Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 908/04 Vision Gran Turismo: Virtuální sen

Michal Fokt
Diskuze (5)
Jeden z nejkrásnějších konceptů značky Porsche vůbec nevznikl u Porsche a zůstane bohužel jen ve formě počítačových obrázků.

Díky hře Gran Turismo od Sony jsme mohli v posledních měsících a letech vidět spoustu krásných konceptů, s nimiž mohou majitelé playstationů závodit ve virtuálním světě. Chybělo mezi nimi ale mimo jiné i ikonické Porsche. Automobilka nemá se Sony uzavřené potřebné smlouvy a tak auta ze Stuttgartu v gran turismu nikdy nejezdila (nepočítáme-li tedy úpravy RUF). I přesto teď taková studie vznikla. Jmenuje se 908/04 Vision Gran Turismo a je třeba říci, že je opravdu nádherná.

Inspirovala se závodními "plackami" 908 z konce šedesátých let které soutěžily ve třídě FIA Group 6 Prototype-Sports Cars, současně však nese i rysy současných modelů, zejména pak elektrického konceptu Mission E. Je nízká, široká a velice dlouhá, s obrovskými blatníky a malou kabinou. je na ní prostě radost pohledět. Designéři Porsche si dali záležet...

Tedy vlastně... nedali. Jedná se totiž o kreaci mladých nezávislých designérů. Za účelem stvoření této nádhery se jich sešlo hned pět, přičemž většina z nich má zkušenosti s návrhem nových modelů pro čínské automobilky. Posledním členem týmu byl zkušený počítačový grafik. jak málo stačí ke vzniku takové automobilové krásy... Konkrétní jména nejsou známa, ale branži se to určitě rychle rozkřikne.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - maxi!
15. 7. 2016 21:57
Krasne!
ja som si len pre Gran Turismo 3 schvalne ponechal PS2!
este vzdy si to sem-tam zahram, ale uz len z nostalgie....
( samozrejme grafika je uz teraz dedusko, a uz sa tesim na nove Gran Turismo)
Avatar - Petrolhead_CZ
15. 7. 2016 21:43
Re: Prosím, vyrobte to
Souhlas...ještě v barvách Martini...dokonalé.
15. 7. 2016 21:41
Re: Prosím, vyrobte to
Takhle má vypadat retro. Jasný odkaz na minulost, ale ani v nejmenším to nevypadá staře. A vzhledem k tomu, na jaké modely se odkazují, je to hrozně hardcore. Ta protáhlá zadní část, ta nemá chybu! :yes:
Avatar - Petrolhead_CZ
15. 7. 2016 21:01
Prosím, vyrobte to
A sakra sakra, úžasný! :yes:
15. 7. 2016 16:05
Bomba
Naprostá paráda! :yes: