Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ora Punk Cat je čínská napodobenina klasického Brouka s extravagantním interiérem

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Čínská značka Ora představila dvě zajímavé novinky. Zatímco jedna výrazně připomíná klasický Volkswagen Brouk, druhá v nás vyvolává myšlenky na vozy Porsche.

Jestli jste o značce Ora dosud neslyšeli, pak vězte, že jde o "brand" čínské automobilky Great Walls Motors. Ora se soustředí na elektromobily s výrazným až extravagantním designem.

A přesně to nabízejí obě novinky, které firma představila na autosalonu v Šanghaji. První z nich nese jméno Ora Punk Cat a na pohled výrazně připomíná originální Volkswagen Brouk. Má totiž ten známý zakulacený tvar, kulaté světlomety, vytažené blatníky nebo výrazné nárazníky.

Na retro vůz sází také v interiéru, v němž je opět inspirace Broukem naprosto zřejmá. Novinka však zaujme také netradičními barvami a materiály. Nostalgickou náladu rozbíjí snad jen displej infotainmentu s malým digitálním přístrojovým panelem. O technice zatím nic nevíme.

Druhou novinkou je Ora Lightning Cat, auto, o němž se zatím hovoří jen jako o konceptu. Tahle studie pro změnu vyvolává myšlenky na Porsche, do velké míry vypadá jako kříženec 911 a Panamery. Pod kapotou by se podle automobilky měly ukrývat dva elektromotory pohánějící všechna kola a umožňující akceleraci z klidu na stovku za 3,5 sekundy.

Značka Ora funguje od roku 2018, aktuálně má v nabídce čtyři elektromobily, všechny s poměrně výrazným designem, který může připomínat vozy jiných výrobců. Konkrétně jde o modely Ora iQ, Ora Good Cat, Ora White Cat a Ora Black Cat. Jejich vzhled můžete posoudit v galerii.

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
20. 4. 2021 15:37
Re: Co se týká designu,
Ale bez tých zadných dverí.
20. 4. 2021 14:45
Re: Co se týká designu,
Jo to bez debat. Ale udelali to lip jak VW, to zase jo :-!
Avatar - Dinar
20. 4. 2021 14:37
Re: Co se týká designu,
Než ti začne kapat pěna od huby, možná se zkus zamyslet nad psaným textem. Nikde nepíšu nic o technice nebo o zpracování, nýbrž o vykrádání cizího designu nebo odkazu, v tomto případě snad brouka, podstata toho vykradení je v tom, že udělali auto s jasným odkazem (designovou kopii) na něco, co tento konkrétní výrobce nikdy nevyráběl, není to jeho model. Je to čistý parazitismus na historii jiné značky, blude.
20. 4. 2021 14:20
Re: Co se týká designu,
Zpracovanim a technikou jako Mercedes, softwarem a EV jako Tesla.

Doporucuju podivat se na nejaka vyjadreni Sandy Munro, kterej "o tom neco vi"
Avatar - lyon667
20. 4. 2021 14:15
Re: Co se týká designu,
Tak buď jsou na úrovni Mercedesu, anebo Tesly, ale ne obojího. To je dost zásadní rozdíl.