Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel zahájil výrobu modernizovaného modelu Zafira

Michal Fokt
Diskuze (4)
V Rüsselsheimu se rozjela za účasti vrcholných manažerů Opelu výroba nejnovější verze vozu Zafira

Kompaktní velkoprostorový model Zafira se v nabídce Opel objevil poprvé v roce 1999 a do dnešních dnů si našel 2,7 milionu majitelů, které lákal mimo jiné i na systém sklápění sedadel Flex7. Příběh pokračuje i nyní, ve středu sjel z výrobní linky v Rüsselsheimu první exemplář automobilu, prezentovaného jako "New Zafira".

Já vím, že víte. Ve skutečnosti se jedná o sice poměrně rozsáhlý, ale stále jen facelift, jehož nejvýraznějším znakem je absence dosavadních "bumerangů" pod předními světlomety. To ale nemění nic na tom, že si na jeho spuštění dali opravdu záležet. Dostal atraktivní lak Magma red, sportovní optipaket OPC, adaptivní LED světlomety (AFL), adaptivní tempomat a mraky dalších asistentů a doplňků.

Opel s ním zahajuje plánovanou modelovou ofenzivu, do roku 2020 bude uvedeno 29 nových automobilových řad. Pokud tomu tedy rozumím správně, devětadvacet nových generací a faceliftů... Slavnostního uvítání nové Zafiry se kromě viceprezidenta Opelu pro výrobu Phila Kienleho a šéfa továrny Michaela Lewalda zúčastnil i nejvyšší boss automobilky Karl-Thomas Neumann. Podrobnější informace o omlazené zafiře včetně českého ceníku najdete ve starším článku z července.

Michal Fokt
Diskuze (4)
30. 8. 2016 13:27
Re: Zafira
Především by ale mělo jít o využití prostoru - jde přeci o MPV. Jinak ztrácí "šatník" smysl. Nejde nevzpomenout na vzory: Fiat Multipla a následnou Hondu CRF.
29. 8. 2016 14:40
Prostření místo v první řadě?
3 nezávislá plnohodnotná (doufejme!) místa ve 2. řadě konečně jsou, tak teď se chlapci v Russelsheimu vrhněte na prostřední nezávislé sedadlo vepředu v 1. řadě a vykašlete se už na hloupá místa ve 3. řadě.
26. 8. 2016 13:01
Zase "vtipný" Fokt.
Dřív se jmenovala Zafira Tourer, teď New Zafira, prostě normální snaha firmy o co největší prodej svého výrobku a hned je z toho půlka článku o ničem. "My" známe daleko horší marketingové a častno neférové marketingové oblbováky.
26. 8. 2016 11:02
Zafira
Nový vrchní tvar palubky pro nové rádia, budíky z Astry K, přesunutí ovládání OnStar (předfl model ho měl taky), nový předek do stylů Astry K, který celou Zafiru nejvíce zabijí a připomíná mi Merivu B, ke které mám hrozný odpor. Výplně dveří stejné, středová konzole stejná, zadek stejný. Zase tak rozsáhlý Fl mi něpříjde.

Pravda, Zafira jezdí velmi dobře v OPC paketu v bílé to bylo velmi krásné MPV (jedno z posledních), teď je v bílé OPC line koukatelné.