Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Cascada: Otevřená Astra Cabrio s novým jménem (+ spy photos)

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Opel uveřejnil první fotografie a nemnoho informací o novém kabrioletu s plátěnou střechou.

Automobilka nedávno při uvedení modernizované Astry tvrdila, že představovaný sedan je poslední karosářskou verzí generace J. Ovšem, o připravovaném kabrioletu si štěbetali už i vrabci na střechách a kdekdo věděl, že bude marketingově odlišen, dostane tedy jiné jméno. Je to tak, jmenuje se Cascada (španělsky vodopád). Pro Opel bylo důležité i to, že název končí písmenem „a“.

Dostal klasickou plátěnou střechu a na délku měří značných 4,7 m, měl by tedy být plně čtyřmístný. Uvidíme. Výrobce nám sice ukazuje pouze horní část vozu a stále hovoří o samostatném modelu, ale technický i vizuální základ v Astře je více než zřejmý. Špionážní fotky níže pak hovoří naprosto jasně. Střecha je samozřejmě elektrická a dá se složit a rozložit i při jízdě až do rychlosti 50 km/h.

Veškeré další údaje jsou v tuto chvíli tajemstvím. Do prodeje se nový kabriolet beztak dostane až příští rok. A světová výstavní premiéra? Rüsselsheim oficiálně oznámil, že v Paříži se jí určitě nedočkáme, tam přece přiveze nové mini Adam.

Ač Opel v oficiální tiskové zprávě odkazuje spíše na starší otevřené Kapitäny a Rekordy, přesto je dobré si historii kompaktních modelů s plátěnými střechami alespoň krátce připomenout. Začala vlastně už Kadettem E Cabrio (1986-1993). Následovala otevřená Astra F (1993-1999) a poté G (2001-2006). TwinTop na základě řady H (2006-2010) byl už módním kupé-kabrioletem a nevyráběl se u Bertoneho. „Blesk“ se ale vrací ke klasice, byť novinka oproti svým předchůdcům značně narostla.


Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 9. 2012 22:10
Re: Radšej...
Tak to je moc lokální, navíc v angličtině to nekončí na A, v latině nevím a německy to ani radši slyšet nechci. ;-) [odkaz]
5. 9. 2012 22:05
Re: Radšej...
Kdepak Calibra, to se pro kabriolet nehodí, tohle jméno přesně padlo ostře se tvářícímu sporťáku. Mimochodem jeden z nejhezčích Opelů.
Avatar - euro89
5. 9. 2012 21:44
Re: Radšej...
Třeba Pampeliška, navíc by to taky končilo na "a". >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
5. 9. 2012 21:36
Re: Radšej...
Cascade se mi taky k tomuto modelu nehodí. Ovšem ani Calibra se mi nezdá vhodné, to by se lépe hodilo ke kupé odvozenému od Insignie. Možná nějaký název letní rostliny, ale nic mě nenapadá.
Avatar - PeterLuk
5. 9. 2012 21:10
Radšej...
...ho mali pomenovať Calibra. Ale som zvedavý, auto to bude určite super.