Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Insignia s karoserií SUV může dorazit v roce 2024

Ondřej Mára
Diskuze (47)

Nová generace modelu Opel Insignia by se mohla stát SUV či crossoverem, který se pokusí konkurovat Citroenu C5 X nebo novému Fordu Mondeo.

Opel Insignia stávající druhé generace, poprvé představený v roce 2017, prošel v roce 2020 faceliftem, který by měl jeho životnost na trhu prodloužit přinejmenším ještě o tři roky. Po konci stávající generace se však nejspíš jméno Insignia objeví na zcela novém autě.

Podle informací britských kolegů z AutoExpress totiž čeká Opel Insignia proměna do podoby crossoveru, který by měl balancovat někde mezi SUV a tradičním MPV. Veřejnosti se však údajně nepředstaví před rokem 2024.

Video se připravuje ...

Sázka na přechod směrem k SUV, respektive crossoveru mezi MPV a SUV, se přitom zdá být celkem logickým krokem i při pohledu na konkurenci. Podobným směrem se totiž vydal Citroën s modelem C5 a přechod od sedanu k SUV se očekává také v případě nového Fordu Mondeo. Řidiči totiž upřednostňují vyšší pozici za volantem, lepší prostornost, větší kufr a občas se hodí i lepší světlá výška.

Základem nové generace Opel Insignia by se mohla stát platforma eVMP, na které by měly vzniknout i nové generace modelů Peugeot 3008 a 5008. Platforma by přitom měla umožnit i zástavbu plně elektrického pohonu, který by měl nabízet slušné výkony i dojezd na jedno nabití.

Platforma eVMP by přitom měla být výrazně přepracovanou platformou EMP2, díky čemuž umožní i zástavbu klasických spalovacích motorů. Při současné posedlosti elektrifikací je však téměř jisté, že každý spalovací motor doplní určitý typ hybridního pohonného ústrojí.

Stávající benzínové a vznětové motory by tak údajně měly doplnit mild-hybridní systémy, na jejichž vývoji by se měla podílet belgická společnost Punch Powertrain. Chybět by však neměl ani plug-in hybridní pohon.

Ondřej Mára
Diskuze (47)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
5. 1. 2022 20:52
Re: Koniec klasických karosérií
Byl to kombik a ted si nejsem jistej, ale tvrdil bych že to byl zadní náhon.....místa tam bylo fakt hodně.

Opel Omega B 3.0i V6 Engine Technical Data
Engine type - Number of cylinders : Inline 6
Engine Code : -
Fuel type : Petrol
Fuel System : MPI
Engine Alignment : Longitudinal
Engine size - Displacement - Engine capacity : 2962 cm3 or 180.8 cu-in
Bore x Stroke : 86.0 x 85.0 mm
3.39 x 3.35 inches
Number of valves : 24 Valves
Aspiration : N/A
Compression Ratio : 10.8
Maximum power - Output - Horsepower : 211 PS or 208 bhp or 155 kW @ 6200 rpm
Maximum torque : 270 Nm or 199 lb.ft @ 3600 rpm
Drive wheels - Traction - Drivetrain : RWD

5 speed manual
Avatar - Ham.
5. 1. 2022 09:54
Re: Slabé kusy ze střední třídy odpadávají,
Věř si čemu chceš, žádná dvojkolejnost Arteonu s Passatem lift ve stejné třídě nehrozí, protože Arteon v této generaci končí (to bylo deklarované ze strany VW oficiálně).
Avatar - iudex
5. 1. 2022 08:19
Re: Kupujte, nebudou!
Jo, je to smutná doba, keď sa musíš ponáhľať s kúpou končiaceho modelu. Nie dávno sme sa tešili na každú novú generáciu, ktorá bola takmer vždy lepšia (výkonnejšia, vybavenejšia, lepšie jazdiaca...) ako tá predchádzajúca.
A teraz sme sa dostali do situácie, že sa bojíme, ako okresaná nová generácia príde (motoricky, materiálovo, kvalitatívne) a či vôbec príde. 8-s
Avatar - iudex
5. 1. 2022 08:16
Re: Slabé kusy ze střední třídy odpadávají,
O tom, že sa Passat vyvíja ako liftback som vôbec nikde nečítal. A popravde mi to ani nepríde uveriteľné, je to silne nelogické a neverím tomu. Aktuálne hlavná odlišnosť medzi Passatom a Arteonom je to, že prvý je sedan a druhý liftback. Načo by boli Volkswagenu dva liftbacky v rovnakej triede? Absolútny kanibalizmus a ekonomická samovražda.
Takže nie, tomuto absolútne neverím.
Avatar - iudex
5. 1. 2022 08:13
Re: Slabé kusy ze střední třídy odpadávají,
Čo myslíš, potvrdí automobilka oficiálne dopredu, že hodlá zarezať jeden z najpredávanejších modelov? Asi ťažko. Ale keďže sa to objavuje v renomovaných automobilových médiách, ktoré majú dobré informácie, tak to na 99% bude tak.