Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne S: Co umí udělat s SUV divize Exclusive?

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
Německé luxusní značky si potrpí na individualizaci svých vozů. Má-li klient dost peněz, může si navymýšlet, co jeho srdce ráčí. U Porsche k tomuto účelu slouží divize Exclusive.

Skalní fanoušci značky sice Cayenne moc neberou, ale do Zuffenhausenu přináší zisky. Co ale, když v ulici parkují dvě podobná? Nejlepší je se svěřit do péče divize Exclusive. Ta nyní představuje opravdu luxusní kousek v „šampaňské“ metalíze Palladium. Nejspíš ho nevyrobila jen tak pro nic za nic, objednal si jej nějaký bohatý klient. Ale to je vedlejší, nás zajímá auto samotné, protože se od svých sériových bratříčků docela liší...

Unikátní Cayenne S nemá zmíněnou metalickou barvou pokrytou jen karoserii, ale i jedenadacetipalcová kola SportEdition. Je pochopitelně založeno na modernizovaném modelu, jehož podoba byla odhalena před necelými dvěma měsíci, v červenci. Konkrétní exemplář dostal aerodynamický balíček SportDesign zahrnující kromě nějakých těch nástavců prahů a agresivnějších nárazníků také zatmavené přední xenony s PDLS (Porsche Dynamic Light System), aby řidič i v noci viděl lépe na cestu. Také zadní diody byly vybaveny „kouřovým“ efektem a adaptivními brzdovými světly. Těmto partiím dominují hlavně dvě dvojité koncovky výfuku.

Interiér je vyveden ve tmavých barvách v kombinaci s béžovou, která ladí s lakem karoserie. Většina těchto částí je kožená: středy sedadel třeba loketní opěrka s logem automobilky.

Jak je vidět, i sluneční clony a stropní madla mají ruční obšití. Smysl pro detail Porsche Exclusive určitě nechybí... Světlý odstín není, pravda, zrovna praktický, ale celek vypadá opravdu efektně.

Pod kapotou zůstala zcela sériová technika. Cayenne S pohání po modernizaci nový zážehový šestiválec se dvěma turby. Vidlicový agregát z vlastního vývoje (tedy nikoli od Volkswagenu) s objemem 3,6 l dává 309 kW a 550 N.m. Rychlému SUV to stačí ke sprintu z klidu na stovku za 5,4 s a na německých dálnicích je schopné dosáhnout rychlosti 259 km/h. Představovaný kousek má totiž i paket Sport Chrono.

Aleš Dragoun
Diskuze (22)
15. 9. 2014 23:09
Re: Zajděte si na oční
Mně to přijde naprosto ploché, žádná textura, nic. Tak co na tom bije do očí "kůže"?
Avatar - white label
15. 9. 2014 21:57
Re: Zajděte si na oční
Jo, ale ne tak moc jako Porsche... ;-)
Avatar - Martin911Turbo
15. 9. 2014 21:43
Re: Zajděte si na oční
Já nejsem absolutně závislý na značce, krom Porsche mám rád Mini, DS řadu od Citroena, americký muscle car, Lamborghini
Avatar - white label
15. 9. 2014 21:38
Re: Zajděte si na oční
O.K., my si skočíme k očnímu, a ty pro změnu na psychinu, absolutní závislost na značce může být sviňa... >:-[] ;-)
Avatar - Martin911Turbo
15. 9. 2014 21:30
Re: Zajděte si na oční
To pozná i nefanda značky proboha, dyť do do očí bije že je vše v kůži!