Naopak v kombinaci s pohonem LPG přímo z výroby a verze 4x4 nelze z konstrukčních důvodů. Co se týče reakce na vývoj kurzu koruny, Dacia nekomunikuje s předstihem svoji cenovou politiku. Tak jako ostatní firmy sleduje konkurenční prostředí na trhu a reaguje v návaznosti na něj.
Honza
Jaká je pozice značek Renault a Dacia v České republice oproti zbytku Evropy? Dá se říct např. jestli značka Dacia je u nás více nebo méně populární než v ostatních evropských zemích? Děkuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, co se týče pozice značky Renault, samozřejmě zaostáváme za domovským trhem Francií či jižní Evropou. V rámci středoevropského regionu je pozice značky Renault srovnatelná. Popularita značky Dacia je v České republice na stejné úrovni jako například v Německu či Francii, což je vidět i na našich prodejních výsledcích posledních let.
Igor
Dobry den,jsem velkym milovnikem Dacia,takze ma otazka smeruje jestli budou modely logan i na dale lapsi a modernizovanejsi. Chystaji se do budoucna Nove modely? Dekuji.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, velmi mě těší Váš zájem o značku Dacia. Našim klientům nasloucháme a celou modelovou řadu neustále vylepšujeme dle jejich požadavků. Důkazem je například nová Dacia Duster, která nabízí více bezpečnosti a více funkční výbavy za stále příznivou cenu Dacia. Stejně tak pracujeme na nových modelech, v příštím roce se můžete těšit na několik limitovaných sérií.
Michi
Dobrý den,
Mám pro vás pár otázek:

Kdy přijde nový Mégan?
Jaké novinky chystáte příští rok jak v Renaultu tak v Dacii?
Už bude nový Renault Twingo na elektřinu nebo na benzin-naftu ?

DĚKUI ZA ODPOVĚĎ!
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, v příštím roce čeká značku Renault několik významných premiér, z nichž mohu zmínit například uvedení nástupce současného modelu Twingo, který bude v okamžiku uvedení k dispozici s konvenčními spalovacími motory, ale i nové modely užitkových vozů. Uvedení elektrické verze není v budoucnu vyloučeno. Nový Mégane čtvrté generace ve všech karosářských provedeních o něco později.
Novák
Dobrý den, jak je to se spolehlivostí motorů 1,5dCi ve vozidle Dacia? Dochází tam také k zadírání na klice a selhávání vstřikování jako u vozidel Renault? Děkuji za odpověď
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, motory 1.5dCi jsou neustále předmětem vývoje. Úplně první generace si občas nerozuměla se špatnou kvalitou místních paliv a ojniční ložiska byla citlivá na nedodržování servisních intervalů. Toto je však dávnou minulostí a motor 1.5 dCi je bestsellerem nejen u nás, ale i u našeho aliančního partnera Nissanu.
Arese
Dobrý den pane řediteli, v prvé řadě Vám gratuluji k získání tak vysoké funkce. Je určitě moc dobře, že se jí nyní ujal Čech, který nejlépe zná mentalitu zdejších zákazníků.
A teď můj dotaz: velmi nemile mě překvapilo (a určitě nejsem sám), že nové Clio s motorem 1.2 TCe a dokonce i verze RS dostávají výhradně samočinné převodovky. To samé platí také o Capturu 1.2 TCe. Nevíte, proč Renault u těchto vozů s výše uvedenými motorizacemi nedává zákazníkovi možnost volby? Výhodou verze s manuální převodovkou by jistě byla i nižší hmotnost a cena. Podle mě zde Renault zbytečně nahrává konkurenci!
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, mnohokrát děkuji za blahopřání. A nyní k Vaší otázce: Při vývoji každého modelu probíhají široká šetření, co se týče zájmu zákazníků o jednotlivé výkonové varianty motorů a jejich spojení s manuálními nebo automatickými převodovkami. Na jejich základě se určí potenciál jednotlivých provedení a ten se pak nutně musí srovnat s náklady na vývoj každé z alternativ. V případě modelů Clio a Captur padlo z těchto důvodů rozhodnutí nabízet motor 1,2 TCe, který hraje roli vrcholné zážehové motorizace, právě ve spojení s dvouspojkovou šestistupňovou automatickou převodovkou EDC. Co se týče modelu Clio RS, zde bylo cílem rozšířit schopnosti vozu o větší každodenní použitelnost (automatický režim) a současně přinést řidiči pocity pilotů závodních vozů (manuální režim), v nichž se řazení pádly pod volantem taktéž využívá.
Jirka
Dobrý den,

plánuje se další modifikace Dusteru (pick up, dualcab) jak o tom spekulují zahraniční média? Děkuji za odpověď

Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, jednotlivé individuální modifikace modelů značky Dacia je možné objednat u prodejců Dacia. Přímo z výroby se v současné době žádná z Vámi zmiňovaných modifikací u nás neplánuje.
Klient
Dobry den, proč Renault ČR nechce vydávat COC listy k vozům Dacia? Tento tzv. rodný list vozu musí být vydán na požádáni klientovi bez žádných podmínek. Vy (RČR) požadujete po zahraničních klientech registraci v ČR na nějakou tuzemskou firmu a až pak ho vydáte. A navíc tímto vydírate samotné prodejce, že s nimi zrušíte smlouvy, pokud nebudou tato vozidla u nás registrovaná. Tyto informace jsou věrohodné, proto žádám o odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, naše prodejní síť je v rámci evropské legislativy oprávněna prodávat koncovým klientům. Všichni koncoví zákazníci našich vozů dostanou COC list na vyžádání.
Václav Janda
Bude se do Dacie Logan MCV časem dávat ještě nějaký jiný motor než je momentálně v nabídce ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, nabídka motorizací u modelů Dacia vychází z její filozofie nabízet řešení požadovaná našimi klienty. Pokud bude zájem, můžeme se nějakého překvapení dočkat.
Jirka
Dobrý den 
mohl by jste říct něco více k tolik diskutované antikorozní ochraně vozů Dacia? To je myslím jedna z věcí, která nejvíce zajimá potencionální kupce vašich vozů. Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, antikorozní ochraně věnujeme velkou pozornost, například všechny vnější části karoserie jsou vyrobeny z oboustranně pozinkovaných plaechů a celá karoserie prochází před lakováním kataforezní lázní. Dutiny jsou opatřeny voskem a veškeré spoje utěsněny speciálními tmely. Myslím si, že koroze se naši zákazníci obávat nemusí.
Arese
Dobrý den pane řediteli, měl bych na Vás dva dotazy týkají se nových modelů: 1)Na kdy je plánován příchod nové Laguny? Bude nová generace tak krásná jako nové Clio? U současné generace je totiž podle mého názoru největším problémem právě nepříliš povedený design (diplomaticky řečeno). 2)Velice mě překvapilo, že nové Twingo bude mít motor vzadu a pohon zadních kol - vždyť právě tato koncepce byla vždy uváděná jako naprosto zastaralá a zvláště pro malé vozy zcela nevhodná (špatné využití obestavěného prostoru, citlivost na boční vítr atd.). Viděl jste už nové Clio "na živo"? Kdy se představí?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, v segmentu střední třídy se dočkáte drobných novinek již v příštím roce. K druhému modelu, koncepce motor vzadu a pohon zadních kol není v rámci segmentu malých vozů zcela obvyklá, nicméně právě v městském prostředí může dávat mimořádný smysl. Vůz díky ní může dosáhnout lepší obratnosti v úzkém prostoru a jednodušší může být i parkování (kratší převisy karoserie). Nástupce modelu Twingo jsem již naživo viděl, moc se mi líbil. Veřejnosti se představí v první polovině příštího roku.
Karel
Dobrý den, celý život jezdím v lepších či horších Embéčkách a mám pocit, že kdybych si novou koupil Dacii, tak se vrátím někde do let Felicie. Jak vidím staré Dačky, tak se hlavně bojím rzi. Má to už konečně pozink? 
Jak je to s Dookerem? Dá se koupit i evropská verze "made in Romania", nebo je vše z Afriky? Je mi jasné, že levné auto je o kompromisech, ale nesmí jich být moc....
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Karle, Dacia nabízí nové vozy za příznivé ceny. To sice znamená drobné v kompromisy v nabídce, ale ne v takto důležitých a každodenních oblastech. Všechny vnější části karoserie jsou oboustranně pozinkovány a ošetřen je také podvozek, této oblasti je věnována nejvyšší péče. Dacia Dokker a Dokker Van jsou pro náš trh vyráběny pouze v marockém Tangeru, což je nejmodernější závod skupiny. I proto jsou vozy nabízeny se zárukou na 3 roky nebo 100 000 km, stejně jako je tomu u všech modelů značky.
Peter
Dobý deň 1.chcel by som sa spýtať kedy vide nová generácia Renault meganu ?2.Nerozmýšľate nad vstupom do motoršportu ako napr. wtcc ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! V současné době uvádíme ne trh inovovanou řadu modelu Mégane. Uvedení zcela nového modelu je mimo krátkodobý plán. O vstupu do jiných soutěží než je Clio Cup nemáme zatím informace.
Driver121
Dobrý deň mal by som na vás otázku ohľadom nového maganu. Kedy chystáte novú generáciu meganu ? :)
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, právě jsme uvedli modernizované modely Mégane na český trh. Můžete je vidět u prodejců Renault. Přijďte se osobně podívat a vyzkoušet například nový motor Energy 1,2 TCe 130 koní. Nová generace modelů Megane se chystá, nic méně v přístím roce to ješte nebude...
Zdeněk Kot
Vážený pane řediteli, je motor 1,2 ccm postačující pro vozidlo Logan MCV? Mám na mysli "běžnou" jízdu. Přemýšlím o koupi tohoto vozidla s tímto motorem, neboť motor 0,9 TCe je již značně dražší. v současné době má Renault Fluence, zhruba 3 roky (motor 1.6 ccm) a jsem s ním spokojený. Moc děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, doporučuji zastavit se u některého z prodejců Dacia a nový Logan MCV osobně vyzkoušet. Oba motory nabízí nízké náklady na provoz díky a údržbu. Modely Dacia jsou nabízeny s motory, které vyhovují každodennímu používání vozu velké většině klientů, což potvrzuje zájem o naši značku. Věřím, že si vyberete a budete spokojen.
Petka74
Dobrý den.
Jak složité je získat autorizovaný prodej Dacie? Je vázán prodej na Renault? 
Děkuji Petr
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, děkuji moc za zájem o značku! Je potřeba splnit určitá stanovená kritéria, být na regionálním trhu tam, kde i my vidíme nevyužitý potenciál a mít zkušenost s prodejem vozů. Více asi při dalším jednání. Možnost zastupování obou značek současně je výhodou nejen pro nás ale především pro naši prodejní síť. Pošlete, prosím, kontakt na Vás na infocentrum@renault.cz
kubula1977
Dobrý den.Blahopřeji k prodejním úspěchům značky Dacia a chtěl bych se zeptat,zda plánujete rozšířit originální přestavby LPG na všechny vozy Dacia a pokud ano tak kdy?A druhá moje otázka se týká uvedení Dokkeru Stepway na český trh.Kdy to bude a bude i v benzínu,protože pokud se nepletu v Turecku se už prodává,ale jen v dieselu.
Děkuji
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, děkuji Vám za blahopřání, úspěch značky nás samozřejmě těší. Stejně úspěšná je Dacia na poli pohonu LPG přímo z výroby, v roce 2013 drží tržní podíl kategorii 88% za prvních deset měsíců a začátkem příštího roku nabídka rozšíří na celou modelovou řadu. Dokker Stepway se na český trh dostane v druhé polovině roku 2014, o jeho nabídce motorů na Český trh zatím nemáme přesné informace.
Sondage
Vážený pane řediteli,
můj dotaz se týká čtvrté generace Méganu. Obecně se čekalo, že nová generace se ukáže ve Frankfurtu, ale jednalo se o facelift. Můžete prozradit, kdy si čtvrtý Mégane odbude svou premiéru a na co se máme těšit?
Přeji Vám hodně štěstí ve Vaší funkci.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, právě jsme uvedli modernizovanou řadu Mégane, který můžete vidět u prodejců Renault. Děkuji za přání, ať se Vám daří.
Duck Duck
Dobrý den, proč si do Dusteru nemůžu objednat větší kola? Vždyť dostatečná díra v podbězích by na to přece byla. Jde jenom o nákladovou položku, nebo tomu brání něco jiného? Děkuji za odpověď.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Dacia Duster nabízí univerzální použití, a proto jsou u modelu Duster nabízeny 16” kola. Ta představují ideální volbu mezi vzhledem, jízdou na silnici, pohyblivostí v terénu a náklady na nákup pneumatik.
René
Plánuje sa v DACII Duster montovať 1.2 Turbo aj do verzie 4x4? Alebo to nerobia, lebo by cena nezodpovedala kúpischopnosti trhu?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, prozatím tato kombinace nabízena není. Nicméně je možné, že se jí jednou dočkáme v případě zájmu našich klientů. Dacia své vozy neustále přizpůsobuje požadavkům svých klientů, příkladem jsou mnohá vylepšení nové Dacie Duster (tempomat, multimediální systém Media Nav, pevný kryt zavazadlového prostoru a další).
Muroň
Pane řediteli, proč se Logan MCV nenabízí na našem trhu (potažmo na většině trzích v zemích EU) s větším atmosférickým benzínem? Třeba 1,6 8V je nabízen v Lodgy i Dokkeru a emisní normy zřejmě nejsou důvod, aby nebyl i v Loganovi.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, Dacia nabízí prostorné nové vozy za příznivou cenu s funkční výbavou a motorizacemi. Nabízíme taková řešení, která vyhovují většině našich klientů, pro které je motor 1,2 16V u modelu Logan MCV adekvátní. Motor 1,6 16V nalezneme u modelů Lodgy a Dokker ze stejného důvodu, u těchto modelů naši klienti vyžadují objemnější motor, což vychází z podstaty užívání těchto vozů.
martig
Bude se vyrábět verze Steepway i pro provedení Sandera combi.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, pravděpodobně máte na mysli nový Logan MCV. Verze Stepway se u něj zatím neplánuje, Logan MCV byl na český trh uveden nedávno.
martin
Chystá Dacia v najbližšej budúcnosti nejaké nové asistenčné systémy ? ďakujem
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, otázka je, jaké asistenční systémy máte na mysli. Značka Dacia nabízí výbavu a systémy požadované našimi klienty, takové, které většina z nich denně užije a zároveň pro ně neznamenají zbytečně vysoké pořizovací náklady. Jelikož se tyto požadavky a zvyklosti mění, bude se jim i Dacia přizpůsobovat.
Pepe
Dobrý den.Počítá se u Dacie Duster k motoru 1.2TCe pohon 4x4 a bude konečně v nabídce automatická převodovka?Plánuje se u Dacie také pohon na CNG? Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, nový motor 1,2 TCe 125 koní je v nabídce pro verze 4x2, pokud bude poptávka po verzi 4x4, je možné, že se jej dočkáme. Dacia vždy vyhovuje požadavkům svých klientů, to samé tedy platí i pro automatickou převodovku. Co se týče ekologických pohonů, Dacia se zaměřuje na úsporné a ověřené LPG, dodávané přímo z výroby. Jiný pohon zatím neplánujeme. I Vám hezký den.
Prak
1) Bude se v ČR prodávat faceliftovaný Latitude ?

2) Jak hodnotíte jeho prodeje v ČR, a v Evropě ? Co je podle Vás jeho největší slabinou, a co naopak na tomto voze chválíte? za ty peníze, za které se tu prodával měl mít přeci větší úspěch.

3) Myslíte si Vy osobně, že dovoz přeznačkovaných verzí Samsungu může mít v Evropě úspěch?

4) Co Samsung SM7, bude se někdy dovážet do Evropy?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, 1) facelift modelu Latitude není pro český trh uvažován. 2) V ČR ani v Evropě si tento model nenašel mnoho zákazníků, většinou si k němu našli cestu „Renaulťáci“, kteří jsou s tímto vozem spokojeni a chválí jeho jízdní komfort a vysoký standard výbavy. Slabinou je design a užší nabídka benzínových motorizaci. 3) Ano, důkazem toho jsou úspěšné prodeje modelu Fluence. 4) Prozatím toto není na pořadu dne.
Ivoš
Dobrý den,nemyslíte si,že Dacia jakožto levná,jednoduchá a dostupná značka by si zasloužila větší paletu "klasických" atmosferických,léty prověřených benzínových motorů,jako je 1.2,1.4,1.6.?

Vím,že emise jsou dneska svazující,ale z vlastní zkušenosti vím,že motor 0.9 Tce je opravdu strašná "sekačka na trávu",ten objem tam chybí a turbo ho zdaleka nenahradí,jen způsobuje,že to ještě víc "žere"..

Nemyslíte si,že motory jako,0.8T,o.9T,a 1.2T patří spíš do aut co to hrají na image(Fiat 500,Opel Adam,Mini,C3ka,Clio..) a Dacia jako správný dělník a poctivé jednoduché auto by potřebovala i větší paletu stejně založených motorů? 

Tyhle mini motory mi k Dacii vůbec nesedí...

Děkuju za odpověď:) Ivoš
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den Ivoši, Dacia s nejmladší modelovou řadou v Evropě nabízí atmosférické i přeplňované motory u jednotlivých modelů tak, aby vyhověla velké většině našich klientů a jejim požadavkům za stále příznivou cenu Dacia. Moderní motory 0,9 TCe a 1,2 TCe nabízí nízké náklady na údržbu i provoz, a proto si do nabídky Dacie jednoznačně patří stejně jako atmosferické motory, které zmiňujete. Například Sandero s motorem 0,9 TCe bylo pozitivně hodnoceno odbornou veřejností.
PaKl
Dobrý den. Neplánuje Renault úpravu odstupňování svých převodovek? 2700 ot/min při 130km/h u dieselu (Clio) mi přijde ve srovnání s konkurencí poměrně dost. Jinak jsme v rodině spokojení uživatelé Renaultů. Můj otec má Thalii 7 let starou s nájezdem 160 tis. km - naprosto bez problémů (jen pro zajímavost - má ještě původní originální výfuk).
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den, odstupňování převodovek je zásadní parametr ovlivňující chování vozidla, spotřebu, hluk,... a tak se průběžně ladí. Jsem rád, že jste s našimi produkty spokojeni, potvrzují to i další ohlasy našich klientů. Přeji Vám mnoho dalších šťastných kilometrů.
sarusian
niekde som sa dostal k informacii, ze u dacie dokker pridu v roku 2014 nove verzie/prestavby - bude dokker aj v tovarenskej prestavbe lpg a ak ano, kedy ?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Ano, pohon LPG přímo z výroby bude dostupný u modelu Dokker a Lodgy začátkem roku 2014 a s tímto pohonem tak bude nabízena kompletní modelová řada. Značka Dacia je v letošním roce leadrem v této kategorii na českém trhu.
David Méry
Dobrý deň, kedy bude predstavená úplne nová generácia Laguny? a je šanca že v budúcich verziách GT či už to bude úplne nová generácia Meganu alebo Laguny bude verzia aj s manuálnou prevodovkou?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobrý den ! Představení úplně nové Laguny je v současné době mimo krátkodobý plán. Pokud jde o použití manuálních čí automatických převodovek u bodoucích sportovních modelů, jsem osobně přesvědčem, že by měli být obě verze.
Adam Ch.
Hezké odpoledne, pane řediteli, zajímalo by mně, s jakými vozy máte zkušenost, po případě jaké vozy jste vlastnil, a jaké používáte teď? Doufám, že se to bude i něco jiného než Renault a Dacie ;-)
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Hezké poledne i Vám ! Mám osobní zkušenost s řadou vozů, protože auta jsou mým koníčkem. Nevynechám žádnou příležitost si otestovat jakýkoli model třeba mých známých..pro radost i pro srovníní.Doma jsme měli Škovovku, pak Opela...Osobně jsem vlastnil samozřejmě Škodovku a pak už přišly samé Renaulty ..pěkně postupně od Renaultu 19..Velmi rádi vzpomínáme na Twingo , se kterým jsme projeli polovinu Evropy. V součesné době máme doma Mégane.
Ada je zase tady
Nestydíte se pracovat pro takového výrobce?
Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault-Dacia ČR
Dobry den, naopak! Je pro mne čest pracovat pro 1) Renault : jednu z prvních automobilek světa 2) Dacii : nejrychleji rostoucí značku v Evropě.
redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
6. 12. 2013 00:19
Re: Áda nezklamal
Ty prodeje jsou docela zlé. Sám je monitoruju ([odkaz] Letos za listopad (a celý rok je tomu podobný) jsou na polovině loňských prodejů.

Thalia - takové modely Renault když má Dacii vůbec neměl prodávat, ale zakažte to, když to vydělává. Loni za listopad je evidováno 365 Thalii - druhé místo v segmentu malých vozů - za celý rok 2907 ks (na porovnání Clio 1759ks).

Renault ČR usnul na vavřínech po době, kdy se extrémně dařilo a byli importéry č.1 a laxní přístup managementu si holt vybral svou daň.. Tak snad se to novému vedení podaří zlepšit. :yes:
5. 12. 2013 23:38
Re: Áda nezklamal
Hlavně si pan ředitel moc nechtěl připustit, že má Renault v ČR trochu problém (prodejní). Snad nikde na tom není Renault, tak špatně jako u nás. A čekání na nové modely taky nic nezachrání. Evropské bestsellery Clio a Captur u nás moc úspěšné nejsou (úspěšnější je i v Bulharsku). A pan ředitel to nemůže vysvětlovat tím, že Renault je úspěšný ve Francii a na jihu. Stačí se podívat do Polska, Belgie, Holandska, Dánska nebo Švédska. Renault ČR by si měl přiznat, že krátkodobě zaměřený marketing na cenu teď zabíjí prodeje. Zbavit se image značky vyrábějící levná auta bude hodně těžké. Zastavení prodeje Thálie je jen první krok. Měl však přijít o mnoho let dřív.
Avatar - Ronault.
5. 12. 2013 19:01
Re: Áda nezklamal
Ten ne, no ale na mou otázku nebylo odpovězeno...
Avatar - Ozzman
5. 12. 2013 17:37
Áda nezklamal
:D:D Pobavil >:D
Avatar - Ronault.
2. 12. 2013 20:40
Re: To by mě zajímalo,jakou otázku má místní odborník Ada,že
To ael bohužel pomalu každý... u toho grandscénica je to docela velký rozdíl, přecejen ten odpor vzduchu je u MPV více cítit.