Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel se dohodl se zaměstnanci na restrukturalizaci a snížení mezd

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Automobilka Opel se dnes dohodla se zástupci zaměstnanců na plánu restrukturalizace a snížení mzdových nákladů o 265 milionů eur (asi 6,8 miliardy Kč) ročně. Součást americké skupiny General Motors dohodou odstranila překážku k získání státní pomoci.

Dohoda platí pro všechny evropské závody Opelu. Na továrny v Německu bude z úspor připadat 176,8 milionu eur. Opel má další provozy v Británii, kde funguje sesterská značka Vauxhall, dále v Belgii, Polsku, Rakousku a Španělsku. Podle firmy by dohody pro země mimo Německo měly být ratifikovány v příštích dnech.

Německá vláda slíbila, že Opelu přispěje na náklady restrukturalizace úvěrovou garancí přes jednu miliardu eur. Vedení chce spolu se zástupci zaměstnanců předložit dohodu do úterka, kdy má řídicí výbor německého státního záchranného fondu o žádosti firmy o podporu jednat.

General Motors původně hodlala prodat divizi Opel kanadskému výrobci automobilových součástek Magna a ruské bance Sberbank. Nakonec se ale rozhodla, že si německou automobilku ponechá a uskuteční její restrukturalizaci sama. Restrukturalizace povede k zániku celkem 8300 pracovních míst. Opel v Evropě zaměstnává téměř 50.000 lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
23. 5. 2010 22:10
Re: Jaký je plat dělníka v € v SRN v Oplu ?
v dnešní době nikdo nemá právo brečet. je 1000 možností co dělat. jenže né každému se chce stěhovat/ měnit zaměstnání.. ale čistá ruka 12,5tisíc sem měl vloni jako obyčejný brigádník ve fabrice
23. 5. 2010 20:57
Re: Jaký je plat dělníka v € v SRN v Oplu ?
Typická poznámka trubiroha. Ale nevadí, hlavne že ti chutí jesť...
23. 5. 2010 11:51
Re: Jaký je plat dělníka v € v SRN v Oplu ?
A kdo ti brání abys šel dělat do zahraničí do automobilky?
22. 5. 2010 18:35
Re: Jaký je plat dělníka v € v SRN v Oplu ?
kde to proboha děláš? tatka má jako dělník v tatře čistá ruka 20.

a ostatní povolání do toho netahej protože nechápu proč ty prodavačky radši nejdou na linku za 15 a dělaj za takových pár korun..