Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche kvůli světlům svolává 102.000 vozů Cayenne

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Musí překontrolovat přední světlomety, které se u některých vozů uvolnily a mohou vypadnout.

Automobilka Porsche AG svolává po celém světě do servisů téměř 102.000 vozů nejprodávanějšího sportovně-užitkového modelu Cayenne. Musí překontrolovat přední světlomety, které se u některých vozů uvolnily a mohou vypadnout. Informoval o tom dnes mluvčí společnosti Steve Janisse.

Porsche svolává modely vyrobené od března 2010 do ledna 2012. Zhruba pětina svolávaných vozů byla prodána ve Spojených státech a Kanadě.

Světlomety modelů jsou zajištěné otáčivým zámkem. Pokud zámek není dobře zajištěn, může světlo vypadnout, zvláště když řidič prudce zrychlí nebo zabrzdí při zatáčení. Po celém světě firma zaznamenala desítky případů, kdy se světlo uvolnilo nebo vypadlo, napsala agentura Reuters.

Automobilku Porsche AG vlastní společnost Porsche SE a největší evropská automobilová skupina Volkswagen. Porsche se měla loni stát desátou značkou Volkswagenu, ten však v září převzetí odložil kvůli nevyřešeným právním otázkám a vyšetřování bývalých nejvyšších manažerů Porsche. Prodej Porsche loni stoupl o 22,2 procenta na rekordních 118.867 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
9. 3. 2012 13:23
Re: PRÉMIOVÁ SVOLÁVAČKA
tak predsa, list dorazil :)))
2. 3. 2012 00:19
Re: PRÉMIOVÁ SVOLÁVAČKA
niesom si tym isty, zeby pozyvali nejakym listom. Zijeme uz trosku v inej dobe.
Samozrejme nie je to prijemna vec, hlavne pre znacku. Avsak dolezite je, ze si chybu priznaju a vykonaju napravu. Samozrejmostou je nahradne vozidlo pocas odstranovania zavady bezplatne. Takze az take velke naburanie casu to nie je.
27. 2. 2012 12:00
Re: Jak jsem se dočkal
To je spis tim, ze nissan tu nikoho nebere, kdezt koncern ma fanklub (i "fanklub") jak sparta s banikem dokupy.
27. 2. 2012 11:40
Re: PRÉMIOVÁ SVOLÁVAČKA
>:-[] >:D >:D :yes:
27. 2. 2012 08:59
Jak jsem se dočkal
Říkal jsem si, kdy to přijde a ani to netrvalo tak dlouho. Před krátkým časem zde byla zpráva o svolávačce u Nissanu z důvodu možného úniku paliva. Klídek. Jak jsem psal již u toho článku, stane se a stává se to. Automobilka to řeší. OK. 6 příspěvků v diskuzi. Nikdo neměl zapotřebí něco nějak extra řešit. V duchu jsem si jen říkal co bude, až se objeví nějaké zpráva o svolávačce něčeho, co má něco společného s koncernem. Ani to netrvalo tak dlouho. Výsledek předem jasný. >:D