Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Singer ACS je nové Porsche 911 Safari. Oba vyrobené kusy zamíří k jedinému šťastlivci

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Společnost Singer představila další pozoruhodnou variaci na téma Porsche 911. Tentokrát ovšem míří do terénu.

Singer ACS totiž představuje jakousi moderní interpretaci ikonického Porsche 911 SC Safari z roku 1978. Zaměření vozu je zřejmé i tehdy, když rozklíčujeme význam zkratky v jeho jménu: ACS znamená All-Terrain Competition Study, tedy něco jako studie soutěžního speciálu do každého terénu.

Auto, které vychází z 911 generace 964, si u Singeru objednal nejmenovaný zákazník dokonce ve dvou exemplářích. První, bílý kus, má být určen pro vysokorychlostní pouštní závody, druhý pak pro akce odehrávající se na asfaltu.

Budoucí majitel současně Singeru povolil možnost, že v případě, že se objeví někdo, kdo si bude přát stejné auto, firma mu ho postaví. U dvou kusů se tedy výroba zastavit nemusí.

A technika? O pohon ACS se stará vzduchem chlazený plochý šestiválec o objemu 3,6 litru, který díky dvojici turbodmychadel dává 450 koní. Spojený je s pětistupňovou sekvenční převodovkou a nechybí stálý pohon všech kol.

Další funkční výbava zahrnuje velkou palivovou nádrž, dvě plnohodnotná rezervní kola nebo bezpečnostní klec splňující předpisy FIA. Panely karoserie jsou vyrobeny z karbonu, aby auto bylo co nejlehčí.

O ochranu podvozku se stará 5 milimetrů tlustý "plát" z hliníku a Singer samozřejmě dostal také pořádný a robustní terénní podvozek či offroadové obutí. Vnitřek odpovídá tomu, co byste od vozu podobného zaměření očekávali - jsou tu sportovní sedadla, závodní volant, hydraulická ruční brzda nebo navigační systém pro spolujezdce.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

7. 1. 2021 16:45
Singer
:yes: :yes: :yes: