Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne S: exkluzivní záchranka pouze pro personál

Michal Otruba
Diskuze (8)
Automobilka Porsche bdí nad svými zaměstnanci jako anděl strážný. Nyní k zajištění jejich úplné bezpečnosti postavila sanitku záchranné služby, jež vychází z modelu Cayenne S.

Porsche postavilo jeden z nejrychlejších záchranných automobilů na světě, který se ale neztratí ani v terénu. Jeho základem je totiž Porsche Cayenne S. A využití? Pouze pro vnitřní účely, bude sloužit ve složce Health and Safety Services, která se stará o zdraví a bezpečnost personálu pracujícího pro německou automobilku.

Interiér vozidla byl patřičně upraven, do jeho útrob se totiž nasoukalo jedno výsuvné lůžko pro pacienta, díky němuž zbyly na zasahující personál pouze dvě sedačky. Samozřejmostí na palubě je spousta vybavení pro záchranu lidských životů např. EKG, defibrilátor apod. Celkem budou existovat čtyři exempláře, každý bude “zachraňovat“ v jedné továrně automobilky (Stuttgart, Weissach, Lipsko). Poslední exkluzivní záchranka bude k dispozici na testovací dráze ve Weissachu.

Podvozek záchranných automobilů zůstává proti sériovému vozu nezměněn, takže jsou zaručeny výborné jízdní vlastnosti. Díky pohonu všech kol, redukci převodovky a možnosti uzamčení mezinápravového diferenciálu navíc hodně vzrůstají šance na záchranu i v těžším terénu. Díky pneumatickému pérování se navíc bude pacient převážet jako v bavlnce.

Pro Porsche to není první netradiční úprava jeho největšího modelu. Ve složce Health and Safety Services již jezdí šest upravených Cayennů, které jsou připraveny zasáhnout v případě požáru nebo narušení bezpečnosti.

Porsche Cayenne 2007
ModelCayenne S
Zdvihový objem motoru [cm3]4806
Válce/ventily8/4
Nejvyšší výkon [kW/ot/min]283/6200
Nejvyšší toč. mom. [Nm/ot/min]500/3500
Max. rychlost [km/h]252
Zrychlení 0-100 km/h [s]6,6
Komb. spotřeba [l/100 km]14,9
Cena na českém trhu od [Kč]1.989.000,-

Michal Otruba
Diskuze (8)
Avatar -
anonym
5. 6. 2007 12:49
Re: Absolutne irelevantni a povrchni poznamka
Cayenne moc na prodej nejde, vsude jich je plno v bazarech. Zlata 911 :yes:
Avatar -
anonym
5. 6. 2007 12:47
Re: Absolutne irelevantni a povrchni poznamka
:yes: :yes: