Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Ampera: Volejte policii 110

Aleš Dragoun
Diskuze (29)
Opel představí v Ženevě produkční verzi elektromobilu Ampera. Bude evropského bratrance Chevroletu Volt používat i policie?

Právě verze pro bezpečnostní složku německé státní správy ukazuje možnosti dalšího využití. Pokud bude mít policie o vozy ve stříbrnomodré kombinaci zájem, bude je používat zejména ve městech a v příměstském provozu, kde se může hodit tichost elektrického režimu. Na německé dálnice se s maximální rychlostí 161 km/h přece jen příliš nehodí.

Ovšem, Opel rád zdůrazňuje, že Ampera není hybrid. Jedná se o vůz třídy EREV: Extended Range Electric Vehicle. Zážehový motor slouží jako sekundární zdroj pohonu a spouští se až tehdy, když dojdou baterie, což se stane po 40-80 km. Akční rádius se ale poté prodlouží až na 500 km. Ampera dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 9 s, městští piráti by tedy mohli mít ještě o něco těžší život..

Základní cena byla stanovena na 42.900 eur (1,04 milionu korun), což je ale zřejmě pro německou policii příliš. Opel by samozřejmě mohl zvolit při dodávce většího počtu vozů svébytné podmínky. Běžní zákazníci ale nemají na výběr, ti se musí s touto cenou smířit. První produkční Ampery se u prodejců značky objeví na konci letošního roku.

Aleš Dragoun
Diskuze (29)
Avatar - Blue Sun
17. 2. 2011 15:02
Re: francie
Já nejradši višně...
Avatar - masO
17. 2. 2011 08:31
Re: francie
Auto pro policii jako auto pro policii. Nevím kdo seš ale moderovat to tady nemusíš. Nikoho tady nepřesvědčuju,nikomu nevnucuju svůj názor, přidal jsem to sem jen pro zajímavost jako nové téma. Takže jestli tě to nezajímá, můžeš to přeskočit. Přeju brzké splnění snu, aby si měl doma to svoje jablíčko co nejdřív, já jsem spíš na ty hrušky evidentně. ;-)
Avatar - Blue Sun
17. 2. 2011 07:19
Re: Už zase
Vodík se obtížně skladuje, zatím stále není vyřešené, jak zabránit jeho samovolnému úniku prostupem póry v materiálu nádrže. Ani vícevrstvé nádrže nejsou v této chvíli řešením, nefunguje to. Vodík nejde používat u vozidel, které jezdí jen občas.
Avatar - Blue Sun
17. 2. 2011 07:15
Re: francie
Zase míchání hrušek s jablky... :no:
Avatar - gld
16. 2. 2011 23:59
Re: To je príliš pre každého normálneho človeka ...
Až dva? Nie, myslel som predaje vo vyspelom svete ;-)