Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostřejší Bentley Bentayga by mohlo přijít, má být ještě výkonnější

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Luxusní Bentley Bentayga se již nyní chlubí tím, že je nejrychlejším a nejsilnějším SUV na světě. Ani to však této značce nebrání, aby se pokusila vytvořit ještě ostřejší variantu vozu.

Nedávno se objevil návrh od maďarského grafika X-Tomiho, který alespoň imaginárně vytvořil ostřejší verzi nového SUV Bentley Bentayga. Podobnému výtvoru jsme se trochu divili, nicméně nyní to vypadá, že pravděpodobně nejde o úplný nesmysl.

Na Severní smyčce Nürburgringu se totiž objevila lehce zamaskovaná Bentayga s výrazným bodykitem – rozšířené blatníky, difuzor, křídlo i větší nasávací otvory dávaly najevo, že Bentley testuje něco speciálního.

Nyní se navíc v rozhovoru pro britský Autocar rozpovídal vrchní inženýr značky Rolf Frech, který připustil, že by taková varianta mohla být reálná. K tomu se vyjádřil i šéf benzinových motorů VW Group, Fritz Eichler, který dodává, že dvanáctiválec Bentaygy „má velký potenciál a ještě toho hodně přijde“.

My jsme si zase jisti, že ve vyšší společnosti by takovýto automobil byl hitem, zejména když je již nyní roční produkce standardní Bentaygy vyprodána.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - Emel
21. 9. 2015 13:59
Design
Skoro zvažuju omluvný dopis do Toyoty kvůli Mirai >:-[]
Avatar - flyboyeda
21. 9. 2015 11:30
Takhle to mělo vypadat
[odkaz]

vypadá to úplně jinak než koncept, takže nové SUV od Bentley je pro mě zklamání, nová Q7 je radost a příjemné překvapení, tak proč jezdit ve zklamání
Avatar - 3_diamanty
21. 9. 2015 10:54
x tomi
tak nejak som si uz o vikende hovoril... autosalon v plnom prude... vsade kopec noviniek .... ale jeho dychberuce vizualizacie stale nikde nevidime... ze co sa deje...