Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani spouští nový program renovace svých supersportů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Horacio Pagani si svých zákazníků opravdu váží a podobně jako například Porsche nebo Ferrari spouští program Pagani Rinascimento, který představuje kompletní renovaci starších vozů značky Pagani.

Pagani Zonda se jako první zástupce své značky představil světu v roce 1999 a jeho nástupce v podobě modelu Huayra byl kompletně odhalen začátkem roku 2011. Může se tedy zdát, že renovační program u Pagani nemá příliš velký smysl, ale řada supersportů této značky je jejich majiteli skutečně intenzivně využívána nebo byla upravována u externích společností.

Pagani Rinascimento právě proto nabízí možnost uvést praktický kterýkoliv z vozů značky Pagani, jichž bylo doposud údajně vyrobeno 137, do stavu, v němž opouštěl brány automobilky, když byl nový.

V rámci renovačního programu zajistí Pagani dopravu vozu od zákazníka do svých dílen, kde bude automobil následně kompletně demontován a všechny komponenty budou důkladně zkontrolovány. V případě, že již nebudou některé díly použitelné, pak budou samozřejmě nahrazeny novými. Výsledkem celého procesu má být automobil, který bude svým stavem odpovídat nově vyrobenému vozu.

Kromě samotné renovace má být v rámci programu Pagani Rinascimento celá renovace zdokumentovaná za pomoci fotografií a dat z měření. Majitel pak ke svému zrenovovanému vozů dostane Pagani Rinascimento Book, v němž budou chronologicky seřazeny fotografie i data z průběhu všech prací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)