Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra už fušuje také do lodí. Jak se vám líbí jachta inspirovaná modelem Formentor?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Značka Cupra představila zajímavou novinku. Tentokrát nejde o rychlé auto, ale o pozoruhodnou jachtu.

Ta vznikla ve spolupráci s barcelonskou společností De Antonio Yachts. Plavidlo se jmenuje De Antonio Yachts D28 Formentor, což jasně prozrazuje hlavní inspiraci - jachta by měla připomínat model Formentor, první auto, které byl navrženo a vyvinuto výhradně pro značku Cupra.

I když je nová jachta zatím jen konceptem, obě firmy počítají se sériovou verzí, která bude limitovanou edicí jachty D28 s barvami a materiály charakteristickými pro značku Cupra. Její prodej bude zahájen na konci roku 2021.

A co loď v podobě studie zatím umí? Zhruba 8 metrů dlouhá jachta nabízí výkon 400 koní a maximální rychlost 40 uzlů, tedy 74 km/h. Paluba je rozdělena do různých zón, vpředu i vzadu je posezení se stolky a součástí výbavy je také kompletně vybavená koupelna. Plavidlo prý uspokojí až desetičlennou posádku.

Spolupráce obou společností má v budoucnu pokračovat i u dalších projektů, firmy například pracují na jachtě "e-hybrid", což zřejmě znamená přítomnost hybridního pohonného ústrojí.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

7. 5. 2021 06:15
Fuj to je hnus
Jaká inspirace Formentorem ? Podobná je akorát barva, která je stejně na houby. Oni fakt neví jak tmavá na slunku pálí?
A celé to vypadá dost neprakticky. Třeba takové detaily jako na co se uvazujou fendry ? Čeho se posádka drží když přijdou vlny, nikde žádná madla ani zábradlí ....

:no: :no: :no:
6. 5. 2021 20:55
10 ludi
Tak to by som si pozrel to uspokojovanie 10 ludi na 8 m clne. Tam bude po pol dni tesno aj dvom.