Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayman GTR: závodní okruhový speciál

Roman Daněk
Diskuze (5)
Americká ladičská firma Farnbacher Loles Motorsports upravila Porsche Cayman S pro vytrvalostní okruhové závody. Upravený Cayman GTR má 405 koní.

V polovině letošního března debutovalo Porsche Cayman GTR na 12hodinovém vytrvalostním závodě v Sebringu. Na start ji připravila americká ladičská firma Farnbacher Loles Motorsports. Základem je nový motor o objemu 3,8 l s označením X-51, který je uložen před zadní nápravou. Agregát je naladěn na výkon 298 kW (405 k).

Silnějšímu motoru byl přizpůsoben podvozek, dále byly vyměněny tlumiče, převodovka dostala kratší převody pro lepší akceleraci a brzdový systém dostal keramické kotouče. V blatnících jsou pneumatiky Advan Sport od japonské společnosti Yokohama o rozměrech 245/35 ZR19 a 285/30 ZR19. Karosářský paket obsahuje několik dílů z lehkých karbonových kompozitů, nový přední nárazník s integrovaným spoilerem a na zádi je modifikované přítlačné křídlo.

Pokud se vám líbí upravené Porsche Cayman firmou Farnbacher Loles Motorsports, máme špatnou zprávu: cena se pohybuje okolo 87 500 eur (cca 2,5 mil. Kč), ale vyrobeno bude jen 20 vozů, které jsou už rozprodány.

Roman Daněk
Diskuze (5)