Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ovládání Lady Niva: Skoro všechno je jinak! A proč má nádržku ostřikovače v kufru?

Martin Machala
Diskuze (68)
Čtyřicet let stará konstrukce je v některých ohledech hodně specifická… Čím vším nás Lada Niva nachytala?

Video se připravuje ...

Od brněnského dealera CanoCar, který nám Ladu Niva k testu zapůjčil, jsme kromě klasické dokumentace dostali také jeden list papíru s jakýmsi stručným návodem k použití. V podstatě specifika ovládání ruské legendy shrnuté na jednu á-čtyřku.

Dělal jsem geroje a návodem pohrdl. Přece na všechno přijdu sám! Nakonec se mi opravdu podařilo všechny chytáky Lady Niva odhalit, jak ale uvidíte ve videu, občas jsem se docela zapotil.

A na některé věci si nezvykl ani po týdenním soužití s ruským off-roadem. Je to zkrátka stará škola! Zážitek to však byl samozřejmě obrovský. A jak dopadl srovnávací test s Dacií Duster, se dozvíte už zítra!

Martin Machala
Diskuze (68)
30. 1. 2017 08:08
Testování auta na stezce?!
Pane Machalo, opravdu je nutné jezdit testovat auta na stezku mezi děti z mateřské školky? Určitě by neuškodilo vzít Ladu někam za město a trochu ji protáhnout mimo asfalt.
Avatar - KubikCv
29. 1. 2017 11:47
Re: Je až žalostné,
Psal jsem o Jimnym jako o konkurenci Nivy...zmínky o SUV patřily Nivě :-)
28. 1. 2017 17:44
moja láska
k tej nadrzke v kufri. ona ani dobre netesni. ked som nalial do plna v zakrutach a hlavne mimo asfalt uzaver dobre netesni a kvapalina sa rozlievala namiesto na okne vo vanicke kufra 8-s ako tu uz bolo spominane na nive si treba nejake veci dorobit doma. vyrobil som jednoduche tesnenie pod uzaver a vsetko je ako ma byt. taktiez veko kufra ktore sa nezdviha spolu z kufrovymi dverami. montaz jednoduchych a odpojitelnych šnúr to vyriesilo. praca na par minut.
musime si uvedomit ze to auto bolo konstruovane na rozbite ruske cesty (lacnejsia verzia ako ich opravit hahah). zdvih krytu batozinoveho priestoru a podobnych zalezitosti riesit v autovaze nemalo ani vyznam, riesili podstatnejsie veci. cas ktory sa auto vyraba a jeho predajnost hovori za vsetko. ak by nebol dopyt NIVA by tu uz davno nebola. ta vyrobna linka sa im uz x-nasobne vratila. nedavno som rozbil celne sklo cena 50€ a vymena 10€ >:D to auto ma neskutocne male nahlady prirovnal by som to k favoritu alebo felicii. zazitky si clovek nekupi tie treba zazit a toto auto mi ich v plnej miere poskytuje. ja by som uz nemenil :-)
Avatar - vosicky.senior
28. 1. 2017 10:01
Re: Páčky topení
vono co funguje není třeba měnit víš synu
Avatar - Floyd
28. 1. 2017 01:43
Re: Bravo, Niva!
Takovej cápek zmlsanej moderníma autama by ti do žigulíku ani nevlez >:D >:D >:D