Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peking 2006: 28 Toyot

Ladislav Čermák
Diskuze (10)
Toyota se v rámci pekinského autosalonu pochlubila historicky největí expozicí

TOYOTA oznámila, že ve své expozici na pekinském mezinárodním autosalonu představila celkem 28 sériových vozů a vývojových studií. Na výstavě Auto China 2006 se poprvé představuje nová Corolla mimo území Japonska. Evropa si musí počkat do Helsinek na tamější autosalon, zahájený 30.11.2006. Čínskou premiéru si odbyl model Lexus RX400h (v Japonsku prodávaný pod označením Harrier Hybrid). Na autosalonu se rovněž mění čínská interpretace názvu Corolla z dřívějšího doslovného překladu „Hua Guan“ na nový přepis „Ka Luo La“.

Toyota na autosalónu představuje dvě studie budoucího směřování vývoje automobilů. První je koncept i-swing prezentující nový způsob mobility ve formě jednoty řidiče a jeho vozu. Druhým je poté Fine-T, studie nabízející výkon a šetrnost k životnímu prostředí, a to díky hybridnímu systému palivových článků v kombinaci se snadným ovládáním na bázi nezávislého řízení všech čtyř kol a velkého úhlu jejich natáčení.

Na autosalónu se prezentuje i část expozice, věnovaná ochraně životního prostředí a bezpečnosti. Vystaveny jsou zde modely Lexus RX400h a Toyota Prius v řezu, a dále výsledek nárazové zkoušky modelu Reiz (v Japonsku označovaného jako Mark X). Na displejích s dotykovou obrazovkou se návštěvníkům prezentují bezpečnostní prvky skeletu Toyota GOA (zkr. Global Outstanding Assessment) a dále se prezentují další technologie firmy Toyota v oblasti ochrany životního prostředí a bezpečnosti.

Ladislav Čermák
Diskuze (10)
Avatar - radek.m
22. 11. 2006 08:07
Re: Jmeno
Auris he hatchback ne? Kombi a sedan.... kdo ví. Ale je pěkná tady na té fotce