Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak vypadá interiér první jachty Lamborghini. Jinou šanci možná mít nebudete

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Loni v létě Lamborghini představilo vlastní jachtu. Po roce si můžeme prohlédnout první zákaznický exemplář.

Jachta samozřejmě není stoprocentním výrobkem Lamborghini, což ostatně naznačuje i její název: Tecnomar for Lamborghini 63. Italská automobilka na vývoji a produkci plavidla spolupracuje se společností The Italian Sea Group.

Se značkou Lamborghini má jachtu spojovat především design, které je inspirován například modelem Sián FKP 37, některé prvky ale odkazují i na Countach nebo Miuru.

Pouto se slavnou italskou značku je cítit také z interiéru. Například kokpit silně připomíná kabiny moderních Lamborghini, a to jak atmosférou, tak výběrem materiálů a ovládacích prvků. Najdeme tu tedy kormidlo, které vypadá jako volant, startovací tlačítko dokonce pochází přímo od automobilky. Nechybí digitální přístrojový panel nebo skořepinová sportovní sedadla.

Dále se v útrobách plavidla nachází také stylová ložnice s manželskou postelí, dvěma pohovkami a čalouněním připomínajícím vozy Lamborghini. Do trupu se ovšem vešla ještě druhá ložnice se dvěma oddělenými lůžky a dostalo se i na koupelnu. Konkrétní provedení jachty do velké míry závisí na přání zákazníka, který si v rámci individualizačního programu Ad personam může vybírat nejrůznější barevné i materiálové kombinace.

O pohon jachty se starají hned dva vidlicové dvanáctiválce. Ty sice nepocházejí z dílny italské automobilky, dodal je MAN, poskytují však úctyhodný výkon 4.000 koní (2.942 kW). Jachta je přitom díky štědrému použití karbonu na svou velikost (je dlouhá 19,2 metru) poměrně lehká, váží 24 tun. Maximální rychlost činí 60 uzlů, tedy 111 km/h.

Podle dostupných informací má vzniknout jen 63 kusů, cena by se měla pohybovat okolo 77 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

8. 9. 2021 07:09
Re: Motory Lamborghini....
To bejvavaly casy. Teraz uz sa Volvo penta cpe aj do vyslovene malych lodi. A po pravde ta vyssia ucinnost diesloveho motora je na vode citit. Ono je rozdiel ci ti to zere, 2x 40 l alebo 2x 60l.
8. 9. 2021 07:03
Re: Od kdy
Tak snad sa v autach vyznas lepsie nez v plachetniciach. Motorova jachta je uplne bezny pojem.
29. 7. 2021 22:16
Re: Od kdy
Od jak živa a zcela běžně.
Avatar - Uživatel_5340709
29. 7. 2021 21:25
Od kdy
se říká motorovému člunu bez plachty jachta??? :D
29. 7. 2021 19:52
Manzelska postel?
Ale ne, to bude nejaky preklep!:-P