Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne Platinum: Šestiválcové SUV se stříbrnými doplňky

David Bureš
Diskuze (1)
Cayenne Platinum je dostupné se zážehovým a vznětovým šestiválcem. Jeho prodej na českém trhu bude zahájen v lednu 2014.

Porsche v současnosti podporuje prodej modelu Cayenne speciálními edicemi. Po nedávno představeném Cayenne S Diesel Performance Drive určeném speciálně pro východní Evropu tu je edice Cayenne Platinum.

Zvenku lze Cayenne Platinum poznat díky několika detailům lakovaným stříbrnou metalízou Platinum Silver Metallic. Mezi ně patří horizontální příčky v centrálním nasávacím otvoru i v krajních otvorech na přídi, lišty kolem bočních oken, hrana na střešním spoileru a lišta na spodní hraně víka zavazadlového prostoru.

Karoserie může být lakována černou nebo bílou barvou, z metalických laků jsou k dispozici šedá Meteor, černá Basalt, mahagonová Mahagony a speciální bílá Carrera. Kola jsou 19palcová a v jejich středech se objevuje barevné logo automobilky Porsche.

Vnitřek sází na elegantní dvoubarevnou kombinaci černé a béžové. Základem je částečné kožené čalounění, celokožené čalounění je za příplatek. Koberce s logem Porsche mají hrany v béžové barvě, vpředu pak nechybí nástupní lišty s nápisem Platinum Edition.

Výbava automobilu je bohatá. Standardem je volant SportDesign s řadicími páčkami nebo multimediální systém Porsche Communication Management (PCM) s navigací, jehož součástí je sedmipalcový dotykový displej a 11 reproduktorů s celkovým výkonem 235 W. Ve výbavě dále nechybí bi-xenonové světlomety, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo samozatmavovací vnitřní zpětné zrcátko.

Cayenne Platinum je dostupný se dvěma vidlicovými šestiválci. Ten benzinový o objemu 3,6 litru dává výkon 220 kW (300 koní), třílitrový turbodiesel se chlubí 180 kW (245 k). Oba motory spolupracují s osmistupňovou samočinnou převodovkou Tiptronic S.

První exempláře Porsche Cayenne Platinum se na trhu objeví na začátku příštího roku. Cena zážehové varianty je stanovena na 66.379 eur (v přepočtu 1,83 milionu korun), vznětová přijde na 67.212 eur (cca 1,85 milionu korun). Vůz bude nabízen pouze po omezenou dobu, kterou však Porsche blíže nespecifikovalo.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 12. 2013 04:39
Cayenne II
Paket nepaket, zadní světla jsou dílem designerské bezradnosti z doby vzniku tohto modelu. Jsem rád, že s tím u Macanu výrazně pohli.