Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plymouth Sport Satellite dostal moderní techniku a 912koňový motor Hellcat. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Americká společnost Weaver Customs se věnuje zejména zakázkovým přestavbám klasických automobilů a restomodům. Mezi nejzajímavější stroje z její dílny určitě patří upravený Plymouth Sport Satellite z roku 1970.

Ve skutečnosti jde spíš o úplně nové auto. Vzniklo mimochodem pro člověka, který tento Sport Satellite vlastní už od roku 1973.

Úpravce vzal přestavbu skutečně důkladně, karoserie je například prakticky nová, většinu dílů a panelů si totiž v Weaver Customs ručně vyrobili sami. Jsou mezi nimi i oba nárazníky, přední spoiler nebo přední kapota. Zajímavě vypadá maska, která dostala nové otvory pro přívod vzduchu - jsou na místě, kde původně byly vnitřní lampy dvojitých světlometů. Restomod má místo toho jediný pár světel.

Působivý je i pohled do interiéru. Ten samozřejmě také prošel kompletní renovací a částečně také modernizací. Nová palubní deska totiž kombinuje minimalistický a klasicky vyhlížející přístrojový panel s poměrně velkým soudobým displejem multimediálního systému. Za zmínku jistě stojí i nádherně zpracovaná řadicí páka ve tvaru pistolové rukojeti.

K pohonu tvůrce vybral kompresorem přeplňovaný 6,2litrový osmiválec Hellcat, který je naladěn na 912 koní, tedy 671 kW. Spojený je s šestistupňovou manuální převodovkou.

Takový výkon si samozřejmě vyžádal také odpovídající úpravy podvozku, auto tedy dostalo nové sportovní zavěšení a výkonné brzdy značky Wilwood.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme