Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 ve stylu Safari je po spolupráci se značkou oblečení opravdu zajímavý prototyp

Diskuze (0)

Americký umělec Daniel Arsham se spojil s přední sportovní italskou značkou oblečení Stone Island a výsledkem je krásný interiér z moleskinu. 

Porsche 911 Safari má dlouhou historii. V 70. letech se Porsche rozhodlo, model 911 zvednou o něco výše a vyrazí s ním na vytrvalostní závody East African Safari. Krom zvýšeného podvozku dostal model 911 Safari také ochranný rám, přídavná světla na kapotě, lapače nečistot a samozřejmě offroadové pneumatiky. V posledních měsících se dokonce mluví o návratu zvýšené “911ky”, která by mohla dostat znovu jméno Safari, případně Dakar. O tom ale jindy. 

Video se připravuje ...

Že Porsche uvažuje nad obnovením výroby zvýšeného modelu 911, se ani nemůžeme divit. I po více než 40 letech se totiž model 911 Safari těší úpravám od různých společností. Na jednom ze zachovaných 911 Safari se nyní Daniel Arsham se svojí společností Arsham Studio a sportovní značka oblečení Stone Island pustili do úpravy, která z tohoto Porsche dělá ojedinělý kousek. 

Základem pro tento prototyp je Porsche 911 Turbo z roku 1986. Stejně jako u modelu 911 Safari se v Arsham Studio rozhodli tomuto Porsche zvýšit světlou výšku, přidali různé ochranné kryty, nové nárazníky, přídavná světla a offroadové pneumatiky. Exteriér dostal tmavý zelený lak Drab Green.

To nejzajímavější se však skrývá uvnitř. Arsham Studio využili spolupráci s přední italskou značkou oblečení Stone Island. Ta do interiéru dostala materiál moleskin, což je semišová bavlna, která se používá hlavně v oděvním průmyslu a můžeme ji nazvat jakýmsi předchůdcem dnes známé alcantary. Látka byla obarvena a ošetřena tak, aby získala efekt opotřebovaného materiálu, což působí vskutku elegantně. Na opěrkách sedadel jsou pak vyšitá loga společností, které na tomto prototypu pracovali - Arsham Studio a Stone Island. 

Modelem 911 ve stylu Safari to však nekončí. Jak můžete vidět v přiložené galerii, v podobném duchu bylo upraveno vyprošťovací vozidlo Unimog U404. Protože se jedná o naprosto ojedinělou kombinaci, Stone Island také vytvořili edici oblečení z moleskinu v designu Safari. Je to však opravdová limitka. Získají ji pouze lidé zainteresování ve společnosti Stone Island.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme