Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Operativní leasing dle Mercedesu: Čtyři modely a možnost individualizace

David Bureš
Diskuze (1)
Mercedes-Benz prostřednictvím operativního leasingu nabízí soukromým osobám čtyři zástupce své rodiny kompaktních modelů.

Operativní leasing pro soukromníky je v posledních měsících prodejní trend, na který nastupují další a další značky. Naposledy na českém trhu nabídl soukromým osobám operativní leasing Mercedes-Benz.

Současná nabídka operativního leasingu trojcípé hvězdy čítá čtyři kompaktní modely: A, B, CLA a GLA, přičemž CLA je dostupné v obou karosářských verzích (sedan i kombi). Nabídka nejmenších modelů značky naznačuje, že se Mercedes podobně jako další výrobci snaží operativním leasingem nalákat hlavně mladší zákazníky.

Nejlevnějším nabízeným modelem je A 160, hatchback s benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 77 kW, který zákazníka měsíčně přijde na 7.249 korun bez DPH (8.483 Kč včetně DPH). Součástí měsíční splátky jsou servisní služby, povinné ručení a balíček pojištění – havarijní s desetiprocentní spoluúčastí, skel a GAP, které poskytuje pojistnou ochranu v případě odcizení vozidla nebo v případě totální škody. Smlouva se v tomto případě podepisuje na dva roky, přičemž ročně může zákazník ujet nejvýš 20.000 kilometrů.

Áčko je navíc za danou měsíční splátku slušně vybaveno. Ve výbavě nechybí čalounění kombinující tkaninu s kůží, diodové světlomety, aktivní parkovací asistent, klimatizace, vyhřívaná přední sedadla, tempomat nebo multifunkční kožený volant.

Mercedes v případě operativního leasingu vsadil na možnost individualizace. Zákazník si může vybrat barvu auta, metalické barvy ale zvyšují cenu měsíční splátky na 7.711 Kč bez DPH (9.035 Kč s DPH). K dispozici je za příplatek také automatická převodovka nebo další motory – benzinový čtyřválec A 180 o výkonu 90 kW a turbodiesel A 180 d s 80 kW a 260 N.m. Stejně tak je Mercedes připraven upravit kalkulaci ceny při zájmu o širší výbavu nebo jinou dobu nájmu.

MPV B 180 měsíčně přijde na 7.999 Kč bez DPH, alternativou je vznětový model B 180 d za 8.299 Kč včetně DPH. Podmínky leasingu jsou totožné jako v případě třídy A, stejně tak je výbava auta prakticky shodná – až na čalounění, které je pouze látkové.

Sedan CLA 180 za výše zmíněných podmínek stojí 11.267 Kč bez DPH měsíčně, kombi CLA Shooting Brake je s tímto motorem nabízeno za 11.423 Kč. Nejdražší je tak GLA 200 d s pohonem všech kol a automatickou převodovkou za 13.799 korun bez DPH měsíčně. Kompaktní SUV je ale možné pořídit i levněji, GLA 200 d stojí měsíčně „baťovských“ 9.999 korun bez DPH.

David Bureš
Diskuze (1)
27. 12. 2018 23:09
půjčka na auto
Nepříjde mi moc výhodné, pořizovat si auto přes operační leasing. Já osobně jsem si raději na [odkaz] našel půjčku, díky které jsem si tak podobný Mercedes mohl koupit za stejně vysoké splátky. rozdíl je však v tom, že mě auto doopravdy patří, tudíž je to mnohem výhodnější.