Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot uvádí modelovou řadu Boxer s novým motorem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Největší zástupce lehkých užitkových vozidel značky Peugeot nastupuje s novými motorem 2.2 BlueHDi, splňujícím emisní normu Euro 6.2.

Peugeot Boxer byl spolu se sesterskými modely Citroën Jumper a Fiat Ducato ve své aktuální generaci představn roce 2006. Poměrně rozsáhla modernizace těchto lehkých užitkových vozidel byla odhalena na jaře roku 2014 a na podzim roku 2016 pak francouzský koncern PSA představil své zástupce s novým motorem 2.0 BlueHDi v několika výkonových provedeních.

V souvislosti s emisní normou Euro 6.2, vstupující v platnost v září letošního roku, se Peugeot Boxer s předstihem představuje s novou pohonnou jednotkou. Od podzimu roku 2016 nabízený dvoulitrový motor nyní nahrazuje přeplňovaný vznětový čtyřválec 2.2 BlueHDi, který je k dispozici ve třech výkonových verzích.

Základem nabídky je nyní tento motor v provedení s výkonem 88 kW (120 k), což je o 7,4 kW (10 k) více než u základní verze předchozího dvoulitru. Maximum točivého momentu zůstává na hodnotě 300 N.m.

Prostřední verze disponuje výkonem 103 kW (140 k), což je opět o 7,4 kW (10 k) více než srovnatelného provedení dvoulitrového motoru. Maximum točivého momentu je ovšem srovnatelné a má hodnotu 340 N.m.

Vrcholnou variantou motoru 2.2 BlueHDi je verze s nejvyšším výkonem 121 kW (165 k), která má o 3,4 kW (5 k) vyšší výkon než vrcholné provedení předchozího 2.0 BlueHDi. Maximum točivého momentu se zde zvýšilo o 20 N.m na 370 N.m.

Standardem pro všechna tři provedení nového motoru 2.2 BlueHDi je start-stop systém a spojení se šestistupňovou manuální převodovkou, jejímž prostřednictvím jsou i nadále roztáčena kola přední nápravy.

Peugeot v souvislosti s uvedením nového motoru pro modelovou řadu Boxer zmiňuje i bohatou nabídku asistenčních systémů, mezi něž patří mimo jiné varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu či systémy Hill Start Assist a Grip Control, které pomohou s rozjezdem ve snahu nebo na kluzkém povrchu.

Koncem letošního roku pak nabídku modelového řady Boxer doplní i čistě elektřinou poháněné provedení, k němuž automobilka Peugeot prozatím neuvádí bližší informace.

Zdroj: Peugeot

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme