Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Cascada Turbo: 200 koní pro kabrio

Michal Fokt
Diskuze (2)
Opel by mohl vyřešit vaše dilema, co letos nadělit celé rodině pod stromeček. Byl zahájen prodej výkonného kabrioletu Cascada Turbo.

Kde jsou ty časy, kdy 200 koní mělo v nižší střední třídě maximálně pár vyvolených hatchbacků. Nyní, po zářijové premiéře na frankfurtském autosalonu, s touto porcí výkonu přichází do prodeje od Astry odvozený kabriolet Cascada a ani se nejmenuje OPC, vystačí si s lakonickým Turbo (to ostatně Porsche 911 také, že...).

V Rüsselsheimu vybavili nádherný kabriolet přímovstřikovým motorem 1.6 Ecotec Turbo nové generace, což znamená, že si teď (i když možná raději až na jaře...) můžete vánku ve vlasech užívat se 147 kW pod pedálem a to za asistence točivého momentu 300 N.m při overboostu (260 N.m standardně). Možná se budete divit, ale Opel se nás nesnaží ohromit údajem o zrychlení na stovku, což může být při nemalé váze (v rozmezí 1700-1820 kg) auta i záměr, zato se ale dozvídáme, že k jeho silným stránkám bude patřit hladká a plynulá jízda bez zbytečného řazení.

Na pětku totiž Cascada Turbo dle informací výrobce zrychlí z 80 na 120 km/h za 9,2 s a rozjede se až na rychlost 235 km/h, přičemž kombinovaná spotřeba má za ideálních podmínek činit sympatických 6,7 l na 100 km. S novou motorizací se rozšiřuje i nabídka barev - pro karoserii přibyly laky Emerald Green a Magnetic Silver a střecha se nabízí nově v odstínu Khaki Green. V Německu začíná 200koňová Cascada se šestistupňovým manuálem na 29.490 eurech.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - demolition
20. 12. 2013 09:19
Re: Raději méně kg!
Vidím, že to v Tebe zvádza vnútorny boj. Skús im to interpretovať
https://www.opel.de/tools/kontaktformu… /> :-!
10. 12. 2013 21:14
Raději méně kg!
Mnohem lepší postup než přifukovat motor na větší výkon by bylo pořádně snížit hmotnost auta. Méně železa by potom nepotřebovalo tolik kW a N.m a dolů by šla i spotřeba. Jestlipak se někdy Opel k tomuto poznání konečně dopracuje (viz hmotnost Astry, Cascady i Insignie)?