Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Speedster Turbo: 200 koní pod kapotou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Lahůdku pro fajnšmekry – roadster, který zrychlí z nuly na sto kilometrů v hodině za 4,9 sekundy, představí na březnovém autosalonu v Ženevě Opel...

Novinka ponese název Speedster Turbo a pod její kapotou bude ukryt dvoulitrový přeplňovaný motor řady ECOTEC. Vyrábí se ve firmě Lotus Cars v anglickém Hethelu.

Otevřený dvousedadlový roadster se vyznačuje nízkou hmotností – pouhých 930 kilogramů, které dosáhl díky hliníkovému rámu a karoserii ze zpevněného skelného laminátu. Speedster Turbo si dále zakládá na slušném výkonu – 147 kW, nebo-li 200 koní. Nejvyšší točivý moment 250 Nm je k dispozici už při 1950 otáčkách za minutu. Poměr výkonu motoru k hmotnosti tohoto vozu činí 4,7 kg/k(!) Z nuly na sto tak vůz zrychlí za 4,9 sekundy, jen o dvě desetiny víc je zapotřebí ke zrychlení z 80 km/h na 120 km/h při zařazeném čtvrtém rychlostním stupni. Nejvyšší rychlost udává výrobce na 240 km/h.

Sportovní charakteristiku vozu určují také výrazné přední a zadní spojlery. O přívod vzduchu k motoru a brzdám se starají nasávací otvory v bocích vozu. Na silnici vůz drží sedmnáctipalcová kola obutá do ráfků z lehkých slitin.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)